Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2009 12:30 - Глупости пред цяла България
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 3180 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 01.10.2009 12:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Снощи гледах макар на пресекулки "Цената на истината" по Нова. Това, което ме впечатли първоначално, а после направо и порази, е мнението на бащата на втората участничка. Става въпрос за следното: на въпрос на водещия дали приятелят на участничката е упражнявал домашно насилие над нея, тя отговори с "да". Положителният й отговор беше потвърден и от детектора. Става въпрос за жена около 40-те години с 20-годишен син и 2 по-маки деца, бивша журналистка в известна телевизия. Сега ми иде да напиша "дотук добре" ........ макар че кво му е добрето да те удрят не знамimage. Но все пак щеше да е добре, ако водещият не беше попитал бащата на участничката той какво мисли за това, че седящият до него мъж и приятел в живота на дъщеря му е посягал на дъщеря му (значи форматът е такъв, че на сцената освен участничката, има поканени и стоят през цялото време нейни роднини и приятели - в случая бяха поканени приятелят й в живота - този, който я е удрял, бащата й, брат й и нейна добра приятелка). Човекът явно се чудеше как точно да отговори, кого по-малко да засегне или обиди и как пък да си отстои на позицията и рекна, ще перифразирам, ми ако го е вбесила е редно да я удари imageimageimage.......................... тук следва една минута мълчание, щото аз не знам как е редно да продължа. Ако един баща пред цяла България, в присъствието на дъщеря си и зет си, дава съгласието си зетя да я бие........... когато го вбесява, то за каква превенция, защита и т.н. на домашното насилие говорим?!?!?! Ако до вчера бащите само разрешаваха боя на дъщерите от зетьовете, днес биха могли да почнат да учат пък синовете си как да млатят половинките си. За да е пълно възпитанието вкъщи. И всичко да опира до боя и кучето да скача според тоягата.image И всички съществуващи институции, които се занимават с този проблем да се саморазпуснат, работещите в тях да признаят публично, че са пълни галфони и такова нещо като домашно насилие не съществува, а пък разните му там теоретици, описващи "явлението" да си накъсат дипломите, да ги полеят с компот и да ги глътнат. И оттук нататък да живее саморазправата, боя и млатенето в семействата.

Аз съм жена и това снощното ми се видя отвратително. Може би го преекспонирам през женското си светоусещане и принципи, но все пак.......... мисля, че става въпрос за принципни неща: яд, бой, взаимоотношения между половете, семейно възпитание и най-вече примера на родителите. Мисля, че е крайно време да се преодолее средновековната инерция, че жените са втора категория и биейки ги, ще си постигаме мераците. Както и оглупялата теория, че бащите бидейки мъже, а възпитанието на децата - женска работа ...............понеже, обаче, поради това, видиш ли, можем да си поступваме майката на децата ни .......... и т.к. не ги възпитаваме, те няма да възприемат нашия маниер (макар че мъж, който бие съпругата си едва ли го счита за нередно, де, ама нейсе)!image


Тагове:   Средновековие,


Гласувай:
4



1. анонимен - Алби
01.10.2009 13:36
Излишно е да ти пиша да не гледаш подобни предавания, нали?! А и термина домашно насилие според мен е разтеглив, от единия шамар до бруталните шутове. Не че одобрявам и двете.
цитирай
2. djud - Всичко е нагласено
01.10.2009 15:41
Според мен цялото предаване "Цената на истината" е нагласено. ПЪРВО - задават се въпроси от много лично естество,чиито отговори освен от играещия, водещия няма откъде да ги знае. Значи - ако ти играеш - сама си решаваш какво и как да разкажеш. ВТОРО - ако си решила все пак да участваш - винаги можеш да си измислиш някаква супер скандална история, а пък роднините ще се правят на мноооогоооооо изненадани / въпреки,че предварително ще знаят какво си решила да разказваш, защото те ще са първите, на които ще им разкажеш историята няколко пъти, за да почнеш да си вярваш,че това наистина се е случило / За сведение - аз вече имам готова версия, остават само някои допълнителни детайли да се уточнят :))))))))
и ТРЕТО - ако приемем,че всичко е истина - то тогава нещо много сериозно ни куца на обществото като цяло, че не могат да седнат двамата съпрузи да се разберат кой на кого е изневерявал, правил свирки, аборти, кой е мухльо, скучен, има психически проблеми и т.н. и т.н., че трябва да губят ефирно време, за да си изяснят проблемите и отношенията. Аз това не мога да го приема за нормално.
Колкото до въпроса, който ти повдигаш - за домашното насилие - ами какво да направи човека, като жена му го е вбесила. И ти - като те вбеси мъжът ти - не се колебай, ами грабвай точилката :)))))) / Ако нямаш - да ти подаря !!! /
цитирай
3. cchery - Излишно е да ти пиша да не гледаш п...
01.10.2009 16:16
анонимен написа:
Излишно е да ти пиша да не гледаш подобни предавания, нали?! А и термина домашно насилие според мен е разтеглив, от единия шамар до бруталните шутове. Не че одобрявам и двете.

Не одобрявам нито шамара, нито шутовете. Никой, ама никой няма право да ми посяга. Точка! Оттам насетне дали и колко е разтегливо понятието домашно насилие..... да го мислят тия на които им е работа. Но ако в доста гледано ефирно време, някой си заявява ясно и отговорно, че е редно мъж да бие жена си като го е ядосала.... си е........ не знам какво.
цитирай
4. lubara - Това предаване не заслужава тол...
01.10.2009 17:58
Това предаване не заслужава толкова много внимание !
цитирай
5. анонимен - Като цяло формата на предаването е ...
07.10.2009 09:22
Като цяло формата на предаването е меко казано абсурден. Аз не мога да разбера смисъла на самата идея да застанеш пред цяла България и да се гавриш с чувствата на най-близките си хора - семейство, родители, деца и т.н. по веригата.
Не мисля за участниците, но на мен като зрител ми става неудобно от нещата, които виждам и чувам от тези нещастници и близките им.

Въпросният родител е казал пълна простотия и си мисля, че това е само, защото от притеснение не му е стигнал акъла да измисли нещо друго. След това сигурно се е плеснал по челото като е чул уникалната си глупост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5020171
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930