Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2009 17:02 - ХАЛОСИЯТА - НАЦИОНАЛЕН СПОРТ НА БЪЛГАРИНА
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 3336 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 08.12.2009 10:10


"Халосвам се" - Прахосвам си времето; помайвам се, щурам се.

"префантосвам се", "префърцунвам се" - тези двата глагола сигурно няма да ги намерите в българския тълковен речник, но това не пречи те да бъдат длъжностната характеристика на над 50% от българите. Междудругото са синоним на халосвам се.

Да, в нашата мила държава, 50% от хората си губят времето в халосии, щуркат се като побесняли без да знаят от къде идват и на къде отиват, оплакват се, плюят по този, онзи, а най-често по "ДЪРЖАВАТА"!!!  Много малко от тях правят каквото и да било за да си помогнат сами. Но повече от това чакат, чакат, чакат и пак чакат........ да им падне. Я от небето, я от големия кеш, я от малкия, я от джоба на вървящия пред тях. И когато това не се случи почват да се дразнят, да търсят виновни за окаяното си положение. Почват да се префърцунват , че имало "бабуни" по новата настилка на Цариградско шосе в София. При положение, че някъде из селата български, че и градовете, дори и асфалт няма. На други пък им е проблем НАСИЛИЕТО, забележете, НАД (и тук забележете!!!) РОДИЛКИ  в родилните домове в България. На фона на отвличанията на деца в тази държава, на педофилските изпълнения на български депутати и на импотентната ни съдебна практика, която е безсилна да затвори непълнолетен рецидивист и той убива 16-годишно момче!!! Ей така - грабва ножа и го наръгва, после го и заравя, а на другия ден отива на училище. Просто си отива на училище. За него животът си продължава така както е бил и досега. А убитото момче вече гние в гроба и неговата майка никога повече няма да види двете любими очи и да чуе "мамо"......


ХАЛОСИЯ ЛИ?!?! На фона на годишнината от ненужната смърт на Стоян Балтов - помните ли това момче?!?! Умря повече от нелепо преди година в студентски град. Жени, майки, докога?!?!? Докога ще се свивате пред телевизора, ще си плюете в пазвите и ще радвате, че не е вашето дете?!?! Не ме интересува, че наближава Коледа и че трябва да има празник....... за много деца и техните семейства празникът си е отишъл веднъж завинаги заедно с изтиващото тяло в гроба......... Що за образователна система имаме щом всяка сутрин, завеждайки сина ми на у-ще, в двора му тубма от големи ученици си пушат. Да, в двора на у-щето. Че и запалка ми искат........imageНие навремето поне излизахме от училище, че се и криехме. Това да удариш съученик си беше рядкост, а за убийство........ бррр, никой не е и помислял. Хайде, майки, да потърсим вина на някой!!!!  - Ето можем да почнем оттук: "Вина за деянията му има и съдебната система, която допуска човек като него да бъде осъден леко 4 пъти за побои. По 3 от делата има пробация, а по едно - условна присъда", обясни комисар Драгнев, разследващ по случая с 16-годишното убито момче от Ямбол.

Или да продължим да се ПРЕФЪНЦУНВАМЕ..... че е по-лесно?!?! Да ви припомням ли желанието за реклама и ПР на група "загрижени" люде да се пусне филма за "Изоставените деца на България" пред Европарламента. И то тогава, когато бяха събрани пари децата да бъдат изведени оттам и се действаше по въпроса. Или на фона на доста по-наболелите проблеми с липсата на лекарства за раково болни хора.......... хората в този същия момент, в който някои други се бореха да си покажат филмченцето с неясни подбуди умираха.......... и бройката на изоставените деца на България нарастваше. 

ПРЕФАНТОСВАНЕ ЛИ?!?! 
Да отварям ли дума за масовата практика у нас да се плаща за раждане, когато то е безплатно. "Ама за всеки случай... да не се обърка нещо!". Щото като си платиш все едно няма да може да се обърка. И после да се мърмори, че било скъпо. Ми хак да ви е! Нека да е скъпо като искате да си плащате и не можете и не желаете да се борите за правата си. Важното е да се мърмори, нищо да не се прави и да има тема за възмущения докато си люпим семките. А като казах семки, та се сетих. Помните ли протеста за липсата на места в детските градини в София?!?! Аз - да. Отидоха 18 жени на този протест.  А знаете ли колко места не достигат в Софето?!? Аз не знам точно, но числото е четирицифрено. На протест отидоха 18 жени като на повечето от тях децата им вече бяха приети в детските градини. Останалите МАЙКИ люпиха семките в градинките и си трайкаха........ "а дано ония глупавите да направят нещо"image. Ама после ще се оплакват, че не могат да почнат работа. Ми няма да почнете. На вас си ви е добре и като си люпите семките...... друго не ви трябва.

