Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2010 16:04 - Концертът на BIG 4 от снощи - слънце, луна, дъжд, дъга и градушка!
Автор: cchery Категория: Забавление   
Прочетен: 3903 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Имате ли сребърна холограмна гривна на някоя от китките си в този момент?!? Ако - да, то вие със сигурност сте част от София Рокс. А най-вече част от историята на голямата музика. История, която се прави днес и сега в България! От ГОЛЕМИТЕ!!

Големите могат да бъдат и като МЕТАЛИКА!!! Сценично присъствие, импровизация, сила, мощ, контакт с публиката, откровено задоволство, искрени усмивки и една ОГРОМНА ВЗАИМНА РАДОСТ И ВРЪЗКА между публика и музиканти!!!! Ето това бяха Металика снощи!! Признам си веднага, че съм им била фен дотолкова, че познавам и слушам с удоволствие големите им хитове и някои по-ситни такива; естествено толкова блусове съм изтанцувала на Nothing elde matters, че вече не искам да танцувам, а само да я слушам, но снощи те успяха повече от убедително да ме накарат да се наредя на опашката за членство в българския им фенклуб!!!!

Няма да правя сравнения с ACDC, защото както всички казват няма място за такова. Ще си позволя само да кажа, че публика се печели И така. Така както го правят Металика - със сърце!!!

Ние отидохме по-късно на концерта - току след градушката, под силен дъжд, който обаче на никой не правеше впечатление, защото Мегадет забиваха жестоко!!! Толкова здраво, че чакането да ми окачат сребърната гривна на "КПП-то", ми пресуши устата от .......... едни хубави словаimage.  Звукът се чуваше от станцията на метрото на националния стадион и това веднага ми подсказа, че и вътреше ще е перфектен. Не се излъгах - разликата с озвучаването на ДС беше огромна!!! Ако на ДС звукът към сектор А идваше като ехо, то снощи те блъскаше фронтално!!!!

За това какво са направили Антракс мога да съдя само по думите на приятели, които са ги слушали.

image

Всички казаха, че са открили страхотно концерта и те самите са се кефили на публиката. И всъщност са били единствените, които са почели Рони снощи - ПОКЛОН!!! Защото феновете го оценяват, а сигурна съм че и Рони отгоре!!!. Ето няколко снимки от тях:

image
Скот Иън - уникален!
image
Беладона, на който много му отива и да е индианец редом до Скот
image
image

ВРЕМЕТО ПОДСКАЗВА, ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА

image

Всъщност каква по-подходяща обстановка може да предложи времето за концерт на Мегадет от градушка?!image Както се казва, всичко си е било на мястото. И ние на нашето 4-5 песни преди Symphony Of Destruction. Вокалистът на Мегадет няма начин да не направи впечатление както с русата си грива:

image

така и с изражението на лицето си, което уж не трябва да издава задоволство, но едва подтисканата усмивка в ъглите на устните му показваше, че на концерта се случва точно това, което се е очаквало.

image

Странно е как при толкова шумотевица идваща от инструментите на сцената все пак гласът на Mustaine се чува отчетливо........ въпреки очевидното му желание да не разтваря широко устните си. Харесаха ми. Друго си е на живо.

Mustaine и компания приключват със свиренето и най-накрая виждаме усмивка на лицето му. Вярно, на друго място и по друго време не бих я определила като усмивка, но снощи си беше такава - те са доволни, а ние си мислим, че времето за тях е било малко. Феновете около мен отдавна са забравили къде се намират - искат просто да слушат и гледат идолите си. За съжаление Мегадет се прибраха и ние зачакахме Slayer.

