Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2013 09:00 - РАЗМИСЛИ - Ще ми се да си говорим простичко и най-вече от позициите на онова, което знаем и можем, за да не допускаме отново някой да ни залъгва, че е по-вещ и
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 5063 Коментари: 7 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
16-и ден на протеста срещу правителството на тройния срам!!! В София вали та се къса. Има гръмотевици! И е студено...... точно каквото е отношението на зелените тикви, които си отглеждаме в парламента!!!  Отглеждаме си ги и още как....... с нашите си собствени парички. А лошото е, че реколта няма да берем....

Преди 2 дена отново валеше дъжд! Пак беше студено! Стоях на жълтите павета пред Парламента и чадърът над главата ми не спираше водата, която попиваше в маратонките ми. Стоях и се чудех дали не съм част от някакъв сценарий, за който не знам. Аз - сгърчена под чадъра със замръзнали пръсти, които инстинктивно стискаха дръжката на чадъра. От другата страна на металните заграждения полицаи в същото положение, но наметнали дъждобрани и навели глави. Стъпали здраво в обутите с кубинки крака и мислещи кой знае какво....... Едни и същи нещастни карикатури от двете страни на импровизирана разделителна линия.... А от едно много мъничко прозорче в Парламента обектив на фотоапарат светваше често-често и снимаше кой знае какво, но определено по посока към нас.

Преди да тръгна за "кафе пред Парламента" по телевизията видях как зад стените на същата тази сграда добре облечени хора седяха удобно в червени меки кресла и работеха работа, която 85% от българите не одобряват!!!! При тях е светло, сухо и топло. Те не носят кубинки, но казват, че работят! Те не ползват обедната си почивка в 10.30 сутринта, за да отстояват мнение, но казват, че защитават позиции. Техните чадъри биват държани от други хора докато влязат в хубавите си и удобни коли, за които си гласуваха бюджет с нашите пари и т.н, и т.н.  Контрастът беше толкова ярък в този сив и мрачен ден.

И в момента вали - отворих си прозореца за да слушам ромоленето.... би трябвало действа успокояващо. Ала по-скоро съм притеснена от студа, който лъха върху ми.... Половин час след полунощ е и ще отделя тези безценни за съня ми минути, за да обобщя и напиша всичко онова, което ме притеснява последните 2 седмици.

Чудя се докъде ще стигнем така?! Имам предвид юнския ни протест. Навсякъде, където чета информация по въпроса се казва, че той почна заради назначението на Пеевски!!! И се очакваше, че след като то бъде отменено, всичко ще утихне! Който е залагал на това е пълен идиот! Първо, защото Пеевски беше повода голяма част от народа ни да каже на глас - високо и ясно - че не желае....... , не!, не олигарха с осанка на прасе, а че не желаем да бъдем управлявани от комунисти и турци! Това си го мислеха всички, които в изборната нощ на 12 май със зачервени очи се вглеждаха невярващо в резултатите....... сметките бяха направени веднага - едни с кеф, а други с поклащане на глава разбраха, че ГЕРБ няма да се върне! Ала кой идваше тогава?! БСП и ДПС!!! Да, ама не! Нали имаше още една партия, чиито цели, идеи и идеология са диаметрално различни от същите на двата мастодонта от последните 20 години! Много хора не вярваха, че Сирен Видеров ще надроби попарата, която му сърбаме в момента...... Уви...... блажени са вярващите! Само за няколко минути през нощта на 12 май всички разбрахме, че истината е видима за очите!!!! И си замълчахме..... за около месец! Не, уважаеми дами и господа, които ни се чудите защо протестираме, не!, не го правим заради назначението на Пеевски, а защото изначално не сме съгласни с една такава измама, която бъркат в казана на облагодетелстването си с власт БСП и ДПС!!!! Това е истината! А по онова време - 12 май - дори още не знаехме за Сирен и неговата клоунада!

