Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2013 14:32 - " ...... да бъде правена разлика между София и провинциалните градове, където е тихо..."
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 4707 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

По изявлението на СтаниАга пред Die Presse

Лидерът на БСП Сергей Станишев в интервю за австрийския всекидневник Die Presse призова да бъде правена разлика между София и провинциалните градове, където е тихо.

Първо в "провинциалните" градове въобще не е тихо!!!! Трябва съвсем леко да открехнеш прозореца на собствената си дебилност (или най-добре някой да ти го счупи), за да чуеш че наследниците на Яне Сандански няма да се оставят делото му отново да бъде тъпкано от турци! Пловдивчани, по чиито земи е смесена кръвта на траки, римляни, византийци т.н., не дават града си също на ДПС!

А ако линзерът на БСП има предвид това, че в София протестите са най-многолюдни, то нека му напомним, че заради корупция, лично облагодетелстване, налагане на лошо значение на думата селянин спрямо работник - все практики на неговата парития (а реално и на доста от управляващите досега) провинцията отдавна е в София!!! Онова, което в момента Фъстъчко споменава като най-важни мерки - увеличаване на майчинството, увеличаване на пенсиите и социалните помощи, подкрепа за бизнеса - нито ще върне хората в градовете им, нито ще им даде сигурност от циганската престъпност по места! Бих искала да му напомня съвсем накратко, че по по-малките градове има сенчести картели на големите работодатели - това са неписани споразумения за изкуствено поддържане на ниски работни заплати! Ако ще подкрепя този бизнес - НЕ, БЛАГОДАРЯ! Оставам си в София и по-специално на жълтите павета!

Според него ситуацията е различна, отколкото по време на февруарските протести и хората искат правителството да работи и да решава социалните и икономическите проблеми.

Аз ли съм, не съм ли?!? СтаниАга се държи като водач на Тимуровска команда, която помага наред на околните без да се запита дали те искат или не помощта й!

Станишев дава и своето обяснение за протестите от последните дни. „Три и половина години ние живяхме при авторитарно управление, при което беше потушавано всяко противоречие. Сега ситуацията е като експлозив в тенджера под налягане“, коментира той и допълва, че февруарските протести са били не само заради високите сметки на тока, но и заради усещането на хората, че държавата не прави нищо в техен интерес.

Ето някои от постингите, които успях да намеря в блог.бг  или лично аз съм писала, отнасящи се до протести, които би следвало да са потушавани от авторитарното управление на ГЕРБ!

Национален протест срещу проучванията и добива на шистов газ

Лицата на протеста срещу ГМО

ДНЕС, 12.00 ЧАСА, ИСУЛ - СОФИЯ, ПРОТЕСТ В ИМЕТО НА ЖИВОТА!

Искаме гора-Шествие за защита на гората

Протестите в Катуница

Протест срещу застрояването на Младост



Станишев отново признава грешката с назначението на Пеевски, но допълва, че правителството е научило урока си от нея. „Сега е важно да обърнем внимание на важните проблеми – цените на електричеството, борбата с бедността и възстановяване на икономиката – всички тези неща са в плана „Орешарски“, убеден е той.


Аз отново не виждам нищо, програма, план, дори и идея за развитие на селското стопанство!!! Убедена съм, че там е спасението за една голяма част от българите! После - ни думичка за сигурността! Ама не националната - там вече каквото можеше да прецакат, го направиха! А за личната сигурност на всеки един българин - ще го напиша за кой ли път - в много градове и села в България хората са истински уплашени за имуществото и живота си заради циганските орди, които крадат, бият и убиват масово!!! Някакво просветление какво ще се прави с тях?! Или с мутрите на Волен?!

Цена на тока, бедност.......... и ала-бала?! Как така ще се дадат с по 50 лв повече майчински, когато хазната е празна?! Откъде ще се вземат?!?! Интересно ми е това ще важи ли за мачинските, които се дават и на берзаботните майки през първата година?!? Щото ако е така... всеки се сеща кой най-много ще се облажи!

Междудругото - не съм съгласна да има субсидии за партиите - ето едно доста сериозно перо в бюджета, което може да бъде спестено и с него да се основе фонд за лечение на българи с тежки животозастрашаващи болести като онкологичните заболявания, хората на хемодиализа и т.н. ЗАЩОТО Г-Н СТАНИАГА, С ТЕЗИ ПАРИ ОТ СУБСИДИИТЕ, БОЛЕН ПЛАЩА НА ХОРА ДА МУ КИБИЧАТ ПАРАВАН ПРЕД ЦЕНТРАЛАТА! Тези пари са дошли и от моя джоб и аз не само, че не искам да отиват при мутри, ами ако може мутрите да отидат там, където им е местото!


Лидерът на БСП категорично отрече, че правителството на Орешарски разчита на подкрепата на "Атака". Този кабинет се подкрепя само от социалистическата „Коалиция за България“ и либералната ДПС. „Атака само се регистрира в парламента, за да може работният процес да върви“, обяснява Станишев и допълни, че ГЕРБ е „добре дошъл“ да се върне в парламента.


Председателят на ПЕС в Европейския парламент Ханес Свобода призна в събота, че на практика кабинетът на БСП и ДПС е зависим от националистическата партия „Атака“.  Фактът бе отричан до момента от двете формации, подкрепящи официално правителството.

Без коментар!

„България трябва да преговаря с ЕК за финансиране. Нужно е да се определят националните приоритети. Ние сме демократична партия и искаме към този процес да се включи и опозицията. Но тя от първия ден се обърна и показа, че не приема волята на народа“, коментира в заключение Сергей Станишев.

Той отново повтори, че Борисов и ГЕРБ са в изолация, тъй като нито една партия не иска да води преговори с тях.


Преди месеци гражданското общество показа, че е живо, изтъкна Станишев.
Според него хората са показали че повече не могат да търпят този модел на управление, който предлага ГЕРБ. - от изявление на СтаниАга в изборната нощ!

Към днешна дата обаче гражданско общество няма, а само глуха провинция!




Гласувай:
13



1. diso - И как ще бори бедността? - като раздава пари
24.06.2013 15:28
Които пари ще вземе от "имащите".
ВМЕСТО ТОВА, БИХА МОГЛИ да направят много за създаването на нови работни места. Подчертавам СЪЗДАВАНЕ НА НОВИ, а не субсидиране на заетост.
А по селата е наистина страшно. И тихо... Смее ли човек да гъкне!
цитирай
2. injir - Май нямат уши- да чуят. . . Трябва ли ...
24.06.2013 16:27
Май нямат уши- да чуят... Трябва ли да им счупим прозореца?... Това ли искат?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5024855
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930