Трябва да си призная, че ако има група, която снощи да ме спечели за фен, това са Слеър. Ако не бях на концерта, нямаше и никога да ги харесам. Но излизайки на сцената Том Арая (или Арея) ме грабна със според мен странния избор на цвят на фланелката си - червено и с искрената си усмивка. Този човек беше щастлив да е на тази сцена. И не се усмихваше на камерите. А на публиката. Ръцете му не изчакаха много преди буквано да подлудеят върху струните на китарата. Толкова динамично свирене, че въобще е страно, че излиза звук. А той излиза. Боже какъв само звук!!!! Кери Кинг е меко казано добре татуиран, брадичката му е по-добре поддържана и в по-изрядна "прическа" от моята коса и съм сигурна, че и с нея би могъл да свири..... Не съм убедена, че докато беше на сцената знаеше къде е. Изцяло беше завладян от това, което правеше с китарата си. Времето се колебаеше от такова

image
 
до такова:

image

Усетихме дъжд, вятър. Видяхме Витоша през пелена от буреносни облаци:

image

късче синьо небе, което подказва, че слънцето все пак грее

image

и дъга над сцената по време на изпълнението на Слеър (напънете се малко повече и ще я видите - малко по-вляво над сцената):

image

Облаците се схъстяваха паралелно с нахлуващата на стадиона публика


image

Мисля, че снощи не достигнахме до 60 000 както беше на ДС, но 55 000 по моя преценка имаше!!!
 image image

image

Нищо от сивото небе нямаше да попречи да си пием спокойно пикливата каменица и да ги чакаме.

МЕТАЛИКА!!! ЗА ТРЕТИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ!!
Лично за мене това е техния първи концерт, който гледам на живо. За мен, естествено, беше най-добрия. За мъжа ми, който беше и на предните 2, също беше най-добрия. За колегата ми - пак така. Както се казва удоволствието беше взаимно. Металика, мисля, че дойдоха с определени очаквания от публиката и съм сигурна, че не се излъгаха в очакванията си. Няма такава публика! Няма такова удоволствие. Припяването на Master of puppets, Sad but True, One, Seek and Destoy и изпяването на Nothing Else Matters от страна на феновете са огромното доказателство колко много обичаме тази група и когато Джеймс ни приветства като семейството на Металика, то има пълното основание за това.!!!!!
Кърк и Трухильо дадоха всичко от себе си:

image

Момчетата сменяха китарите си почти на всяка песен (може и на всяка, ама като бях далече и как да видя):

image

image

Мисля, че точно с тази китара Кърк даде началото на Nothing Else Matters и разтопи и без това втечнилите се от кеф екзалтирани фенове:
image
Видеостената в дъното на сцената допълваше идеално внушението на самите песни:

image
image

А в това, че Джеймс влага невероятна емоция и неземна енергия при всяко свое изпълнение можете да се убедите от долната снимка:

image

ПУБЛИКАТА, ФЕНОВЕТЕ, БЪЛГАРИЯ - ТОВА ЗНАЧИ МНОГО ЗА ТЯХ!!


Дори и да звучи пресилено за някои. Аз така го усетих. Когато ни говореше Джеймс знаеше, че го разбираме. Знаеше, че го очакваме и беше повече от искрен.

image
image
image

Изправен там в черните си дрехи, с откритото си лице и строгия поглед, той повтори повече от 3 пъти, че е изключително щастлив да бъде в България, на тази сцена и да Е ЧАСТ ОТ ГОЛЯМАТА ЧЕТВОРКА!!! Да те - МЕТАЛИКА - най-големите са част от големите 4!!!!! Те уважават колегите си, признават техните успехи и ги канят да споделят сцената с тях на

Am I Evil- уникално видео на общото изпълнение на бандите, снимано от доста близко от адаша на Трухильо - ТрухиНет.image

Идеята на режисьорите да дадат перцето, с което Джеймс свири от изключително близък план, така че да прочетем какво пише на него, беше брилянта. И ако на едната му страна пишеше Юни 2010, то на другата дали ще се учудите или не, но пишеше BIG 4!!! Странно нали?!?! Всъщост никак не е странно - точно това означава да си голям и велик!!!!

Искате да видите и чуете изсвирването, изпяването и ефектите по време на One от снощи, моля ЗАПОВЯДАЙТЕ!!

Какво правеше Ларс ли?!? Ами със сигурност не правеше едно - НЕ СКУЧАЕШЕ!!! Този човек се разсипа на тези барабани и без него снощният концерт нямаше да ни взриви така:

image

Момчетата не спираха да тичат по сцената:

image
Мощният глас на Джеймс не се промени до края на двучасовия концерт

image

макар да чета сега някъде, че изпял фалшиво някои ноти. Бе, хора, вие по колко кега бира изпихте снощи?!? Как успяхте в цялата тази шумотевица да различите фалшивите ноти?!? Джеймс, да не ти пука от такива приказки. Я се виж:

image

Кой може да те стигне?!?! Кой може да стигне Металика?!?