И като съм заговорила за Сирен, да си кажа, че му се впечатлихме само първата вечер на конфликт пред централата на "А, така!". Тогава си помислихме, че той сериозно подкрепя правителството на мастодонтите. Сега всички знаем, че му се плаща, за да се прави шут и затова #ignorevolen!!! Все един по-умен трябва да има. В случая - над 15 хиляди по улиците на София. А и благодарение на кючеците, които той разиграва доста се посмяхме, което си е вид терапия!

Има и нещо друго притеснително - повярвахме си, че след като толкова лесно Пеевски беше отстранен, ще падне и правителството....... това е ентусиазъм наподобяващ първи трепети в пионерската организация! И аз си мислех, че всичко ще се случи за около седмица - 10 дена - 2 седмици. Сега ясно съзнавам, че ако в помощ не се включат дейците на културата, профсъюзите, медиите, ще си ядем попарата със Сирен(е) и ще си маршируваме по паветата повече отколкото сумарно сме го правили навремето!!! Защото онези, чиято самоцел не беше властта, искат да управлят! О, боже, как искат!!! На всяка цена! И особено на онази (цена), стъпила върху личния реваншизъм на СтаниАга спрямо Бойко. Тук отдавна не става въпрос за партийни и управленски принципи - СтаниАга се доказа като достатъчно "способен" да оцелее стъпил и на най-тънката шибойка, стига тя да е на върха в партията-патерица, пардон столетница! Имах очаквания, че вътрешната опозиция в БСП ще направи нещо да разклати шибойката и да обрули СтаниАга от нея, ала те предпочитат да си веят .......... всеки да си довърши фразата!

Та говорех, че това правителство няма да падне току-така. Къде защото не иска! Къде от срам! Къде от реваншизъм! Къде от оправдан страх, че ако това се случи сега, следващите избори ще са катастрофални за БСП най-вече. За ДПС също биха могли да бъдат такива, ако някой се сети да промени онази част в Изборния кодекс, която разрешава на българските турци в съседката ни да гласуват. Междудругото хич не е трудно да спрат да спекулират с разни принципи за уседналост. Нека се заложи един - право на глас имат онези български граждани, които си плащат данъците в България! Да, ще бъдат ощетени много българи в Англия и щатско, примерно.... Но те не от добри очаквания от страна на Родината си са се озовали там..... И ако са истински патриоти, ще разберат добре защо не искаме гласовете от Турция! И ще ни подкрепят!

Все така продължава да ме гложди въпроса за принципите!!!! Как така гласоподавателите на ДПС в Турция продължават да поддържат тази партия, която се коалира с причината (и извършителя) за тяхното настояще -  живота им в Турция!!!! Колко филми изгледахме, в които едри сълзи се ронеха и тонове салфетки бяха похабени да ни убеждават колко трудно, непосилно и граничещо с лудостта е било решението на БКП за "покръстването", което ги подтикна към изселване! И не е ли странно, че още след първите 10 години тези хора го "превъзмогнаха" и вече са ок с прекръстената комунистическа партия и нейното управление! На кое да вярвам - на сълзите или на лицемерието?! Аз съм си избрала второто! На сълзи вярвам само когато капят от моите очи или тези на децата ми!


За лицемерие стана въпрос и да не забрява - Пламен Орешарски:
  • В периода 1993—1997 г. оглавява Управление „Държавно съкровище и дълг“ към Министерството на финансите - през това време се изреждат правителства на БСП и ДСП (Любен Беров) и пак БСП, БЗНС, Екогласност (Жан Виденов);
  • От 1997 до 2001 г. е заместник-министър на финансите в 84-тoто правителство на България с мандат на СДС и министър-председател Иван Костов;
  • От 2002 до 2003 г. е заместник-председател на Националния изпълнителен съвет на СДС. Определен е за кандидат за кмет на София от СДС за местните избори през 2003 г., но след като избухва публичен скандал по повод срещата му с бизнесмена Васил Божков, кандидатурата му е снета. Малко след това напуска партията;
  • От 17 август 2005 г. е министър на финансите в Кабинета на Тройната коалиция - БСП, ДПС, НДСВ.

