Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2010 08:58 - Специализирано четиво
Автор: cchery Категория: Забавление   
Прочетен: 5045 Коментари: 11 Гласове:
9

Последна промяна: 11.05.2010 09:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Четиво предназначено за дребнави, страхливи, плашливи, мълчаливи, злобливи, непохотливи и всякакъв сорт сливи....... Четиво за намръщени продавач-консултантки, за криви кондуктори, за баш-майстори, баш разбирачи и всякакви други свиркачи. Четиво за летящи из облаците балони, хвърчила, найлонови торбички и всякакви други цвички. Въобще за всеки по нещо.......... колко много имаме, колко малко го оценяваме и какво още е прилично да искаме?


Пет причини да бъдеш щастлив:
  1. Виждаш - попитайте слепец! Дааа, от сетивата човешки може би точно това е най-експлоатираното, най-естественото и най-малко обгрижваното. Защо да не си щастлив, когато виждаш?
  2. Чуваш - попитайте глухия! Само човек, който повече не може да чуе песента на природата, музиката на изпълнителите и любимите гласове знае какво няма. И колко щастлив ще е ако го имаше. Защо да не си щастлив щом чуваш?
  3. Движиш се - движението, свободата да се придвижваш сам от едно място на друго е велико усещане!  Само по себе си отнемащо енергия, но зареждащо с нова по-голяма, движението е волност, воля и волеизява. Попитайте приковани към инвалидна количка хора. Защо да не си щастлив, когато можеш да се движиш?
  4. Усещаш - способността да чувстваш повея на вятъра, усещането на копринената вода върху кожата ти, целувката върху устните - велико чувство, от което казват се раждали хормони и ни правели щастливи. И така да е, и да не е, само ако нямаш възможност да го правиш, ако са ти отнели тази възможност, ако си затворен дори в оковите на собствената си душа..... представи си какво губиш? Защо да не си щастлив, щом усещаш?
  5. Мислиш - способността да вземаш решения, способността да предлагаш някому нещо, да бъдеш част от група мислещи хора ......... Защо да не си щастлив щом можеш да мислиш?
Четири причини да бъдеш щастлив:
  1. Да измисляш/ изнамираш - когато мисленето добие реални и материални очертания, когато идеята се оформи и мира не ти дава докато не се превърне в реалност, когато този гъдел е  целия ти живот - защо да не си щастлив, когато си изнамерил?!?
  2. Да създаваш - раждането на дете или най-обикновена идея е простичкия смисъл на този живот. Вървенето по пътека, на чиито край ти ще паднеш възнак, но след теб са останали следите, е великото чудо на създаването!  Защо да не си щастлив, когато си създал?
  3. Да изобретяваш - когато си измислил нещо, създал си неговия образ и си достатъчно способен да го изобретиш, ама толкова способен, че даже го и правиш и твоето малко "нещо" работи така както си го искал и в очите  ти има детинска радост - защо да не си щастлив, когато си изобретил?
  4. Да твориш - когато идеята се превърне в изкуство, което радва сетивата с цвят, красота, доброта, добри намерения и богата душевност - защо да не си щастлив, щом си творил?!?!
Три причини да бъдеш щастлив:
  1. Обичаш - обичаш да пишеш, обичаш да рисуваш, обичаш да четеш, обичаш да гледаш филми, обичаш да се разхождаш, обичаш да караш колата си, обичаш да четеш книги, обичаш родителите си, обичаш децата си, обичаш любимия си човек, ОБИЧАШ ДА ОБИЧАШ - защо да не си щастлив, когато си обичал?!?!
  2. Помагаш - помагаш дори с една единствена дума, казана навреме; помагаш с един единствен поглед отправен към когото трябва; помагаш с едно писмо, пуснато навреме; помагаш с жест непринуден, искрен, сърдечен. Защо да не си щастлив, когато си помогнал?
  3. Раздаваш - раздаваш обичта си, раздаваш похвалите си, раздаваш добрината си, раздаваш себе си. Защо да не си щастлив, когато си раздал?!?! Никой нищо не е отнесъл отвъд...... дори и себе си!
Две причини да бъдА щастлива:

image

Защо да не бъда щастлива, когато имам такива причини?!?!?!


Една причина да бъдеш щастлив:

Родил си се, живял си и си чувствал живота със всичките си сетива; измислил си най-големите си приключения в детството и си създал най-прекрасните си творения в зряла възраст; помогнал си да раздадеш излишното и си обичал до болка, бил си обичан до полуда, бил си влюбен - влюбен в живота! В живия, реален живот от който си взел без излишна скромност каквото си могъл, защото си имал ценната способност ДА ДАВАШ, ДА БЪДЕШ ИСКРЕН И ДА СТОИШ ЗАД ДУМИТЕ СИ! Защо бе, мама му стара, да не си щастлив?!?! Какво още е необходимо?





