Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2010 11:36 - ДА ОТКРАДНЕШ ОТ ДЕТЕ
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 5016 Коментари: 9 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Повод да захвана това писане е следновогодишната изненада, която получих, завеждайки сина ми на училище. Там от, забележете, РОДИТЕЛИТЕ, научих, че от януари 2010 са спрели безплатната закуска на учениците от първи до четвърти клас!!!

 

На това място изникват множество въпроси. Един от тях, който много натрапчиво е обсебил съзнанието ми е: защо не бяхме осведомени предварително за това?!?! Нито от училищните власти и ресорни агенции, инстекторати и т.н., нито от медиите. Значи, ако е за убийства, за поледици, за скандали с т. нар. български „звезди”, за компири, вампири, тиквеници и ред подобни странноникови репеи, то тогава старателната осведоменост, която би бликала по време на новините особено на Нова и на бТВ щеше да е повече от обилна. НО когато вземат от децата ни нещо - е въпрос на едноредово съобщение (ако въобще и това го е имало).

И не става въпрос за незаинтересованост или нехайство. А за липсата на еднакви критерии за оценка на важните и маловажните неща в живота ни като общество. Става въпрос за това, че някой не се е посвенил да спести пари в държавния бюджет от ....... яденето на децата. Става въпрос за това, че е по-лесно да „откраднеш” от дете, отколкото да накараш крадецът, измамникът и шарлатанинът да спре да върши беззакония и най-малкото да си внесе дължимите данъци........ а сме застаряваша нация с предстоящ в близко време прелом на циганското малцинство над всички останали....... Става въпрос за това, че за пореден път се „облагат” съвестните хора, тези, които въпреки, че са им високи данъци и такси на детски заведения, ще ги платят, защото така са научени; така са възпитани – въпрос на култура и социално самовъзприятие.

 

Прав беше един от гостите в шоуто на Иван и Андрей от този вторник – участваше там по повод убийството на Боби Цанков. Той каза, че поколението на 20 и 30-годишните има прекалено висок праг на толерантност. Че критериите ни за това кое е хубаво, кое лошо; кое грозно, кое красиво; кое правилно и кое не; кой да заслужава слава и известност и кой забрава; са толкова занижени, че допускаме герои на днешния ден да са силиконови фръцли, младежи с размит пол и ориентация, нискочели здравеняци и буквално уроди. Знаете ли какво е направило английското правителство, когато са отрили мъчителите, насилниците и убийците на 4 годишни близнаци - освен ча са ги осъдили доживот да не "помиришат" свобода, са забранили на медиите да споменават дори имената им. И са ги осъдили на най-страшното - ВЕЧНО ИЗГНАНИЕ В ЗАБРАВА!!!

А ние и сега ще сме толерантни. Онзи ден, във фоаето на нашето училище не видях нито един роптаещ родител. Явно всички бяха приели, че да спреш закуската на децата е нормално и правилно......


Мълчи, народе, изродени!
Към новото мълчание се устреми!
Със тишината, таз сила нова
живуркане за утре си осигури!



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. baimomchil - Иначе на мрънкане са първи китки, на ...
08.01.2010 11:50
Иначе на мрънкане са първи китки, на действията 0.
цитирай
2. анонимен - Имам второкласник. Уведомиха ни ...
08.01.2010 12:07
Имам второкласник. Уведомиха ни една седмица по-рано за спирането на закуските. Никога не съм смятала,че е необходимо да има дават безплатни такива. Още повече, че бе опорочен замисъла и въобще нямаше топло мляко, а тестени закуски със зачатък на сирене(извара) или тънко парченце салам. Нека ги учат качествено в училище, ние ще се грижим да се хранят здравословно. Повечето деца в класа на моя син така и не ядяха тези закуски. Цялата пародия около безплатните закуски беше PR на Масларова. И да - аз смятам, че е нормално и правилно да спрат тези закуски. Когато ние бяхме ученици нямаше безплатни закуски.Е, пораснахме и се изучихме. Снощи коментарът по БТВ беше, че по селата закуските задържали децата в училище... Много е трагично положението, ако наистина затова някой ходи на школо. Имате право да ме опровергаете, но това е моето мнение. И няма да роптая, нито смятам,че си осигурявам живуркане за утре като не се противопоставям.
цитирай
3. cchery - Уведомиха ни една седмица по-рано ...
08.01.2010 12:16
анонимен написа:
Уведомиха ни една седмица по-рано за спирането на закуските.

Не са ни уведомили ВЪОБЩЕ. Дори и класната ни не знаеше за спирането на закуските!!!

анонимен написа:
Никога не съм смятала,че е необходимо да има дават безплатни такива.

Закуската сутрин е много важна. Поне за децата. Ако има родители, които не могат да си "позволят" закуска на децата и ги пращат гладни до обяд, то тези деца са силно несъсредоточени в час, пречат на останалите и са агресивни.

анонимен написа:
Нека ги учат качествено в училище, ние ще се грижим да се хранят здравословно.


Закуските в нашия стол въобще не бяха лоши. А за великото халосване по това кое е хубаво, кое здравословно си имам друг пост и мнение.

анонимен написа:
И да - аз смятам, че е нормално и правилно да спрат тези закуски.

Това само по себе си е позиция и мнение и не виждам защо трябва да възприемаш четиристишието от поста ми лично.

анонимен написа:
Когато ние бяхме ученици нямаше безплатни закуски.Е, пораснахме и се изучихме.

Когато ние бяхме ученици, никой не ме е прибирал от вкъщи, НО сега трябва да тичам като обезумяла от работа за да си взема детето. Т.е. от нашето време до днешното нещата са се изменили коренно.