Забележителното на настоящия ни министър-предстедател като способности са тактическите му умения на хамелеон!!!! Евала - където има келепир, той е там. Кеф ти БСП, кеф ти БЗНС, кеф ти СДС, кеф ти НДСВ .......... Принципи ли?!?!?!

Но да се върна на протеста - напоследък се надига вълна на обвинения към нас, че нямаме никакви искания - просто настояваме за оставка! Не сме били като февруарските протестиращи - те излезли с много точно искане: намаляване цената на тока! И като излязоха, че като им намалиха цената на тока, че като им блесна животът........... та сега пак протестират - защото не е тайна, че голяма част от хората през февруари са на улицата и сега! И знаете ли коя част?! Според мен е онази, която се включи по-късно към зимните протести! Онази, която не излезе затова, че цената на тока им е висока, а затова че животът им е скъп! Това е!! Това е, хора! Ние вече нямаме конкретни икономически или социални, или каквито и да било конкретни искания, защото този протест е на всички ония, чийто живот е скъп! Защото не цената на тока ще ни оправи положението. Не 50-е лева върху майчинските! Или замразяванетона възрастта за пенсиониране - така или иначе много нас отдавна са си отволили, че ще доживеят дори до 60 години!

Искам съвсем ясно да заявя на всички, които казват, че протестираме по принцип! Да, протестираме срещу правилата, които определят живота ни от 24 години! Срещу "личностите", които ги създадоха! Срещу институциите, които ги крепят! Срещу нихилистите, които ги пренебрегват. И срещу всички ония, които се възползват от тях и ни оставят с пръст в........ Не се заблуждавайте, че това правителство ще ви повиши стандарта и че ще работи прозрачно. Ако беше така нямаше да съществува демагогията с тези прословути 50 лв върху майчинските пари, които всички се чудят откъде ще дойдат, ако трябва да се вярва на думите на сегашния министър на финансите, че хазната е празна! Или пък намаление на цената на тока с 5%!!! Айде, бе!!! Ц Е Л И 5%!!!! И като цъфнем, та ще вържем - че като тръгнат от тези 5% процента едни намаления на цените на водата, на телефоните, на комуникациите, на дрехите, на обувките, на храната......... леле-майко как вече през септември ще танцуваме гангнам стайл с парите за първокласници!!! 

Аз се питам и се мая защо се дават помощи за първокласници?!?
Като реално до 4-и клас учебниците се раздават от училищата и са безплатни!!! Без да броим т.нар. помагала, чиито брой, а съответно и цена, нараства с всеки следващ клас!!! Ако в първи клас купувате помагало по БЕЛ и математика, то от втори влизат поне още 2 - помагала за ЗИП по същите предмети, после идват атласите и допълнителните задачи по Човек и природа и Човек и общество. После учебно помагало за час на класния иииииии т.н., и т.н., и т.н. Парите за първокласник ще дойдат най-добре отново за циганите!!! Айде да не се лъжем! Всички, които ще изпращаме деца на есен в първи клас отдавна сме си направили сметката и знаем с какво ще си напазаруваме за тогава!

Още едно питане имам - вас, българи, симпатизиращи на БСП и правителството им в момента, не ви ли е едно такова......... странно на душата и гузно на сърцето, когато произнасяте думата "патриот"?!?! Знаете защо питам?! Приятно ли ви е, партията, която обслужва и защитава циганите и тяхното тотално безделие и престъпност, да е в коалиция с партията, за която вие гласувате?!  Наистина ли смятате, че БСП представляват вашата воля! И по-точно: НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?!?

