Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2012 23:26 - Капитан на сърцата........... Стилиян
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 5211 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 03.04.2012 23:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не помня откога не съм плакала така....... Всъщност имам 2 много ярки спомена - единият е от 14 септември 2007 г, когато загубих баща си, а другият от 20 август 2010, когато научих за кончината на едно 12-годишно момиченце - Спи без болка, малко дете!

И ето ме, днес, сега..... пак в същото състояние. Но към известното количество мъка, се прибавя силно вълнение, защото за толкова много години, че и няколко столетия, дойде ден, в който един българин вдигна на крак в искрени и изпълнени със съпричастност аплодисменти половин Англия! Обедини със съдбата си целия футболен свят на острова и тук, в малка България, изкара на повърхността качества, за които само четем, че притежаваме!

Стилиян Петров!
Нямам намерение да драматизирам излишно. Или пък да се правя, че разбирам. Реално аз чувствам и това се опитвам да изразя с думите си. Чувствам, че трябва да кажа на всички, до които моите редове ще стигнат, че да "чукнеш на дърво", "да си плюеш в пазвата" и "да се кръстиш" в страхопочитание, е нещото, което не трябва да правят! Един човек, млад баща и достоен българин се изправя пред огромна бариера в живота си. Такава, за която аз не допускам, че няма да прескочи, но ме съмнява той самият да не си го е помислил! В дни като тези от изминалия петък, когато научихме за Стилиян, да си мислиш, че ще бъдеш пощаден или че това на теб няма да се случи и поради това да не изпиташ капчица съчувствие, е цинизъм от най-долна класа. 

Тези неща се случват и хора се разболяват всеки ден! Ако си заразен от синдрома на щрауса, т.е. криеш си главата в пясъка от всеки проблем, ще те застигне нещо друго, при това отзад!

Отплеснах се, а исках да акцентирам най-вече на това - какво представляваше 19-ата минута от мачовете на Селтик, Астън Вила и други отбори от висшата лига на Англия от последния кръг, изиграл се там! Тази 19 минута представляше целия един живот на млад, 33-годишен българин! Човек, доказал качествата си лично и професионално! Без кражби! Без далавери! Без цинизъм и простотия! Без шум и медиен живот! Без Златки, Белки и Преславки..... Един прекрасен български капитан, като ония другите, за които сега синът ми учи в уроците си по българска история........ Най-сетне майка България роди достоен син...... сто и кусур години след Левски, Ботев, Вазов, Каравелов и т.н. И ако за някои мишоци е комично да поставам Стенли редом до нашите български герои, то нека те да извикат у студенокръвния англичанин спонтанни аплодисменти и такава огромна и гореща подкрепа, уважение, преклонение........!

Той не знае за мене и не е необходимо да научава! Но аз искам нещо да му кажа и вярвам силно, че по някакъв начин ще стигне до него, защото енергията човешка е неведома:

"Стенли, ти......... нямаш право да сториш нищо по-различно от това да се излекуваш! И това ще стане! И когато хубавата новина дойде, ти отново ще изправиш на крака половин Англия и надявам се цяла България! Не ти стискам палци, защото това нищо не означава! Аз просто те подкрепям с цялата си душа и сърце! Мисля, че знам как се чувстваш и че ако те боли, то е заради двамата ти синове, съпругата ти и родителите ти! Не защото теб някога може да те няма! А защото няма да съществуваш за тях! Това ще е същото онова чувство, което ще изпитаме ти и аз, дори и на 90 години! То е непреходно и много силно, защото идва право от сърцето на иначе тъмния балкански субект! А той, колкото и да е "чичовец" и "байганьовец", за децата си....... цял живот би дал! Ще стане! Ще се получи! Ще видиш....... ти сам ще ни съобщиш хубавата новина!"





