Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2011 15:46 - ЗА ВСИЧКО И НИЩО - протестите, яз. Кърджали, с. Широки дол, Крушунските водопади
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 13647 Коментари: 9 Гласове:
12

Последна промяна: 28.09.2011 15:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Някогашният борец за свобода и наследник на търновския престол (Иван Александър ІІ) малодушно изоставя вярата на своите деди и приема исляма. Придобитите земи в Мала Азия не оставят съмнение в користните му подбуди. Колко е различна съдбата на неговия роден брат Фружин, който избира нерадостната съдба на емигранта. Той заминава за християнска Унгария и през 1408 г. заедно със своя братовчед и наследник на Видинското царство Константин вдига въстание срещу османската власт в България."
                                                                      
Проф. дин Николай Овчаров



Горният цитат е моето мнение и отношение към събитията от последните дни! "Наведена глава сабя не я сече" също доста образно изразява мисленето ми. Чета тук-таме постове, новини, коментари и нищо не ме изненадва: докато удобната позиция е тази, която не изисква каквито и да било действия от изразяващия я, тя ще  най-добрата. Най-примирителната! Най-безличната! Но и най-безопасната! Затворени очи! Запушени уши! Умишлено незнание! Неуместно състрадание! Не се учудвам на подобни позиции на много "българи", част от тях, прочетени и в постовете на блогъри тук. Та.... личното щастие и равновесие са приоритет още от средновековието. Както е видно, царският син му е все тая, че татко му е загинал от ръката на султана, стига той да живее добре и да има земи  богатства! На Пенчо от многолюден столичен квартал, далеч от циганско гето му е точно през.... няма да казвам какво как живее Ангел, Петко, Митко и т.н. от Катуница, където циганите безчинстват всеки ден. Той дори (за Пенчо става въпрос) ги съжалява бедните души, че заради един техен представител, са поставени под общ знаменател и има вълна на недоволство срещу им! Горките, недооценени граждани на Европа с ромски произход!!! Официалните френски власти са кухи презрели тикви, че не успяха да видят потенциала им и ни ги върнаха! Но пък ние сме по-французи и от французите и по-европейци от целокупния европейски съюз, барабар с европейската комисия, европейската банка, европейския парламент, европейския континент и род други европейски организации и географски понятия!

Ей, неразумни юроде, гади ми се от теб/вас! Повдига ми се от нечленоразделния ти вой, че нямаш работа, пари и подкрепа от правителства и европейски институции....... а съчувстваш на "бедното, онеправдано " циганско "малцинство", за чиито нужди съзвездия от "правозащитни" организации източиха каци с мед от еврофондовете и се облажиха като попове на задушница! Хак да ти е, милозлив българино и доживотно да си плащаш до стотинка данъка, от който 3 циганета ползват детски добавки. Без някога майка им, 15-годишната Пуна, въобще да е работила и внесла и грош в бюджета! А тези същите 3 циганета след 10 години ще ти кацнат на входната врата на панелната кутийка и вярвай ми няма да те питат дали си съпреживявал с тях днешните събития, ами ще ти извадят с голи ръце златните зъби от устата, ще насилят жена ти и дъщеря ти, щото ....... те само за това живеят, а тебе ще те накарат св........и да им правиш! Сега ги жали, "братко" мой! Утре ..... теб няма кой да те пожали! Защото ти не си пример за циганите! Пример са лидерите им като Киро-мангала, който краде, бие, насилства и убива. Е, т`ва са те!

ГЕРБ, вие пък се наакахте както и пеленаче не се е наквало! Нямам какво повече да ви казвам! Изгубихте ме! Че и мъжът ми изгубихте като гласоподавател! И доста мои приятели ще изгубите!  Ала всъщност това не е проблема!  Проблемът е в тоталната липса на алтернатива......

Наведи глава българино и не разглеждай по-натам този постинг.  Защото по-натам има снимки на твоята красива Родина! Такава, каквато няма да я има за твоите деца, защото си безлик, безволеви, безгласен нафърфор, който ще продаде даже и пръднята си, стига това да му осигури комфорт.



Уф, уж нямаше да пиша нищо или щях съвсем малко да драсна за протестите в страната, а то.... друго стана. Всъщност отдавна се каня да напиша този постинг, защото от него се очакваше да е красив, занимателен, а и отчасти ретроспективен летен спомен от позицията на настъпващата есен. Случи се така, че за кратко време посетихме 3 интересни места в България, които препоръчвам на всички! Да идат, да видят и да оставят по частичка от сърцата си там!

Започвам с язовир Кърджали. Случайно попаднахме там. Случайно дотолкова, че преди 9 години на едно тържество се съгласих да заменя рождената ми фамилия с настоящата и да се зова и пиша Донева. И бидейки такава, ми се оказа чест да присъствам на родова среща на Доневи-те наследници, които са дошли от егейска Македония по нашите земи.