Защото мене ме е срам, че правителството и партията, която подкрепям вече за трети път по избрите не се справи нито със социалните проблеми на хората, нито с  циганската престъпност, нито със сивата икономика, а пък "цветната" икономика според масовите твърдения е отишла направо на бунището! Да, днес гледах интервюто на Сашо Диков с Борисов и се чудя защо все така с това самочувствие напред, когато има защо и той да се срамува. Каза,че си има вече обеца на ухото от грешките, които е допуснал. Само дето тази обеца не е сама - направо се е закичил като дърта мангалка и отделно от това не му отива!! Вместо обеци не беше ли по-добре да има реални постигнати успехи в сферите, които изброих по-горе?!  Няма да споменавам за нещата, които постигна - въобще не е това целта!

И ми е време да завършвам, защото полунощ отдавна мина.... Снощи се заслушах в т.нар. "Народно събрание на Орлов мост" и ме дострашя за това какво правим!!! Вярно, слушах само 5 минути, но това, че случайни хора си говорят на висок и нерабираем стил, смело маниерничат и си обясняват как със старите правила ще градим нов живот, е плашещо. Защо честно не си признаем, че нямаме опит във властването,  че не знаем как става, но и че...... това не е такава беда, щом онези, които знаят са ни накарали да излезем по улиците!!! Ще ми се да си говорим простичко и най-вече от позициите на онова, което знаем и можем, за да не допускаме отново някой да ни залъгва, че е по-вещ и по-способен от нас!






Гласувай:
5



1. kasnaprolet9999 - Такива въпроси и аз си ги задавам, ...
30.06.2013 13:54
Такива въпроси и аз си ги задавам, може би и много други хора. Ти имаш дар- слово да ги формулираш много точно. Имаме обаче с теб в различия във вижданията за изхода от тази ситуация, може би заради разликата във възрастта. Ти си нетърпелива, искаш промяната сега и веднага, без оглед на дали има подходящ правен инструментариум. Ако падне това правителство в НС няма да остане нито един депутат и тогава кой ще гласува нов изборен кодекс......мммм? Ще направят новите избори по стария и крайните резултати ще бъдат същите. Отделно че хазната ще се опразни и няма да има и тези помощи за първокласниците, с които някои хора ще им купят дрешки за първия учебен ден и спортно облекло и даже няма да им стигнат, но това е друга тема. Сега са на ход малките граждански движения, които имат свежи идеи за промяна на изборния кодекс и не само.Техните идеи и предложения вече са в сайта на НС и всеки може да се запознае с тях.

цитирай
2. makont - Чери, Чери, ти май си идеалистка!!???
30.06.2013 17:35
Та не виждаш ли, че дори и тук в блога ще се изпоизядем. Ако споделиш, че си от протестиращите, ще се нахвърлят и ще ти избодат очите. На всички им е ясно, че и на нас не ни е съвсем ясно как ще стане и как ще трябва да се направи. Но не искат да разберат, че не искаме да живеем по този начин. Не искам Волен, искам го там, където му е мястото, искам тези, които до сега крадяха и лъжеха безнаказано, там, където им е мястото. Искам да има държава с ясни правила и та да важат за всички и да се спазват от всички. Искам да работя и дори да не се сещам кой ме управлява, защото всичко е подредено, има законност. Ето за това трябва да застанем един зад друг. Да има нормален диалог. Но не, тази стара римска максима :"Разделяй и владей", и те го владеят перфектно, и ние кълвем на тази въдица и се поставяме в тяхна услуга. За съжаление....Горе главата, рано или късно идва Видов ден!
цитирай
3. cchery - Такива въпроси и аз си ги задавам, ...
30.06.2013 18:21
kasnaprolet9999 написа:
Такива въпроси и аз си ги задавам, може би и много други хора. Ти имаш дар- слово да ги формулираш много точно. Имаме обаче с теб в различия във вижданията за изхода от тази ситуация, може би заради разликата във възрастта. Ти си нетърпелива, искаш промяната сега и веднага, без оглед на дали има подходящ правен инструментариум. Ако падне това правителство в НС няма да остане нито един депутат и тогава кой ще гласува нов изборен кодекс......мммм? Ще направят новите избори по стария и крайните резултати ще бъдат същите. Отделно че хазната ще се опразни и няма да има и тези помощи за първокласниците, с които някои хора ще им купят дрешки за първия учебен ден и спортно облекло и даже няма да им стигнат, но това е друга тема. Сега са на ход малките граждански движения, които имат свежи идеи за промяна на изборния кодекс и не само.Техните идеи и предложения вече са в сайта на НС и всеки може да се запознае с тях.


