Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
09.04.2014 14:04 - ГОЛЯМАТА ИЗМАМА И ИСТИНАТА, КОЯТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ПОЗНАВА! - 09.04.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2320 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Каквото и да мисли човек днес, каквото и да говори, в каквото и да вярва и да се кълне, да прави, да поддържа дадена политическа постановка, приятели, любили хора, дори и семейство, бизнес и всичко останало в своя живот, то това никога не е постоянна величина и утре може да промени становището и действието си на 180 градуса, защото нищо не зависи от него. Това е истината!

Всичко е Божие дело и ние хората сме изцяло зависими от Висшия Космически Разум, наречен по библейски Господ Бог.

Човек няма грам „свободна воля”, както сме свикнали да считаме и да вярваме, че от нас зависи всичко в живота ни! Това е измама, заблуда и в тях се състои голямата илюзия!

Според мен на база моето досегашно проучване по различни пътища, то човек е пълен биоробот на Висшия Космически Разум чрез своя Висш Аз в него, наречен още Его, което Его е познато от психологията или наречено още Бога в човека, казано от Духовните учения на Източните философии и религии като будизъм и индуизъм. Вижда се какви понятия се дават от науката, различни вероизповедания и философии.

Висшият Космически Разум, наречен още Природа или Абсолют, управлява всичко в този свят по свой начин, както се управлява световната мрежа компютърна мрежа Интернет, а хората Той ни управлява чрез Неговите мисли, чувства, усещане, психично състояние, здравословно състояние, образование и трудова реализация, които Той ни дава по начин, за който до момента никой няма ясно обяснение как става това, освен, че науката има известна теория, която на практика се явява теория, която няма ясни отговори на стотици въпроси. Науката все още няма никакъв отговор как става всичко това, който отговор аз съм го дал чрез Интернет и тепърва ще се дава, но от известно време го прокарвам само като първа версия и като общо философско понятие за широката публика, която с известно основание може да ме критикува и до някъде го прави успешно. Считам, че е ясно да какво говоря.
Що се касае за това кой е Висшият Космически Разум или Господ Бог, то това е Всичко, Което е на този свят, познато с общото понятие „ПРИРОДА”.
Цялата Природа е Господ Бог, като в нея влиза и човекът като една главна част от Нея. Всичко в този свят е Господ Бог, в това число и човека. Тук е съществения въпрос, който изясняваме по различни начини и поводи, като объркващото е как човек може да бъде и Господ Бог.

Иисус Христос, наречен още "Божии син" е една от най-големите световни измами върху цялото човечество, прокаран чрез Библията и утвърден чрез християнството като човек роден от девица и възкръснал след смъртта си и се е възнесъл на оня свят при своя баща, наречен "св. Петър" със символ смъртта на човек. В Библията са прокарани и измамните ангели, заедно с измамния Архангел Гавраил и всички негови приятели други измамни ангели и архангели, наречени Йерархия на Светлината. Това е главната измама. Точно толкаво е и измамата за Луцифер с неговия дявол, наречени с общото понятие „САТАНА”, което понятие носи страх само с това, че някъде се е произнесло. Самият страх като психично състояние е илюзорна измама давана на хората точно от Висшия Аз, който е във всеки човек.

Другата голяма измама за Иисус е, че чрез Библията и Евангелията е произведен със звание втори Господ Бог, което в пълно противоречие с това, че съществува ЕДИН ЕДИНСТВЕН ГОСПОД БОГ или ВИСШ КОСМИЧЕСКИ РАЗУМ, а това е всичко казано с общо понятие ПРИРОДА! Точно чрез нея се проявява целия живот като процес на ставане с всички красиви неща и всички стихии, в това число и психологични състояния на човека от гениалност до лудост, за които психологията като наука няма ясно обяснение как стават тези неща, като често казва, че от гениални родители се е пръкнал на този свят човек с психични отклонения.
Аз ще кажа, че психичните отклонения са в самата психология, защото все още не разбира това явление наречено психика, а това също не е случайно да се така, защото в този си вид тя беше нужна на съвременния свят и още повече за измамите на самия Висш Космически Разум.