Язовирът, както някои от вас знаят, е огромен! И в жежкия почивен ден блестеше като скъпоценна скала:


image
image

С невероятни усилия и допълнителни инфраструктурни подобрения, до него е докаран и закотвен кораба "Емона":


image
Има още 2 "плаващи" ресторанта в близост до него:

image
image
image

които ще ви предложат истински пресен шаран! Като казвам истински, вярвайте ми! Риба с невероятен вкус, която не мирише на тиня. А пък ако сте отишли рано сутринта или в късния следобед, ще изпиете едно кафе в много приятна обстановка:

image
Ще се почудите и помаете как хората живеят в бунгала върху платформи навътре в язовира и тайничко ще им завидите за романтиката. image

image
Романтични моменти можете да изпитате и вие самите, стига сезонът, слънцестоенето, облаците и въобще природата като цяло да са на ваша страна. Защото на това място могат да се наблюдават невероятни залези:

image image image image image
И нощни преживявания аха на свещи:

image

Рано или късно, човек си тръгва от язовира, но пък тогава случайността му предлага ново предизвикателство. При това в малко познатата Плана планина. Току на 5 километра преди Самоков, ако се идва от София и ако не сте запознати с географията, ще пропуснете едно интересно село - Широки дол. Какво му е интересното?!? Ами да речем местоположението на границата на 2 планини - Плана и Рила. Както и красивата долина, която с право му е дала името "ШИРОКИ":

image image image
Река, могили, планина-страж от югоизток и още една такава на север, обграждат като венец иначе непознатото и незабележимо на картата село:

image
Ала взреш ли се в далечината, разбираш защо за Рила важи с пълна сила определението "могъща":

image
Та там, на това място наистина изненадващо един човек е решил да построи къща за гости. И го е направил както трябва. Място, на което получаваш наслада за окото, блаженство за душата, удовлетворение за ....... апетита image с главното участие на САМОКОВСКИЯ КАРТОФ, разбира се! Ама баш картофа! Т.е. зеленчука, не.... метафоричните му форми от рода хомо Запиенс!

image image image image image
image image image image
Утрините на това място са хладни, а въздухът е изпълнен с изпарения!

image
Земята е потопена от възможно най-чистата роса, нежно окъпала деликатните цветя и треви:

image
image
Ала когато слънчо огрее от високо, ниско долу в поздрав към него се разтварят боите на безбройните цветя по двора на тази прекрасна къща:

image
image
image
image
  image
  image
image
image


imageimage
image
image
image
image
image
image
image
image

image
И тъй като животът ни учи на практичност - няма начин иначе не можем го живеем, да не си помислите, че на долната снимка виждате 3 самодиви на зазоряване сред рядка утринна мъгла:

image
Нееееее! image Просто едно барбекю в дебрите на Плана планина!

Ама стига с тази южна България. Северната не й отстъпва по нищо. И доказателство за това са придобилите широка популярност Крушунски водопади. А пък имат основание за популярност  пущините му - красиви, труднодостъпни, но с разкошна прелест, съчетала страстна прохлада и необичайни водни цветове.

image
image
Горната снимка е размазана и наистина не е пример за добро фотографиране, но я пускам с една цел - да обърнете внимание на цвета на водата. Няма обработка по никакъв начин, т.е. със софтуер на самия апарат или пък нещо фотошопско - просто водата на крушунските водопади е с нефритен оттенък - мек, пастелен, успокояващ цвят, напомнящ на тропическите води на атлантика.

image
Думата водопад е в множествено число, защото пътят на водата от нейния извор до реката, в която се събира е осеят от множество тераси:

image
Някои от тях ниски,  други по-високи:

image image
а трети направо са си водоскоци:

image
image
image
image
image
Това долу е последната каскада преди извора на водопадите:

image
Зад стичащата се вода има доста хлада, че и влажна пещеричка. За да я видиш, разбира се, трябва да си направиш едно "душче" под студените води image, но пак е по-добре отколкото да изпиеш "една студена вода" от политическа партия! image

Спомнете си описанието по-горе на цвета на водата. Ами самата истина е.... дали се дължи на разтворен, т.е. недоразтворен варовик в нея или някаква друга сол, не знам. Но признавам, че е адски примамлив за човек със склонности към плуване и къпане image:

image
image
image
И ако куражът за къпане не ви е стигнал, или пък ви е досрамяло от безкрайната върволица туристи (
imageне ходете на водопадите в почивен ден image), то можете да го направите с бистрите за язовир води на яз. Александър Стамболийски, който ви е по път независимо дали сте за Варна или София:

image
Ама това ви се разрешава единствено при положение, че преди това сте спряли и сте разгледали пещерата "Гарваница". Не бива да се плашите от стръмното спускане в "гърлото й":

image image image image
защото в противен случай няма да уловите погледа й:

image
и да усетите същността й:

image
image
Ами това е в общи линии ......... България!

image



Гласувай:
12



1. mimoza92 - чудесни снимки
28.09.2011 20:35
Хареса ми ,благодаря за красотата която сподели.
цитирай
2. cchery - Хареса ми, благодаря за красотата ...
28.09.2011 22:05
mimoza92 написа:
Хареса ми ,благодаря за красотата която сподели.

ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ОТИДЕШ И САМА ДА ВИДИШ ТЕЗИ МЕСТА.
цитирай
3. анонимен - Не са виновни циганите, а ние, които ...
29.09.2011 10:55
Не са виновни циганите, а ние, които позволихме да се чувстваме, като онеправдано малцинство в собствената си държава.Защото не е луд, който яде зелника, а който му го дава.
Циганин да си в тая държава ! До кога бе ?
А красотите, които си показала, дай Боже и аз да видя на живо !!!
цитирай
4. cchery - Не са виновни циганите, а ние, които ...
29.09.2011 11:40
анонимен написа:
Не са виновни циганите, а ние, които позволихме да се чувстваме, като онеправдано малцинство в собствената си държава.Защото не е луд, който яде зелника, а който му го дава.
Циганин да си в тая държава ! До кога бе ?
А красотите, които си показала, дай Боже и аз да видя на живо !!!

Определено и ние като народ (не казвам нация, че ме е срам направо) имаме вина! И то не само за циганската наглост! Но въпросът е да не изпуснем и този път момента!

Дано да ти се сбъдне желанието! :)
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Много красиви места си показала, ...
30.09.2011 12:07
Много красиви места си показала, личи си, че сте си прекарали екстра.Вашите деца са щастливи, че имат родители като вас, които да ги водят на такива интересни места, във вашето семейство няма скука. Колкото до циганите, напълно те подкрепям.Само искам да отбележа, че не съм привърженик на крайните мерки по отношение на тях. Години на ред наши правителства са ги оставяли на свободен режим-не работят, не плащат данъци, крадат, обгрижват ги със всякакви социални помощи. Сега с призивите "Циганите на сапун" няма да се оправи положението, най-много да се получат още сблъсъци на етническа основа и да се пролее кръв. За това трябва да се следва една добре обмислена средна линия на поведение и политика спрямо тях, а не да се прескача от единия полюс на другия.Законите трябва да се прилагат за всички и да не се мери с двоен аршин. Това обаче не го направи както трябва нито едно правителство от прехода, дали поради липса на воля и компетентност или нещо друго не е съвсем ясно-политическа мъгла:))))
цитирай
6. анонимен - sqkvd http://frdeabercromfitchmagasinn.info lottt
21.10.2012 17:35
kvuln <a href=http://frdechaussuresloubutinnmagasin.info>louboutin pas cher</a> kziwa <a href=http://frdeabercromfitchmagasinn.info>abercrombie paris</a> umkcp http://frdesacvuittonnmagasinn.info hi pwj
цитирай
7. анонимен - zpwtaba uhveckhp gscuw http://www.kaufenvuittonnstaschen.info/
27.10.2012 03:47
Блога на cchery :: ЗА ВСИЧКО И НИЩО - протестите, яз. Кърджали, с. Широки дол, Крушунските водопади klpenx mkxxkzt cwmasv <a href="http://www.itopeutereypiminosoutlet.com/#6126">peuterey prezzi</a> twdzrxfn <a href="http://www.itopiuminosmonclairsonline.com/">moncler</a> kmqrjat pyxga
цитирай
8. анонимен - http://www.fropolorallphlaurenmagasin.info/ qdpmyk ixrmx
28.10.2012 07:00
pfgcxs <a href="http://www.froloubutinnmagasinn.info/#7834">http://www.froloubutinnmagasinn.info/</a> bjegsmdi <a href="http://www.frosacslongchampmagasinn.info/#0030">sac longchamp pliage</a> rkcwlbc nhrkdid htrey Блога на cchery :: ЗА ВСИЧКО И НИЩО - протестите, яз. Кърджали, с. Широки дол, Крушунските водопади soocrhb
цитирай
9. анонимен - qruuasv xtkkbhtc qdmgxv http://www.ukitimberlandbootsonline.eu/
31.10.2012 05:24
aphvy ctbap wyuyh п»ї<a href="http://www.ukitimberlandbootsonline.eu/">http://www.ukitimberlandbootsonline.eu/</a> dpszgm Блога на cchery :: ЗА ВСИЧКО И НИЩО - протестите, яз. Кърджали, с. Широки дол, Крушунските водопади gxeqndk <a href="http://www.ukihairstraighteneronlines.eu/">ghd outlet uk</a> yerxdbs ngwoo
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5008611
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031