Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2015 18:48 - Морската ни авантюра с Йонка
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 5799 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 28.07.2015 17:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ден 5 и 6
(разказ от брега на гръцкото Йонийско море)

Вече 6 дена се опитваме да се изгубим из неизброимите километри бряг и плажове на Йонийско море. За първи път сме тук и всички единодушно признаваме, че много ни харесва. Дали повече от Халкидики с неговото Бяло море, все още не мога да кажа със сигурност. Но че е различно и като пейзаж, и като обстановка, и като хора, това е на 100 процента!!! А младежът, от който днес купих домати и тиквички, каза, че това е най-хубавата част на Гърцияimage! Типично, а!image

Днес въздухът е разтопен от топлина.

image

Разложени на молекули сме и ние:

image

Под дебелата сянка на незнайния вид дърво е перфектно. Още по-добре е и върху дебелия и мек килим на сочната зелена трева:

image
Малко чиа с мед и какао идва екстра...... друго е трудно да преглътнеш:

image
Да, не е за вярване, че в тази убийствена мараня може да има толкова упорита и жилава зеленинка........... 

В далечината морето е посребрено от косите лъчи на следобедното слънце.... блести и ни мами с влажните си ласки, даряващи нежна топлина. Как да не се предадеш....... ако можеше да захвърлим и банските....image:

image
 
Няма шанс да не откликнеш на тази покана...... дори и да ти излезе соленаimage:

image
image
image
image
image

Вчера и днес вече сме забравили кои сме и откъде сме. Откъснали сме се от ежедневието в България. От грижите. От роднините дори. Даже и да е измамно, усещането, че нищо и никой не зависи от теб, че нищо и никой не чакат твоите решения или действия и че нищо и никой не са ти по-важни от 2 поредни солени пръски вода, примесени с пясък, е неустоимо. И завладяващо! Обожавам го.... Обожавам да съм отново на 15, да нямам отговорности и всичко тепърва да предстои...... стига само да поема към простора:

image

Дали съм се превърнала в дете..... дали се държа детински...... дали наближавам 40-е?!? На кого му пука... тук съм никой... анонимна и доволна от живота, който най-сетне разтопи сладостта си в гръцката жега на знойната Йонка:

image
image
image
image
image
image
image
image

Днес и лодкарят Херон дойде на нашия брягimage. Слава Богу, не за да вземе душите ни...... то души не останаха от тази солена топлина.... но какво е море без лодка?! Или лодка без море?! А дали въобще за някого има значение.... За мен комай..... не... предпочитам просто да снимам моментите, в които радостта се е просмукала в светлината на лятното слънце:

image
image

Ние, българите, имаме една поговорка - "всичко е добре, когато свършва добре". В нея се съдържа плахата надежда, че в дадена история можем да си позволим всичко да се скапе тотално, стига да има дори съвсем малко положително нещо в края й (на историята). Аз пък застъпвам идеята, че..... ако започнеш добре деня си, то на мястото на малките надежди непременно ще се наместят готините реалности, които си заслужил...... Ето как почваме сутрините си тези дни - окъпани в светлината на младото утрино слънце и несигурните сенки:

image
..... кафе на беседката на брега на морето:

image
image

.... закуска в ресторанта с изглед към синевата на Йонка:

image
image

Вечер изпращаме сладката умора пак на същата беседка.......

image

...... и същата трева:

image

познатите палми:

image

Сега?!?! Сега е време за поредната неравна битка с буйния вечерен нрав на Йона.... сутрин - мила и кротка като малко коте, вечер се раздава с ядни вълни и бурни речи в солен речитатив... Мисля, че след тази гладиаторска битка ще сме си заслужили свинското вратле във фурната:

image

и студената Вергина:

image



Гласувай:
7



1. martito - Щастливциииии! Големи щастливци ...
22.07.2015 10:01
Щастливциииии! Големи щастливци стеее! :)))
Взимайте още и още от Йонка и го съхранявайте в себе си :)))
цитирай
2. zornichka - Лелееее, Черита, изглеждаш пре...
23.07.2015 11:56
Лелееее, Черита, изглеждаш прекрасно! Не съм ви виждала от година, а промяната ви е огромна! Коко е станал истински мъж- изглежда всъщност много по-голям от годините си, а Бела е истинска русалка! Да сте живи и здрави всички, още много, много пътувания ви пожелавам и все така прекрасно настроение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5008272
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031