Това, че християнството приема Иисус Христос за „Господ Бог” си е негов проблем, но това не е вярно въобще и е пълна лъжа и измама, както е измама и „Христовото съзнание” прокарано чрез будизма и световното движение "Ню ейдж" с един от главните му представители г-н Петър Дънов от България със свое движение наречено "Бялото братство". Тук още влизат всички така наречени буди, учението на източните философи, йоги и всякакви други от този род. За отбелязване е, че г-н Дънов прави свои обяснения и тълкувания на постановки прокарани чрез Библията, което не е казано в самата Библия. Точно тези тълкувания и постановки го прави „Мирови Учител” в кавички, колкото и да не се харесва това на определени хора, но той прокарва допълнително объркване в християнството като цяло и поради тази причина днес е анатемосан от Българската православна църква и е въздигнат от други. Това също като явление е Божие дело и само единици ще разберат за какво говоря в това кратко писание.
 Моята твърда позиция по тези въпроси е, че не може да се излиза с позиция като тълкувание на Библията от когото и да било, в това число от Папата или от Вселенския патриарх на православните християнски вероизповедания, защото Библията трябва да се чете дума по дума и да се вижда ясно какво пише в нея, защото само тогава може да се забележи големите противоречия в нейните текстове.  

Учението на исляма е друга заблуда, която владее също толкова хора в света, колкото и католическото християнството, но неговото учение е чрез Корана. Освен Корана като теория, ислямът признава Стария завет на Библията, а отделни обреди в мюсюлманството са прокарани в него точно от постановки на Новия завет на Библията, като например, обрязването на момчетата на мюсюлманите, независимо, че някой тълкуватели казват, че това е валидно за израилтяните по онова време. Това е достатъчен факт, за да кажем, че верската теория на християнството и исляма са с един и същ източник наречен Библия като цяло.  Отделно чрез някой Евангелия, които не са канонизирани се слага пръст в теорията на Будизма и това, че се знае, че в Библията липсват 7 години от живота на Иисус като явно се знае и се предполага, че през това време той е бил в Индия. Всичко това така е омотано като писания и речени казани, че никой от никъде да не може да хване тази Иисусова игра, която се прокарва в будизма и индуизма. Отделно чрез нея се твърди, че има юдаизъм като друго световно вероизповедание, който юдаизъм е с корени на християнството, макар, че да него се приема като теория Стария завет от Библията и книгата Тора, която внася следващо объркване с цифри и всякакви свастики, амулети и каквото ви дойде на ума по тези постановки за черни и бели „магии”.   

Всичко казано до тук е ВЕЛИКАТА ИГРА на Висшия Космически Разум с хората от целия свят, без до сега да се дава възможност това да се изясни чрез науката, но за сметка на това Той създава всякакви противоречия с верски вражди, войни и подсилени днес със световния тероризъм за когото на никой нищо не е ясно как въобще може да се премахне като явление, защото всичко е на верска основа между така наречени фанатици мюсюлмани, които са против целия друг свят. Този въпрос е един от най-съществените прокаран чрез Корана като книга с много добри човешки постановки за добро, но вътре е записана постановката "ДЖИХАТ", прокарана не от някой друг, а точно от Господ Бог. Точно тълкуванието на Джихад днес създава условия, които са пак Божие тълкувание чрез хората и Божии условия, за да може да се води така наречената „Свещена война” срещу „неверниците” за защита на исляма.
Какво означава „неверници”?
Изясняването на това понятие ще даде отговор на целия световен тероризъм изготвен само от Господ Бог и от никой друг, поради простата причина, че се знае, че има Един Единствен Господ Бог или Висш Космически Разум и Той е Бог на целия свят. Обаче в Новият завет се прокарва постановката за това, че Иисус Христос е „Господ Бог”, за който Иисус в Евангелието на Лука, глава ІІ точка 21 е казано за обрязването, което е прието от мюсюлманите като обичай и традиция, цитирам:

 

 „21 И като се навършиха осем дни и трябваше да обрежат Детенцето, дадоха Му името Исус, както беше наречено от ангела преди да е било зачнато в утробата.”