Гласувай:
6



1. kasnaprolet9999 - Дано попадне на добри лекари и хора, ...
03.04.2012 23:36
Дано попадне на добри лекари и хора, които да го посъветват да приложи и алтернативна медицина. Иначе за останалото си права, той трябва да се пребори, заради своето семейство и заради правото си на живот. Много хора го уважават и обичат не само у нас, но и в чужбина, защото във всяко отношение е истински човек, чиято ценностна система не се подаде на девалвация.
цитирай
2. cchery - Дано попадне на добри лекари и хора, ...
03.04.2012 23:46
kasnaprolet9999 написа:
Дано попадне на добри лекари и хора, които да го посъветват да приложи и алтернативна медицина. Иначе за останалото си права, той трябва да се пребори, заради своето семейство и заради правото си на живот. Много хора го уважават и обичат не само у нас, но и в чужбина, защото във всяко отношение е истински човек, чиято ценностна система не се подаде на девалвация.

Имено..... за мен беше изключително удоволствие да видя, че..... е така обожаван и обичан! И, разбира се, в родината си.... все ще срещнеш някой критик....... На лекари ще попадне - убедена съм!
цитирай
3. ketcakuatl - СЕГА
04.04.2012 01:17
Пак ще изкажа еретично мнение, макар че почнаха да ме атакуват че в коментарите не съм бил съпричастен към радости и скърби. По въпроса - евалла на Стилян! Отличен футболист, доказал се в професията която е избрал, положил много труд за да постигне признание. И толкоз! Не знам дали съм мишок, но съпоставянето с Левски, Ботев, Каравелов и др. ми се струва неуместно. Не съм чул да е направил нещо кой-знае какво извън футболната си кариера. Чудесен футболист, професионалист, перфекционист и толкова. Да, в Англия се тачат професионалистите и им се отдава заслуженото, за да има какво да се вземе от тях и използва. Така е с учени, спортисти, хора на изкуството и всякакви други. Нещо, което нашите работодатели няма да разберат посмъртно. Че за да искаш, първо трябва да дадеш.Та в случая със Стилян, минутката слава и обществената поддръжка е просто еманация на една друга култура и ценностна система. Друго - коментар: ,,Дано попадне на добри лекари и хора.." В света на парите не се попада! В кварталната поликлиника може да е така, но не и при него. Той има много пари, честно спечелени, и ще 'попадне' на най-доброто място естествено. Но което също не е гаранция. Но много други, обикновени хора, няма да имат и този шанс. Та в резюме че стана дълго. Стилян е едно обикновено момче, издигнало се и доказало с много труд, пример че всеки може ако иска. Нещо като американската мечта. Но да го правят на герой някакъв си, не върви. Няма нито заслуги нито кой знае какви успехи и отличия. Преекспонира се просто заради болеста си. Що като беше здрав нямаше дитирамби? Значи всичко е изкуствено! Дано да се оправи!
цитирай
4. benra - ще се пребори
04.04.2012 16:08
нямам съмнения!
цитирай
5. анонимен - Lora
15.04.2012 05:50
Pred4ustvieto nikoga ne me e lagalo! Toi 6e se spravi s bolestta i 6e jivee!
цитирай
6. cchery - Пак ще изкажа еретично мнение, м...
20.04.2012 01:15
ketcakuatl написа:
Пак ще изкажа еретично мнение, макар че почнаха да ме атакуват че в коментарите не съм бил съпричастен към радости и скърби. По въпроса - евалла на Стилян!

Не мога да преценя колко ти е еретичен коментара...... все пак затова не съм сложила цензура, за да има различни гледни точки.

Ето как седят лично за мен нещата - героите не се раждат! Епохата ражда героите! Наивно е през 21-и век да чакаме да ни дойдат отново личности като Ботев, Вазов, Левски и т.н.......... Това няма да стане и слава богу, че времената са други, защото с този по заешки страхлив манталитет, който притежаваме, ако някой сега ни пороби, ще си гнием не петстотин, ами пет хиляди години!

Какво е герой?! Ами личност, чийто дела са за пример! Най-кратко! Мисля, че Стенли е точно такава личност!

Отделно на това, предпочитам да е той, отколкото защитавания от министъра на образованието ни!!!!! Азисчо-писчо, който както каза министъра е редно да присъства в новите учебници по музика, защото бил идол на младите........................................................

Тази вечер аз и моето семейство бяхме на националния стадион по повод инициативата за подкрепа на Стилиян?!? А вие бяхте ли?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5024841
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930