Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2009 23:49 - Медиите направиха "свинята" звезда, а българите на създърма
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 3611 Коментари: 1 Гласове:
2



Днес попаднах на едно интересно видео. В него полската министърка на здравеопазването се аргументираше (може би пред парламента) защо тяхното министрество няма да закупи ваксини срещу  свинята и нейния грип. И получих едно сериозно доказателство (поредното), че повечето медии в България са поръчкови. Т.е. излъчва се това, за което е платено ..... на някой (нямам доказателства за това, само предполагам). И се почва една масирана кампания - луда крава, птичи грип, свински грип, патешки ишиас, гъша цироза, пуешки синузит и т.н. Ден след ден биваме заливани от новата и страшна информация как една нищо и никаква гадинка, дето не се вижда с просто око, ще ни умори и затрие. И хората се плашат. О, да, плашат се и още как - слагат маски, купуват мултивитамини, противогрипни ваксини, спират деца от градини и училища. А от уста на уста се предават най-страшните истории. И зад всичко това нечий Борд на директорите потрива доволно ръчички и смята на лаптопа си колко ще изкара от страха на хората!!! Вече никой не може да ме убеди, че не е така, щом го казва и Министър на здравеопазването, т.е. лекар........... жалко само, че не беше нашия. Ето няколко момента от изказването на полската министърка:

1. Кое е по-важно? Да се подпишат споразумения, които ще са в интерес на полските граждани или в интерес на фармацевтичните компании?
2. По настоящем има 3 ваксини. И трите са с различно количество на активната субстанция. И трите третират едно и също нещо. И трите са еднакво ефективни?!?! Как ли става така?image Трябва ли да се плаща за нещо, което може да е "прах в очите", плод на уплахата?
3. Защо в страна като Германия, където има висок процент на хора, които си правят ваксини срещу сезонния грип, процентът на закупили ваксина срещу свинята е наполовина по-малък?
4. Защо на нито един от сайтовете, където фармацевтичните компании са длъжни да публикуват нежеланите реакции срещу дадено лекарство, няма нито една такава записана от ваксините?!? Егати, толкова ли е добра противосвинската ваксина?!?
5. Няма информация за клиничните тестове. Няма информация за всички съставки на противогрипните ваксини. самите ваксини са в етап 4 на тестване, което все още е твърде недостатъчно.
6. Тестването върху хора: единият вид от ваксината е тестван на 160 доброволци между 20 и 60 години, клинично здрави. Другият вид е тестван върху 600 доброволци между 18 и 60 години, клинично здрави. Достатъчни ли са тези тестове?!?!
7. Всяка година 1 милиард души по планетата се разболяват от сезонен грип. От тях 1 милион умират......... навсякъде по света. И това не е от вчера или оня ден, а от доста време. Някой някога да е обявил пандемия от сезонен грип?!??!! А знае ли се достатъчно, че сезонният грип е доста по-опасен от свинята?!? Че дава доста сериозни усложнения и води до смъртност?!?!

 И въобще стана ли ясно, че медиите с пищянето си правят услуга само на фармацевтичните компании?!!?! Че вместо да говорят с часове за свинята, могат да обърнат внимание на проблемите на Пенчо от Горно Куйнаре, който се чуди как да се стопли през идната зима и какво да насади в градината си догодина,че да оцелее!!!!

Що не обърнат внимание на Движението на българските майки, което прави благотворителен търг и събира пари за кувьоз?!?!? Защо не направят предаване за жените с големи сърца, които творят за да помогнат на деца и майки?!?!

Имам една приятелка, която никога не гледа новини, не слуша радио и вестници отказва да чете............ е вече я разбирам напълно!!!!!!!!








Гласувай:
2



1. baimomchil - По-принцип нашият министър на з...
27.11.2009 08:50
По-принцип нашият министър на здравеопазването се дърви сравително адекватно - не се подава на паника, закупени са минимално кличество ваксини, колкото за всеки случай, НО кога ли ще видя такова категорично отричане на западен натиск от наш министър.

Евала на Ева Копач или както там се чете името на тази жена !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5024058
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930