анонимен написа:
Снощи коментарът по БТВ беше, че по селата закуските задържали децата в училище... Много е трагично положението, ако наистина затова някой ходи на школо.

Пак по-добре, отколкото да ми разправят от екрана за поредната 12-13-14 годишна родилка ....... :((((
цитирай
4. анонимен - Аз също смятам, че закуската е важна ...
08.01.2010 13:27
Аз също смятам,че закуската е важна и не трябва децата ни да я пропускат. Приготвям я в пликче (или кутийка) или давам парички. Не знам кой не може да си "позволи" закуска на детето. Ако има такъв , то той сигурно и обяд и вечеря не може да си позволи, но това е друга тема. Аз също тичах цялата минала учебна година до училище, за да прибирам сина си и все още го правя. Сега той обядва в стола, който е чист приветлив и готвят вкусно. НО закуските ги доставяше друга фирма, а не се проготвяха там. Наистина приех четиристишието ти лично, но се чувствах длъжна да се изкажа, за да не останеш с грешното впечатление.Не всички, които не се противопоставят, нямат позиция. Аз имам мнение и се обосновавам. Ако около 20 млн. лева годишно се дават за закуски(това число се спрягаше по медиите), за да се задържат в училище децата от от не съвсем български произход(не искам да звучи грубо), аз не съм съгласна с това. Така или иначе няма да стигнем до консенсус, беше ми приятно да споделя с теб позицията си. Приятен следобяд!
цитирай
5. valedrev - Децата - нашето бъдеще
08.01.2010 14:35
Грижата за децата е грижа на родителите, но тогава държавата да прави така, че на нас -родителите да ни е по-лесно, а не само да ни увеличава данъците.Апропо - те, тези наши данъци къде отиват?!? Улиците = много чисти(справка 5 януари т.г.), настилката по пътищата = идеално направена( дупка до дупка ...), контейнерите за смет = винаги чисти(хранилки за кварталните кучета) и т.н.....
цитирай
6. baimomchil - към номер 2
08.01.2010 16:09
Проблема не е дали закуската е безплатна или платена, а ЧЕ Е НЯМА в момента, което ни затруднява много.

Това означава всички ние като родители да ставаме по-рано за да приготвяме закуска, което в общият случай ще е сандвич или някакъв кроасан, щото и да му направиш принцеса тя ще изстине.

Колкото за топло мляко или чай - няма как да му го пратиш в училище.

В училищата винаги е имало закуски, пък били те и платени - липсата им е проблем.
цитирай
7. cchery - НО закуските ги доставяше друга ...
08.01.2010 16:20
анонимен написа:
НО закуските ги доставяше друга фирма, а не се проготвяха там. Не всички, които не се противопоставят, нямат позиция. Аз имам мнение и се обосновавам ...... беше ми приятно да споделя с теб позицията си.

Да, разбира се, винаги е приятно да разговаряш културно. Сега разбирам защо си против закуските - просто нашите се приготвяха на място от фирмата, която стопанисва стола на нашето у-ще и наистина си заслужаваха. От тези 20 милиона годишно съм почти сигурна, че около четвърт са стигали там, за където са предназначени - може би това е причината за гадните закуски във вашето у-ще. Едва ли могат да задържат някого в у-ще насила, но ако го мотивират поне да отиде и да не си тръгне в средата на първия срок, пак ще е добре. Говорим за циганите - то е ясно.

Пак ти казвам - в никакъв случай четиристишето не е за тебе - обратната позиция е позиция, откъдето и да я погледнеш. Радвам се, че чух твоята. :))
цитирай
8. cchery - Грижата за децата е грижа на роди...
08.01.2010 16:24
valedrev написа:
Грижата за децата е грижа на родителите, но тогава държавата да прави така, че на нас -родителите да ни е по-лесно, а не само да ни увеличава данъците.Апропо - те, тези наши данъци къде отиват?!? Улиците = много чисти(справка 5 януари т.г.), настилката по пътищата = идеално направена( дупка до дупка ...), контейнерите за смет = винаги чисти(хранилки за кварталните кучета) и т.н.....

Това е една друга тема, но наистина е в пряка връзка с горното. Защото държавата прибира пари само от съвенстните си граждани. Ето сега увеличиха на 60 таксата за ОДЗ в София. Всички ние ще ги дадем. Но насреща едва ли ще получим нещо повече отколкото сме получавали досега. И да не ми разправят, че предните такси били ниски и затова сега ги вдигат, че да покрият преразходите. Щом можаха толкова години да са по 40 лв таксите, значи преразходът не е от вчера или днес и все се е карало някакси. Сега срещу 50%-но увеличение ми се ще да имаме нещо насреща.
цитирай
9. анонимен - У-щето не е санаториум, за да има и ...
08.01.2010 17:35
У-щето не е санаториум, за да има и безплатна закуска. Проблемът е, че родителите не разбират нуждата на децата си от ЗДРАВОСЛОВНА храна. Тази година бяха проумели от някое ръководство, че поне хлябът за безплатните сандвичи трябва да е от пълнозърнет вид. Моето дете не ги ядеше изобщо, само когато им даваха плод миналата година, го вземаше. Всяка вечер му приготвям закуска и абсолютно всеки ден си носи поне по 1 плод - мандарина, помело, ябълка или банан. Често си дели закуските с други деца, защото все за някое дете ще е невъобразимо интересен вид храната като орехови ядки, шам фъстък или сандвич със семена и подправки или най-обикновени филии с чисти масло и мед или кремообразно сварено яйце, домашна баница или сладкиши със стафиди и ядки. Да не ви изброявам колко бързо можете да приготвите витаминозна, прясна, питателна, чиста и свежа храна за децата си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5008134
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031