И за да не завършвам съвсем минорно, искам да ви призова да отидете и на тазгодишните коледни базари на Движението на българските майки. Жените, които членуват там продават сътворените от тях красоти там и със събраните средства закупуват най-необходимите за децата без родители неща. Тази година датите за базарите са са следните:

Бургас
Дати-19 и 20.12.2009
Място на провеждане-Мол БУРГАС ПЛАЗА/КАРФУР,партера

Събраните средства ще помогнат за закупуването/осъществяването на:
* екскурзия/почивка на децата от Дом за деца с умствени увреждания „Св.Екатерина”    /от 5 до 23 год./ - с.Искра, общ.Карнобат
* екскурзия/почивка на децата от Социално Учебно Професионален Център за деца   /от 14 до 20 год./ с лека умствена изостаналост -    с.Бата, общ.Поморие

Русе
Дати-18,19,20 декември
Място на провеждане-площад "Свобода",павилион 46

Събраните средства ще отидат за дома "Св.Иван Рилски" в с.Брестовица,общ.Борово, русенско и за ДМСГД Русе.

Пловдив
Дати-19 и 20 декември
Място на провеждане в МОЛ - Пловдив ет. 3  и в Търговски център "Форум" Тракия - Пловдив ет. 1
Събраните средства ще бъдат изразходени за нуждите на децата от домовете - Зелениково, Нареченски бани, Асеновград и Калофер.

София
Дати-12 и 13.12.2009 г.
Място на провеждане-„Нов модерен театър”

Ето и един линк към красоти, които също могат да бъдат купени и средствата от тях ще се вложат за изработвенето на неща за базрите на ДБМ: http://gudzy.blogspot.com/

Хайде, следващия път като отидете да си купите поредната умъртвена елхичка се сетите, че с тези пари можете да спечелите една усмивка. Хайде, следващия път като ви "насилят" докато раждате, се сетете, че в същия момент едно дете е било сексуално насилено. Хайде, следващия път като "заподскачате" по бабуните на Цариградско се сетете, че някъде газят кал и не могат да стигнат до никаква инфраструктура и някой може би умира заради това. 


Ако не се сетите, здраве да е............ много ще се доближите до една комшийка, заради която употребих много усилия да убедя всички във входа, че час по-скоро трябва да ремонтираме покрива на блока над нейния апратамент. На същата тази (и на всички нас от входа) бяха сменени щранговете като по този начин спестихме поредното бедствие (може да се припомните тук какво ни се случи юни месец!) - този път наводнение. Оправи й се звънеца на апратамента без да дава нито левче за това, а единственото, което съм чула от нейната уста е как майсторите се опитват да я прекарат, как пък другите майстори са зулумджии дето й изкъртили 1 квадратен сантиметър от стената докато са се опитвали да не къртят нищо от банята й, че да й сменят щранговете през 20 квадратни санта местенце..... ма сега се къпе с гореща вода без да я чака половин ден да й дойде до 8-я етаж, седи си в сухата вече стая и не мухлясва, а дъждът си вали ли вали без да й влиза в апартамента. И като й звънна следващия път, за огромно мое съжаление, ще ме чуе (щото й работи звънеца) и ще излезе да й видя вечно недоволната българска физиономия.!!!image





Гласувай:
3



1. baimomchil - Халосията е типична национална ...
08.12.2009 10:37
Халосията е типична национална черта, особенно в Мордор (но и не само).

Трябва да се добави в химна на мястото на ония куплет за братството ни с Москва и в герба.

Не се бъзикам.

Другото интересно е как отивайки в имиграция, българина забравя за халосването, що ли?
цитирай
2. willa - '
12.12.2009 02:04
Била си удовлетворена, като си помогнала, нали?:)
Освн това, не винаги материалното е проблема на човека, всъщност!:))
Аз, да ти кажа, имам известни съмнения, че бихме били по-добри, ако стандарта ни беше по-висок!
Човешкото око е ненаситно...:))))
цитирай
3. cchery - Аз, да ти кажа, имам известни съм...
12.12.2009 09:36
willa написа:
Аз, да ти кажа, имам известни съмнения, че бихме били по-добри, ако стандарта ни беше по-висок!

Честно да ти кажа вече съм убедена в това..... снишаването в тази наша България е като нежеланото сношаване - ежедневие, което вече не ти прави впечатление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5019993
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930