Така е - за да има промени в изборния кодекс, трябва да има работещ парламент. Което е напълно възможно при заявена ОСТАВКА, която да бъде реализирана след поправките в Кодекса.

Относно парите за първолаците..... не ми се говори, Вени!!! Това е популизъм.
цитирай
4. cchery - Та не виждаш ли, че дори и тук в блога ...
30.06.2013 18:25
makont написа:
Та не виждаш ли, че дори и тук в блога ще се изпоизядем. Ако споделиш, че си от протестиращите, ще се нахвърлят и ще ти избодат очите. На всички им е ясно, че и на нас не ни е съвсем ясно как ще стане и как ще трябва да се направи. Но не искат да разберат, че не искаме да живеем по този начин. Не искам Волен, искам го там, където му е мястото, искам тези, които до сега крадяха и лъжеха безнаказано, там, където им е мястото. Искам да има държава с ясни правила и та да важат за всички и да се спазват от всички. Искам да работя и дори да не се сещам кой ме управлява, защото всичко е подредено, има законност. Ето за това трябва да застанем един зад друг. Да има нормален диалог. Но не, тази стара римска максима :"Разделяй и владей", и те го владеят перфектно, и ние кълвем на тази въдица и се поставяме в тяхна услуга. За съжаление....Горе главата, рано или късно идва Видов ден!

Маконт, истината е, че напоследък не чета много из блога.. но съм наясно как стоят нещата с противниците на ПРОТЕСТА. За мен е ясно едно - не можем да градим нов живот по старите правила! Защото те обслужват всичко онова, което се случваше от 89-та досега!
цитирай
5. baimomchil - Такива въпроси и аз си ги задавам, ...
01.07.2013 10:49
kasnaprolet9999 написа:
Такива въпроси и аз си ги задавам, може би и много други хора. Ти имаш дар- слово да ги формулираш много точно. Имаме обаче с теб в различия във вижданията за изхода от тази ситуация, може би заради разликата във възрастта. Ти си нетърпелива, искаш промяната сега и веднага, без оглед на дали има подходящ правен инструментариум. Ако падне това правителство в НС няма да остане нито един депутат и тогава кой ще гласува нов изборен кодекс......мммм? Ще направят новите избори по стария и крайните резултати ще бъдат същите. Отделно че хазната ще се опразни и няма да има и тези помощи за първокласниците, с които някои хора ще им купят дрешки за първия учебен ден и спортно облекло и даже няма да им стигнат, но това е друга тема. Сега са на ход малките граждански движения, които имат свежи идеи за промяна на изборния кодекс и не само.Техните идеи и предложения вече са в сайта на НС и всеки може да се запознае с тях.




И ти очакваш от тези наглеци, които назначават Пеевски и хора като него на ключови позиции да направят нужните промени в избирателният кодекс? Много наивно ми звучи...
цитирай
6. baimomchil - Та не виждаш ли, че дори и тук в блога ...
01.07.2013 10:50
makont написа:
Та не виждаш ли, че дори и тук в блога ще се изпоизядем. Ако споделиш, че си от протестиращите, ще се нахвърлят и ще ти избодат очите.


Тоя блог е пълен с психопати. Ако трябва да се съобразяваш или ту пука за тяхното мнение, значи работата не е на добре.
цитирай
7. baimomchil - Как ще нямаме искания. Имаме. При ...
01.07.2013 10:51
Как ще нямаме искания. Имаме. При това много ясни такива. ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.

Кое не е ясно?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5008594
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031