Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2012 15:04 - Мъжът и жената ..... КОМУНИКАТИВНО
Автор: cchery Категория: Забавление   
Прочетен: 6770 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 07.10.2012 09:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мъжът и жената............ ама не ИНТИМНО. Мъжът и жената ..... КОМУНИКАТИВНО - темата на моите скромни размишления в днешния първи петък от октомври лето двехилядо и ..... колкото дойде там. Ако някой ви каже, че като се съберат няколко жени и не си говорят за мъже, бъдете сигурни, че това е друга жена, която много иска да ви сподели точно обратното. Ако може даже и да я поразпитате на тази тема.

Наскоро приключих трилогията „50 нюанса сиво” на ЕЛ Джеймс и каква ирония?!..... ако трябва да се говори за тази книга, точно това, заради което я споменавам, е възможно най-далече от основното й въздействие. Но за това друг път.

Та в книгата майката на главната героиня в опит да посъветва дъщеря си относно отношенията й с мъжете казва (за кой ли път де ще се спомене това), че голямата ни грешка като жени е вечното тълкуване на думите на силния пол. С две думи, ако някога се питате какво „той” иска да каже с признанието „Тази рокля прилепва идеално на дупето ти!”, не се мъчете излишно! Човекът казва чисто и просто, че роклята прилепва върху дупето ви при това убийствено точно!

Решите ли обаче, че всъщност той зяпа задните ви части, търси някакъв дефект в плата или кройката на роклята и стигнете ли до извода, че реално иска да прави секс вас, това е вашето собствено желание! Защо ли?! Защото репликата на мъжки, която означава мерак за интимни отношения е „Искам да правим секс!”. И по правило мъжете ползват именно нея.

Може да се случи и някой по-романтичен, който ще го увърти с нещо от сорта: "С удоволствие ще я (става въпрос за роклята) сваля от там (а тук се има предвид дупето)!”, но както виждате и тук словоредът е пълно отражение на пряката мисъл и желание.

Та да не се отплесвам към темата, която била продавала всичко..... и да си дойда на думата Мъжът и жената ........ КОМУНИКАТИВНО. Не помня къде прочетох, че в проведен експеримент накарали няколко жени да опишат идеалния мъж. В резултат те описали ........... ЖЕНА!

И какво се получава сега?! Двата пола не можем да си говорим!!! Първо, защото мъжете се скъпят на думи! Случи ли се така, че чуете изречение от сорта на „С удоволствие и треперещи ръце ще сваля роклята от прекрасното ти дупе!” ....... значи трябва веднага да ви светне сигнална лампичка! И незабавно да си отворите очите - за да се уверите, че срещу вас стои мъж, а не жена с различна сексуална ориентация. И второ, защото от много мислене дали въпросният субект има предвид точно рокля и задни части, дали става въпрос наистина за вашите такива или е забелязал нещо не нередно и с двете, моментът е отлетял безвъзвратно. Вие така или иначе ще си останете с впечатлението, че роклята не е хубава, задникъв ви е нараснал от снощната пастичка, а мъжът срещу вас ще ви тегли една на ум и ще си пожелае за Нова година дядо Мраз да направи жените глухи, неми и покорни.

Може би се питате защо го пиша това?! Какви са тези „50 нюанса сиво”, рокли и намеци за секс?! Ами просто се замислих върху драмата на отношенията между двата пола. Зачудих се за иронията на това да нямаме съдник помежду си и да се налага вечно да се уточняваме. И не на последно място съм провокирана от котето и кучето, в което са се превърнали синът и дъщеря ми..... неразбирателството помежду им достига височини, достойни за олимпийски венци и аплодисменти. И ей така си мисля, щото не ми се сработва – все пак е петък, че мъжът и жената ........... КОМУНИКАТИВНО са изгубили битката още в детството си. Слушам си една много любима моя балада – „Ще ти говоря за любов” в изпълнение на Стефан Митров. Ето текста:

Ще ти говоря за любов,
сега, а ти сънувай
милувките на нашето море
целувките на влюбеното слънце
и шепота на кротките вълни,
ще ти говоря за любов.

