Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 19:30 - 28.02.2010 - протест ПОРЕДЕН срещу ГМО в България
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 5198 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 28.02.2010 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Денят е слънчев, леко ветровит и облаците в небето напомнят, че си в България - ефирни, красиви дантели върху българската синева...
image

На фона на това небе се откроява символ, който старите софиянци няма как да не познаят:
image

И ако за някои той е символ на вярата им, то днес това кубе беше символ и на волята на около 300-400 българи за запазване на нашата красива България. Точно както преди време ни учеха по история, че в тъмните векове на турското робство за българина християнството е било еднозначно на българщина, така и днес площада пред Александър Невски беше място за изява на свободна воля, а самият храм - нейн символ!!!

image

За пореден път организатори и участници се опитаха високо да заявят, че искаме чиста земя за здрави деца!!! Непременно трябва да подчертая прекрасната организация, която имаше, чудесния концерт и хубавите думи, които се чуха от сцената. Поздравления на организаторите!!!........ само мога да си представя какво им е коствало това, затова ...... ШАПКИ ДОЛУ!!!

Естествено не липсваха интересни лозунги и любопитни изказвания, но преди да ги постна тук искам да кажа нещо, което иначе тая в себе си, внимавайки да не обидя или засегна някой. Но мисля, че дойде момента да го кажа:
яд ме е на всички онези МАЙКИ, които в момента на протеста сигурно трошаха поредната клавиатура, спорейки в някой от мамешките форуми за пълни глупости от сорта дали е полезно да се кърми година и 6 месеца или година, 6 месеца и 15 дни!!!! Мили, момичета, ако ГМО не се спре няма да е полезно да се кърми и 1 месец!!!! Защото това, което вие ядете, ще отиде в млякото ви, а оттам и във вашите бебенца!!! А ако все пак през периода на кърмене успеете да се опазите от ГМО-продукти, то вероятността децата ви да се захранят точно с такива и в момента расте!!! И тогава язък ви за кърменето и за грижите. Язък за всичките онези спорове, които сте изспорили дали да давате или не зрънчо, близалки, шоколади на децата си, защото и плодовете, които са техни алтернативи, ще са с гени от шаран, въшки, медузи и никой не може да ви каже как ще реагират на тях организмите на вашите мънички съкровища!!! Оставете за малко компютрите и неизвестността на никовете си! Бъдете НЯКОЙ с нас на площада!!!

Към политиците и по-специално депутатите: госпожи и господа, няма да се обърна към вас с "уважеми", защото от действията ви не виждам нищо, с което да го заслужавате или пък дори малко да сте показали, че и аз за вас съм "уважаема". Напротив - клатушкате се из парламента, участвате в някакви си комисии и дебати, симулирате дейност и много говорите, а нещата, които реално вършите първо са малко и второ правите "под сурдинка", т.е. тайно!!!!! Така се опитахте да приемете гостоприемно ГМО в България, така ще ни пробутате сега и нов закон за крепостното образование!!! Госпожи и господа, спомняте ли си, че аз гласувах за вас?!? И вие сте там, за да изразявате моята воля? А моята воля в случая е да не се допуснат ГМО в България!!!! Кога ще изразите моята воля?!?! Т.е. кога ще си свършите работата?!?!

Оставям това НЕлирично отклонение, за да ви покажа какво казваха днес хората на площада чрез плакатите си:

image


image

image





image
 
image

На сцената в днешния неделен ден се качиха мами от форума на Бг.мама.... никога не съм го долюбвала този сайт, но трябва да им призная едно - голяма са сила......

image
Малките ми слънца:
image
бай Момчил и Трухи:

image
Приятели......
image
Вихъра с малкото вихрогонче.
image
Фюти и Фютарелimage:
image

imageimage
Елица и Стунджи
image
Краси от Акага
image
Камелия Тодорова
image
Хор "Елица" - прекрасни!!!
image
Део и Въргала.....
image
Група Хоризонт:
image
Теди Кацарова
imageimage
Истински БонБони....
image

Концертът беше много приятен и зареждащ - Елица и Стунджи, Теди Кацарова, Камелия Тодорова, децата от Бон-бон, а хор за народни песни "Елица" докара сълзи в много очи с красивите си акапелни изпълнения - уникални!!!!!  Това, което Валери Славчев - вокалистът на група Хоризонт каза в много голяма степен изразява общата позиция на всички протестиращи - ето линк!

Погледнете ги!
imageimageimage
ЗА КОЙ ДРУГ АКО НЕ ЗАРАДИ ТЯХ?!?!

Ще завърша с наглед смешния, но иначе трагично-ироничен виц на Въргала:


Било по турско време и читак влиза в българска къща. Поисква кокоша супа, а любезният домакин му предлага да колне крехко агънце за курбан вместо проста кокошка. Докато чата да стане агънцето, домакинът предлага да черпи с една ракийка госта си. И той не отказва. Като станало агънцето, предложил и винце...... да прекарат по-лесно сухо месо. Като приключил с гощавката гостът отбелязал, че жената на домакина все още я бива и я поискал. Домакинът кандисал, даже дал зор на благоверната си по -бързо да задоволи мерака на госта, че да не чака. След като прекарал домакинята, гостът огледал домакина и му казал, че и той не е за изхвърляне и го пожелал. Домакинът веднага се съгласил. Но след като развързал пояса си от него изпаднал револвер:
- А, бре, чорбаджи, за какво ти е този пищак? - попитал турчина.
- Ааааааа, ми да се защитавам, ако нещо лошо се случи.......


На това място Въргала попита: "Какво и колко лошо трябва да се случи в България, че да се събудим и да тръгнем да си я защитаваме?"





Тагове:   протест,   ГМО,


Гласувай:
4



1. baimomchil - По-зле
28.02.2010 19:51
Не само трошат клашиатури и водят форумни войни, а гледат крави и овце във Фейсбук.

Дали фермите във ФБ са с ГМО продукция ???
цитирай
2. анонимен - vihrogonche
01.03.2010 22:17
Малко е да кажа колко много се развълнувах, моя Черита! Обзорната ти статия за това кои бяхме и какво правихме пред Александър Невски направо разтопи сърцето ми! Помни, че те обичам много и че лично аз няма да спра да се боря за доброто на нашите деца!!!
цитирай
3. cchery - Малко е да кажа колко много се раз...
02.03.2010 10:56
анонимен написа:
Малко е да кажа колко много се развълнувах, моя Черита! Обзорната ти статия за това кои бяхме и какво правихме пред Александър Невски направо разтопи сърцето ми! Помни, че те обичам много и че лично аз няма да спра да се боря за доброто на нашите деца!!!

Сигурна съм, Деска!!!
цитирай
4. анонимен - много добър поглед
02.03.2010 21:45
Аз минавам само да кажа, че погледът на Чери върху нещата е право в десятката! Искам още да спомена само, че разбирам, какво имате предвид с ФБ, фермите и т.н, но наистина, в интерес на истината, на протеста с мен имаше и хора, които си гледат фермичките, пък показаха гражданската си позиция пред Ал. Невски! :)) Като не визирам себе си.
Аз също се бунтувам срещу заспалите ни граждани и също не мога да ги разбера... Не мога да си обясня тази масова безучастност... мисля, че хората масово са заразени с нещо... не знам вече...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5008679
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031