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. deteidiot - Бъди щастлива :)
11.05.2010 09:28
Имаш страхотни деца. И на тях щастие им пожелавам в изобилие :) Това е едно чудесно начало на деня ;)
цитирай
2. cchery - Имаш страхотни деца. И на тях щастие ...
11.05.2010 09:34
deteidiot написа:
Имаш страхотни деца. И на тях щастие им пожелавам в изобилие :) Това е едно чудесно начало на деня ;)

Благодаря!!! Радвам се, че мога да общувам с хора непознати, но близки по особен начин...... прекрасен ден и на тебе! :)))
цитирай
3. baimomchil - Жалко че няма емотикони тука в коментарите
11.05.2010 10:28
щото щях да сложа ето този:

http://emotikoni.teamgoo.net/forum-f4/topic-t3.htm
цитирай
4. cchery - щото щях да сложа ето този: h...
11.05.2010 10:50
baimomchil написа:
щото щях да сложа ето този:

http://emotikoni.teamgoo.net/forum-f4/topic-t3.htm

Даааааа и на мен винаги са ми липсвали емотиконите тук..... като че ли не ми стигат думите понякога да покажа и изкажа каквото искам. :))))
цитирай
5. phoenix2000 - В уикипедиа
11.05.2010 12:54
Пише:Според философа Фридрих Ницше (1844-1900), истинското щастие е неделимо от инстинктите, стига животът да е във възход. Когато е щастлив, човек често се смее.”
Тогава да видим за инстинктите: „Инстинктите представляват вродени предразположености на даден жив организъм да следва определено поведение. Те не се заучават, а са унаследени фиксирани модели на действие, активизирани от повече или по-малко конкретен набор от вътрешни или външни стимули”
Фройд, споделя в своите трудове още много инстинкти- половия, инстинкта за смъртта и др. при секса в мозъка се отделят хормони –серотонин и ендорфини, наречени още хормони на щастието, което в още по-голяма степен подкрепя теорията за пряката връзка на секса със щастието.


Майнатa им, кво разбират някви си тъпи философи и психоаналитици, щастието е в любимите създания около нас :)
цитирай
6. cchery - Философи ли?!?!
11.05.2010 13:32
Тези хора всъщност щастливи ли са?!?! С философиите си?!? :)))) Майната им..... верно! Дори и да е първично, дори и да е инстинкт, дори и да е елементарно, аз искам да съм щастлива днес, сега......... с малките неща..... с по-големите неща..... с това, което имам, с това, което чувам.......

Ето днес примерно какво направих - преведох вярно скромна сумичка по сметката на Миро от Мери Бойс Бенд, който се бори с левкемия...... ако попиташ в този момент него или самата Мери какво е щастие, мисля, отговорът няма да учуди никого. Аз ще съм щастлива ако бъда частица от тяхното щастие....... Ако имате възможност - бъдете и вие!!!
цитирай
7. erato7 - Ти си богата и щастлива с това, което ...
11.05.2010 16:13
Ти си богата и щастлива с това, което имаш - децата са най-голямото богатство!:))) Поздравявам те за постинга!:)))
цитирай
8. cchery - Ти си богата и щастлива с това, което ...
11.05.2010 16:22
erato7 написа:
Ти си богата и щастлива с това, което имаш - децата са най-голямото богатство!:))) Поздравявам те за постинга!:)))

Благодаря, Ерато.... много мило. Днес посетих и твоя блог, но не можах да пусна коментар под стихотворението ти. Нека го направя тук сега, а по-късно и там: много нежно и чувствено откровение...... поздравление за откритостта ти!
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Много стойностен постинг,
12.05.2010 15:07
миналата година имаше една хубава идея всеки да пише за шест дребни на глед неща, които го прави щастлив и имаше също много интересни гледни точки по тези неща. Аз също писах, но тук е по-различно, ти си писала за големите неща, които осмислят и правят човек щастлив. Поздрави!!!
цитирай
10. cchery - миналата година имаше една хубава ...
12.05.2010 15:49
kasnaprolet9999 написа:
миналата година имаше една хубава идея всеки да пише за шест дребни на глед неща, които го прави щастлив и имаше също много интересни гледни точки по тези неща. Аз също писах, но тук е по-различно, ти си писала за големите неща, които осмислят и правят човек щастлив. Поздрави!!!

Благодаря за хубавите думи! Миналата година съм изпуснала "надпреварата" :)..... сигурно е било много интересно подобно споделяне.
цитирай
11. kasnaprolet9999 - Мога да ти дам само линк от моя постинг на тази тема:
12.05.2010 20:00
http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/07/20/shest-malkite-neshta-koito-me-praviat-shtastliva.366630
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5022576
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930