Ще ти говоря за любов,
сега, а ти тъгувай
по нашите изгубени звезди,
по вече отлителите мечти,
и примерено вехнещи надежди,
ще ти говоря за любов.

Припев: (x2)
Ще ти говоря за любов,а ти сънувай.
Ще ти говоря за любов,а ти целувай.
Макар на сън, макар веднъж.
Макар и вече побеляващ мъж,
Ще ти говоря за любов.

Ще ти говоря за любов,
сега, а ти не чувай,
ще ти говоря за да спиш
до мен до утре и завинаги така,
бъди до мен обичай,
не ще ти говоря за любов.

и какво се случва?! През цялото време в глава ми звучи онова „ще ти говоря”, ама нали аз мнооооого добре ги познавам мъжете, та си знам – това говоря е точно като онова....... ако може без много да говорим да я свършим тази работа!

И после изведнъж се замислям! Хубаво де, ама нали мъжете мислят и говорят праволинейно, буквално, абсолютно точно! Е този тип верно ли само ще ми говори!? А стига бе.... И не стига това, `ми ще трябва и да сънувам, тъгувам и накрая даже и да не чувам! И като капак вкарва и романтика с някакви там звезди, вълни и надежди. Ей....... така не стават нещата! Трябва да ти кажа, че ние жените сме тези, които говорим! Особено за романтика...... Има нещо гнило.... и докато ги мъдря всичките тези неща, вече съм развалила момента ....

В крайна сметка толкова ли е трудно да кандисам само да слушам?! „Да, трудно е – обажда се моето подсъзнание – защото той също може да направи усилия и да си го каже направо, а не да те баламосва с методи от хипнозата - слушай, заспивай, сънувай и т.н.!” Ей, няма угода! Щото наистина този текст можеше да звучи и така:

Ще правя с теб любов,
сега, почни да се събличаш!
Милувките на нашето море
целувките на влюбеното слънце
и шепота на кротките вълни,
до след после ЗАБРАВИ!

Ще правя с теб любов,
сега, и хич не се цупи
то нашите изгубени звезди,
и вече отлителите мечти,
с вехнещи надежди,
не ще ги върнеш ти!

Припев: (x2)
Ще правя с теб любов, а после ще сънуваш!
Ще правя с теб любов, сега ти се налага да целуваш!
Макар без сън, макар веднъж.
Макар и вече побеляващ мъж,
Ще правя с теб любов.


И тук съзнанието ми изпищява с фалцет и усещам плесницата му осезаемо – щото ако някой ми ги каже тези горните неща точно в такъв прав текст, бих ошамарила него (стига да мога де!). Затова, за да има някаква полза от писаното горе, ми се ще да ви пусна един код за превод от женски на мъжки:

- Боли ме главата! – късно вечер току пред заспиване. Има вероятност това да е единствената фраза, казана от жена, която да означава именно това, че я боли главата. Другото, мъже, си го знаете. И по този повод е добре да се обърнете, ама не на другата страна, а към жената до вас и да я попитате „Кажи, съкровище, какво има?! Нещо съм те обидил май?!” image

- Уф, много съм дебела! – ако потвърдите, значи сте обречен гей! Реално жената наистина е дебела. Ала искате ли нещо от нея, няма да го получите с утвърждаващи това гнусно твърдение нечленоразделни звуци. Хубаво е да присвиете зеници със съмнение след което с изражение на експерт да заявите, че колежката ви е дебела. Ама не защото сте я оглеждали, а защото клиентите й го казват всеки ден. И в никакъв случай не използвайте степенуването, т.е. нещо от сорта „Колежката ми е по-дебела!” – това все пак значи, че и жена ви е........ дебела.

