Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2013 15:05 - Фронтова линия
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 5123 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 06.01.2014 12:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  НАМИРАМЕ СЕ В СЪСТОЯНИЕ НА ВОЙНА! ДА!ДА!ДА!ДА!

Ама не защото в центъра на София протестират и се събират "някакви" си студенти и ДАНСуващи. Нееееееее - тях не ги броим - двама-трима са според МВтР. И толкоз няма. Само събота се събира множество както трябва - за да наблюдава публичния секс на най-новата светска двойка: Лют&Гей.

За друго искам да ви информирам сега. За друга война - онази, която се заформя от двете страни на фронтовата линия, която в гугълмапс можете да откриете още и като бул."Александър Малинов" в кв. Младост, София. Точно там  или по-точно под "Малинов" се строи активно поредния метро-диаметър от софийското подземно влакче. И поради тези извънредни обстоятелства,  един от най-големите квартали в София е разделен на 2 - западни и източни покрайнини! И с успех тези 2 периферии могат да се бият, ползвайки окопите, в които "Малинов" не толкова бавно, колкото сигурно се превръща!

Разкопките за безценната придобивка наложиха промяна в движението по улиците на Младост 2 по един безпрецедентен начин!!! Представете си сега, че сте горд собственик на древна панелка от зрелия соц или двустайно ново строителство с размерите на градска тоалетна в квартала. И точно понастоящем имате голям зор - трябва ви кисела зелка
за постните сарми на Бъдни вечер от качето на баба ви, живееща отвъд "Малинов" - т.е. Младост 3, 4 и 1А. За да се сдобиете с ценния "миризливец" ще ви се наложи да изчакате пусковата дата на метрото - март 2015 г., за да посетите баба си - да й дава Господ здраве да устиска дотогава!!! Особено ако сте с кола. Към днешна дата да тръгнеш да прекосяваш "Малинов" с возило на 2 или 4 гуми означава, че или не живееш в квартала, или че си претърпял сериозен катарзис на ментално ниво. С две думи - нещо ти хлопа! зелката ти е превтасала! новите енергии са ти изпили акъла!

В общи линии нещата стоят така: част от булеварда е затворена до лятото на идната година! Една много малка част - от около 200 м!!!! Ноооооооо каква ти част!?! Заради нея трафикът е отклонен по успоредна отсечка, която дори и по-широка се явявава нулево решение на задръстванията. А новопоставеният точно там светофар се оказва най-големият враг на всеки навил си на пръстта да излезе от Младост 2 през "Малинов". На практика напускането на квартала с кола е почти невъзможно и ще ви обясня защо.

През първите няколко дни на вандалско разкопаване по Малинката и отклоняването на трафика от затворената отсечка наложи ново регулиране на движението в Младост 2. Предимството по пътищата беше тотално сменено, а знаците, указващи това, закачени някъде из небесните висини - само не и ясно набиващи се на очи на шофиращия. Първоначално бедният крепостник от Младост 2 можеше да се вклини в безкрайния поток на ревящи двигатели, идващ от Младост 1 - теглеше им много майни, щото му отнемат изконното предимството, но все пак се включваше и той. Сега това става само ако на някой от улицата с предимство му изгасне двигателят или сърцето! Но за това последното не бива да се тревожите - какафонията от клаксони и добри пожелания от всички коли отзад набързо реанимира органа вляво и той вече никога не би се отпуснал да върти такива номера на възлово кръстовище в София!!!

Вие обаче сте стар жител на Младост 2 и решавате да се правите на хитър! "Аз ли!! Никога вече няма да пресичам Малинов покрай МакДоналдс!!! Ще ползвам улицата, идваща от РУМ-а!"  И с мръсна газ се втурвате да прекосите лабиринта от квартални улички всяка една от които с минимум по 2 "легнали" полицая... като казах легнали, да си признаем - бая са се изтролили и угоили напоследък!!!  Тези специални "ефекти" по улиците са изградени по безУМЕН начин - в отсъствието на дори една бегла мисъл относно това колко високи трябва да са! Дълго време преди да си сменя ауспуха на колата, редовно ги рендосвах, минавайки дори на 1-ва скорост! От това ми действие реното ревеше като хималайска мечка, щото вечно някое гърне беше разпорено! Но се отплеснах! Та, знаещият хитрец - коренен жител на западните Младости, се насочва към друга улица, водеща до фронтовата линия. Вече е обиколил всички малки пресечки, разбил си е окачването по "легналите" тролове ииии е готов да направи така дългоочаквания ляв завой, който ще му осигури излизане към "Малинов" ииииии....... Защо си мислите, че този беден и изстрадал младеж взема решение да смени рязко посоката - от завой вляво, да направи такъв надясно??! Защото..... като завие надясно и мине около половин километър, все пак ще може да направи обратен завой и да се нареди на опашката от коли, която чака реда си за прекосяване на фронтовата линия!

Но той, коренякът западен младеж, е хитър и умът му работи като бръснач! Има още един начин! Още един изход! Има..... и продължава обхода си из кварталните пресечки с цел достигане изхода при "Българско школо"!!!! И представете си го - със запотено чело, зачервени бузи и изпъкнали очи, а устата тихо шепти: "Ще им е.....а аз на тях майката.... Навлеци, не могат да карат, в Младост ми дошли!"  Това са коментари към всички, които правят задръстванията в Младост! Та този незлобен и спокоен човечец, с изопнатата физиономия се набира върху газта, сграбчил с две ръце волана, към последната непревзета от навлеците крепост - изхода към "Малинов" откъм "Българско школо"! И добре, че всички квартални пресечки в Младост 2 са заети от паркили коли, та скоростта по тях не може да е много висока, защото в противен случай нашият герой щеше да налети много сериозно на знака, указващ "забранено влизането от двете страни"! Поставен на последния подстъп към Малинката и то непосредствено преди изкопите на Софийски лайна, заради които улицата е затворена!  Защо, разбираш ли, тази табела да се сложи на кръстовището, от което трябва да минеш, за да се отклониш за въпросния изход?!? Нали като се навървите 10 коли по улицата и стигнете до табелата за затворена улица, после ще падне голям смях синхронно да правите обратен завой на място, на което от паркирани коли не може да се види улица ли е или гараж?!

И тогава какво му остава на бедния съкварталец освен да загаси двигателя уморено. Да излезе от колата и от яд да метне ключовете по работниците от Софийска вода..... Ето как всички, които живеят в Младост 2 се превърнахме в пешеходци. Но поне ще опазим чистотата на квартала си! А някой навлек реши да премине фронтовата линия, а пък сме му дали кола, за да си излезе обратно! Ааааааааааааааааааааааааааа!!!






Гласувай:
8



1. baimomchil - Да ги пребием, да ги пречукаме и да ги ...
21.11.2013 15:15
Да ги пребием, да ги пречукаме и да ги направим БОООМБОК!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Абе ти какво правиш в Младост 2, не ...
21.11.2013 18:44
Абе ти какво правиш в Младост 2, не живееше ли някъде около Южния парк, където сутрин тичаше за здраве и плашеше кучетата:)))
цитирай
3. cchery - Абе ти какво правиш в Младост 2, не ...
21.11.2013 22:22
kasnaprolet9999 написа:
Абе ти какво правиш в Младост 2, не живееше ли някъде около Южния парк, където сутрин тичаше за здраве и плашеше кучетата:)))

Всъщност откакто кракът ми е стъпил в София, все в Младост се мотам :). Ама то и в Младост има парк и много кучета... но аз имам проблем само с едно от тях.... или по-точно с неговата собственичка....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5021349
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930