 

Само в тази точка има няколко противоречия. Който чете внимателно ще ги разбере.
Още, казано е в Евангелието на Лука, глава ІІ в точка 34 цитирам :

„34 И Симеон ги благослови, и рече на майка Му Мария: Ето, това детенце е поставено за падане и ставане на мнозина в Израиля, и за белег, против който ще се говори;”

Има ли по-голямо противоречие за Иисус от тези думи, „падане и ставане” и „против който ще се говори”? Това е показател, че това е противоречива „личност” и цялата Библия е противоречива книга от всякъде. Ето защо ислямът говори за неверници в Единния Бог. Това е същественото на цялата религиозна борба. В Библията има десетки подобни неща подходящи за противоречие, но това е друга тема, която тема и борба се ръководи не от някой друг, а тя се води от самия Висш Космически Разум, но чрез хората.
 

Този противоречив въпрос е съвсем Негов, целенасочен въпрос, който е прокаран от Висшия Космически  Разум в Библията и той тепърва ще бъде изяснявам като постановка и световно явление.

Следва отново да се каже, че много неща, които съществуват като традиция в ислямските народи са точно постановки от Библията и това е най фрапиращото нещо като, например, че жените трябва да бъдат подчинени на мъжете си. Курбан Байрям е празник на мюсюлманите като постановка от Стария завет на Библията и от Евангелието на Лука. Обрязването, както казах, е ритуал описан в Евангелието на Лука, Глава І, от точка 59 до точка 80 и цитираната по-горе точка 21 като в тези точки са прокарани идеи  за традиции на исляма, но за това никой християнски вожд не казва. Всеки, който твърди, че познава различните вероизповедания като теория, то може да прочете тези точки от Библията и да разсъждава върху тях.

Всички хора на този свят са Божии синове и дъщери родени чрез майка и баща.

Всички са еднакви за Бога, но въпросът е, че Бог не поставя всичко в едни условия в Битието, а ги подлага по различен начин на живот, като това нещо не е нито урок, нито е училище, както твърди учение то на Петър Дънов и други съвременни учения, а си е чисто и просто Божия игра с хората от целия свят и Той поставя всеки един там където е решил за него.
Трагичното в това поставяне е, че Бог после противопоставя хората един срещу друг или ги събира за общи дела, но в повечето случаи, за да бъдат против други хора. Това е важното, което следва да се разбере и ако Бог е решил да го прокара като постановка, защото всичко, което казвам сега е също Негово дело Той ще го прокара. Това не е измама, а е самата истина и то може да бъде цялата истина на този свят.

Друг е въпросът за сътворението на света с Битието и появата на първите хора, за които до сега вървят различни теории, в това число раздел Битие от Библията и всякакви други книги от различни автори по света. На този въпрос все още не може да се каже кое е вярно и кое не е, защото версиите са различни и няма единно становище по цялото сътворение.

Вярата като постановка в каквото и да е тя, то също е Божие дело.

Теорията по тези въпроси е дълга и тук само прокарвам ясни постановки, за цялостното объркване на хората точно чрез Висшия Космически Разум, за да се стигне до днешни дни и да се даде постановка, че Животът е илюзорна измама, който Живот е точно Господ Бог.





Гласувай:
2



1. liliyanaandreeva - БИОРОБОТ или не - все едно - Бог го е ...
09.04.2014 14:43
БИОРОБОТ или не - все едно - Бог го е сътворил добре! А хората го изменят в ГМО - Гражданско Модифицирано Общество!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3407774
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031