Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2015 09:20 - Когато Йонка ме прегръщаше.......
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 5875 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Каква му е работата на лятото, ако не те отведе до морския бряг!? :) Както всяка година и тази трудно дочакваме деня "Х", в който ще се потопим в солената влага на гръцкото море. За настоящето лято сме избрали бреговете на Йонийско море (Йонка за по-накратко). Ставаме в 3 часа. В полусъзнание правя кафе и наместваме и последните багажи в катуна за Гърция.... Успяваме както никога досега да тръгнем съвсем навреме - часовникът в колата показва:

image  За мен по-интересният показател беше температурата в 4 сутринта в Софияimage. Но дет" се вика: това е нищо..... Ето по обяд някъде из западна Гърция по посока Превеза докъде сме се докарали:


image
 
Ясно е, че тази година "ще се умира" от жега по бреговете на Йонкаimage. Но каквото и да се случи, поне ще стане в нейните красиви и примамливо блестящи обятия:
 image
image

Е, ясно е, че..... една глава в повече или по-малко няма да развали усещането за прекрасност......
 
image

Днес Йонка е вилна и силна. Толкова вълни на едно място не бях виждала никога по гръцкото море. Навикнала на обикновено тепсиестата му природа, днес трябваше да се борим със силата му.

Като се замисля...... какво по-типично за морска гледка от чайка върху скала и морски фар?!

image
image

Пътеката от ситни камъчета обещава дълги часове в търсене на най-красивото, най-необичайното и най-яркото попълнение в съкровищницата ми от морски камъни:
  image
Денят преваля, силите ми са на своя предел. Не сме спали от 2 нощи и се молим така-щото, когато и да се обадим в София да чуваме само добри новини..... ако всичко можеше да е наред, едва ли щяхме да го живеем този живот. Но заради тях си заслужава всичко. Все още недостатъчно пораснали, по лицата им четеш без преводачи чистата радост, която само едно море с неговите камъчета, пясък и солени прегръдки могат да вдъхнат:

image   image
За нас възрастните има поне 2 възможности - едната е да го играем баш родители - мърморещи, възпиращи, изнервени, изтерзани и невероятно притеснени от хилядите подробности около пребиваването на морския бряг - от гълтането на невинни молекули солена вода до вечните тревоги за настиването, което прекомерния престой в нея може да предизвика. Или пък....... да му отпуснем края както добре можем само по време на годишната ни отпуска, да се гмурнем без свенливи и измислени оправдания на най-дълбокото, да уловим поне един морски таралеж, да си направим венец от водорасли и да напълним нечии очи и нос с морска вода, защото това се случва само тук и сега - броени дни от годината!!! А вечерта да зареем поглед през клоните на палмите докато дланта ни изтръпне от студа на гръцкото узо (гледката долу е от нашата веранда):

  imageimage

Дали ще има и част 2, 3 и т.н. на този морски разказ, не мога да кажа отсега.... to be continued ...image




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. martito - Прекрасно! Всела почивка :) И ...
15.07.2015 10:23
Прекрасно! Всела почивка :)
И моля - заровете крачета в пясъка, поплувайте, играйте си с вълните и заради мен :)
цитирай
2. cchery - Прекрасно! Всела почивка :) И ...
16.07.2015 17:59
martito написа:
Прекрасно! Всела почивка :)
И моля - заровете крачета в пясъка, поплувайте, играйте си с вълните и заради мен :)

Не спирам да го правя... макар да ме хвана слънцето вече.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5005580
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031