- Скучно ми е! – ясно е, че на жената й се играят игрички, но бъдете сигурни, че няма нито едно нежно същество на тази земя, което да приеме директния ви подход в този случай. Би било добре да разпитате субекта и на вашите желания защо й е скучно, какво й се прави и да не правите сексуални намеци. То каквото има да става, ще стане – най-много да ви изгони от вкъщи, щото сте се проявил като пълен простак. Но вие все пак сте късметлия, защото има и сълзлив, истеричен и мълчалив завършек на горната схватка! А както е известно, вие мъжете не си падате по сълзи, особено били те истерични и ронени в пълно мълчание.

- Защо си такъв дръвник?! – не се оглеждайте да намерите дървета. Дръвникът сте вие, но не заради чувалите с дървен материал, който сте изнесли до 16-ия етаж на вашето ЕПК с развален някъде през 70-е години асансьор. Просто не сте отговорили на търсенията, очакванията, чувствата, осезанията и най-вече въпросите на момичето до вас. Как може да не я разбирате само по питащия поглед?! Толкова много въпроси и всичките с лесни отговори! Всъщност само с един отговор! Щото нали се разбрахме, че жените сме словоохотливи, та по няколко начина можем да ви питаме до безкрай едно и също нещо. Ако в този момент цепеницата в дясната ви ръка потреперва от конвулсията на свиващия се бицепс, задръжте и осучете таза наляво – направете си упраженения, вместо да замервате половинката – за умишлено убийство се лежи поне 10 години. А кой е дръвникът, тя ще разбере когато сняг забръска!

- Не ми се стои пак вкъщи! – и на вас не ви се стои и абсолютно първично почвате да се обличате! Голяма грешка!!! Кардинална! Пуснете песента на Стефан Митров, за която говорих по-горе и няма да излезете до сутринта! Хем някой друг ще говори вместо вас, хем и момичето ще е щастливо, че искате да сте само с нея вместо нахални женички да ви мятат погледи в ресторанта или в киното!


И за да има полза от всичко написано дотук, ще си кажа правичката, че точно това вековно недоразумение в КОМУНИКАЦИЯТА между двата ни пола е свързващото звено в отношенията ни! Все пак имено неяснотите ни карат да обръщаме погледи един към друг и да се откриваме..... А що се онася за съдника /третия/ помежду ни.... това е подобрена версия на "Мъжът и жената ...... ИНТИМНО" като вариантите са "Мъжът и жените ИНТИМНО" или "Мъжете и жената ИНТИМНО!"





Гласувай:
5



1. grigors - :)
06.10.2012 14:11
Ще ти говоря за любов,
сега, а ти сънувай
милувките на нашето море
целувките на влюбеното слънце
и шепота на кротките вълни,
ще ти говоря за любов.

ПРЕКРАСНО!!!
цитирай
2. rossi9 - Страхотен анализ, Чери! Толкова ...
06.10.2012 19:13
Страхотен анализ, Чери!
Толкова вярно и с много хумор поднесено!
Поздрави!
цитирай
3. cchery - Ще ти говоря за любов, сега, а ти с...
07.10.2012 09:48
grigors написа:
Ще ти говоря за любов,
сега, а ти сънувай
милувките на нашето море
целувките на влюбеното слънце
и шепота на кротките вълни,
ще ти говоря за любов.

ПРЕКРАСНО!!!

В интерес на истината страшно много харесвам тази песен. Харесва ми текста, посланието, изпълнението и прекрасния глас на Стефан.
цитирай
4. cchery - Страхотен анализ, Чери! Толкова ...
07.10.2012 09:50
rossi9 написа:
Страхотен анализ, Чери!
Толкова вярно и с много хумор поднесено!
Поздрави!

Благодаря, Роси.... Темата е безкрайна...... човек като се замисли, може книги да пише по нея.
цитирай
5. анонимен - YPqpoFkxvZBey
05.11.2012 04:39
FhrVFK <a href="http://snycsftgmqnu.com/">snycsftgmqnu</a>, [url=http://ljodhciiywty.com/]ljodhciiywty[/url], [link=http://jcyqziodwhsi.com/]jcyqziodwhsi[/link], http://zkthrphuhsyn.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5025557
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930