Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2010 15:05 - Неделя, 28.02., 12-15 часа пред Александър Невски - протест срещу ГМО
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 2845 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 26.02.2010 15:23


"Неделя, 28.02., 12-15 часа пред Александър Невски"

"Ще има и изложение на биопроизводители и концерт. Този път трябва да сме много. Моля ви, елате."




Не знам доколко сте запознати, но тече една кампания „Картички за Зелена България до Министър-председателя на Република България”, чиято цел е да връчим на Европейския парламент картички, изразяващи желанието ни за чиста природа без генетично модифицирани организми.Да покажем на г-н Барозу, председател на Европейската комисия, категоричната позиция на българите по отношение на ГМО! Да поканим евродепутатите да опитат българските плодове и зеленчуци, да вкусят нашия хляб и мляко! Да дегустират уникални български сортове вина! Да усетят аромата на българската роза, българската пшеница, боровите гори и дъхавите поляни!
Мисля, че този който не е успял да прави картички и дойде в неделя на протеста, може да ги донесе и там. Картичките да бъдат красиви изгледи от България, снимки или ръчно приготвени и изрисувани, с текст по избор – позитивно послание, с надежда и вяра в бъдещето на нашата родина. Можете да ги “произведете” лично, с децата си, в детската градина, в училище, десетки и стотици…


Още от самото начало ми се искаше да има много повече инфо какво са ГМО и срещу кои ГМО се борим?!? Защото някакси генното инженерство не бива да бъде хулено сляпо, особено, когато има постижения с добри и благородни цели. Аз в моето си проучване, макар и кратко, стигнах до следния извод: Това срещу което ние трябва да се борим е ГМО, при което "към организма се въвеждат гени от друг вид"!!!!. Точно тук е проблема. Защото:

1. Тези организми съдържат гени и имат качества, които са напълно нови за целевия вид, неговия екологичен контекст и неговия генетичен фонд.
2. Ефектът от новопредставените гени и генни фрагменти при реалните условия на земята, в различните климатични зони или като реакция спрямо различните видове вредители или болести, е напълно непредвидим, от което произтича не само заплахата за реколтата, но също и за родствените видове и екосистеми.
3. Новопредставените гени може накрая да се окажат интегрирани къде да е в растителния геном. Поради това, че изявяването на даден ген или фрагмент от ген, зависи в много голяма степен от мястото на неговото внедряване и генния фон на растението, то е въпрос на щастлива случайност, ако новопредставения ген, заработи така както се очаква и не се предизвикат други по-големи промени в изявите на растението.

4. ЛИЧНО МОЯТ ИЗВОД: всичко в природата е свързано! Затова я наричаме екоСИСТЕМА. Тя работи така, че когато се промени дори един единствен малък процес, той променя всички свързани с него процеси (може и да е само един). Тази промяна има лавинообразен характер и неизменно повлиява цялата екосистема. А какви са последствията от тази промяна? Мисля няма компютър, който може да симулира подобен модел? НЕКА СЕ ДОВЕРИМ НА ПРИРОДАТА: тя е експериментирала с хилядолетия мутации и кръстосвания и нито веднъж не си е позволила да кръстоса въшка с гинко билоба!!! Очевидно, защото на никой не е необходима подобен въшлив мутант!!!! И да не забравяме, че няма да има соя, устойчива на Раундъп, ако няма раундъп. А ако няма раундъп ще има работа за земеделски работници!!


И така, ще се видим ли в неделя?!? Не за друго, а за да решим проблема със закон, не с мораториум?!? Едно нещо, което тлее дълго време обикновено подпалва голям пожар?!? Така че нека този път не правим нещата на парче, а да ги решим напълно!!!!!!



Гмо Лъжи 


Тагове:   неделя,   протест,   ГМО,


Гласувай:
5



1. sezoni - Поздравления за постинга cchery !
26.02.2010 15:52
Това което искам да добавя е , че трябва да се протестира да се забрани и вноса на такива продукти .Проблем е , че независимо от временната забраната в България да не се засяват площи с такива растения те се внасят и се използват в много от хранителните продукти.
цитирай
2. анонимен - vihrogonche
27.02.2010 23:25
Ще се видим утре, нали?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5022417
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930