В крайна сметка и този концерт трябваше да приключи. Ние не позволихме на Металика да си тръгнат просто ей така. Трябваше да ни изсвирят Seek and Destroy, а след това да ни покажат с ръце върху сърцата си признанието, че и ние сме били достойни за тях!!! С широките си усмивки да станат част от голямата усмивка на стадиона, която бяхме всички фенове. Перцата, които раздадоха, сигурна съм, че ще бъдат пазени доживот от тези, които имаха шанс да си вземат по 1. Металика са вече 7-8-ма минута на сцената след финалния акорд на Seek and Destroy, а публиката не спира да реве, да вика, да скандира, да се радва...... Момчетата са един до друг на сцената, усмихнати, с блеснали очи и лица, изрязяващи признание към феновете. Хванали се един за друг те правят своя финален поклон на публиката!! ПОКЛОН И ОТ НАС, МЕТАЛИКА!!! НАПРАВИХТЕ МНОГО ЗА МЕНЕ!!!

Не запомних много добре думите на всеки един от бандата, които те казаха финално на микрофона, но Ларс го чух добре. И ако той каза, че тази вечер, тази сцена, тази публика и БЪЛГАРИЯ са били най-доброто и удачно място за първия концерт на голямата четворка, то МОЖЕТЕ ДА МУ СЕ ДОВЕРИТЕ НА 100%. 

ТАКА СИ БЕШЕ!!!



За да се върна в началото на тази история, то трябва да ви кажа, че днес цял ден заглеждам хората в метрото, в офиса и по улиците в ръцете им. Гледам и търся сребърната холограмна гривничка. ОНОВА МАЛКО ЛИСТЧЕ ХАРТИЯ, КОЕТО НИ СВЪРЗА ЗА 2 ДЕНА. ЗАЩОТО ДНЕС Е ДЕНЯТ НА МЕНОАР НА НАЦИОНАЛНИЯ НИ СТАДИОН!!! БАНДА, КУПОНЪТ ПРОДЪЛЖАВА - ИДВАТ КРАЛЕТЕ НА МЕТЪЛА!!! НЕ ОСТАНА!!    


Тагове:   big,


Гласувай:
8



1. hristo27 - Успешен ден, Анелия!
24.06.2010 09:10
Успешен ден, Анелия!
цитирай
2. deteidiot - Уникални концерти бяха :) Направо ...
24.06.2010 09:32
Уникални концерти бяха :) Направо се разкъртихме, размазахме, разтърсихме от кеф. Страхотно си го описала. Поздравления! Усмихнат ден ти пожелавам, пълен с приятни емоции ;)
цитирай
3. 0rth0d0x - страхотен репортаж си направила
24.06.2010 09:44
Четох с удоволствие!
И да, беше невероятно вчера, но снощи беше...неописуемо!!!
цитирай
4. cchery - Благодаря!
24.06.2010 10:07
В крайна сметка нямаше начин да не е страхотно написано при положение, че беше страхотно преживяно.

За снощи се заемам сега да пиша, но ще изчакам по-хубави и от по-близък план снимки, за да е пълен разказа. Единственото, което мога да кажа е, че МЕНОАР не ми стигнаха по никакъв начин. Аз си се бях наточила за тях иии.... както и да е. Поне Рамщайн ми доставиха страхотна визуална наслада, а мисля и на всички!
цитирай
5. анонимен - А това, че се появи дъга...
26.06.2010 01:15
...подсказва едно нещо: ДИО БЕШЕ ТАМ, с нас, на стадиона!!! \m/ \m/ LONG LIVE ROCK'N'ROLL!!!!!!!!!!!!!
цитирай
6. cchery - . . . подсказва едно нещо: ДИО БЕШЕ ...
26.06.2010 10:47
анонимен написа:
...подсказва едно нещо: ДИО БЕШЕ ТАМ, с нас, на стадиона!!! \m/ \m/ LONG LIVE ROCK'N'ROLL!!!!!!!!!!!!!

Това беше най-красивия коментар..... Благодаря!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5022670
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930