Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2012 16:33 - Лили Иванова и залата, която й принадлежеше!
Автор: cchery Категория: Забавление   
Прочетен: 6904 Коментари: 8 Гласове:
14

Последна промяна: 29.11.2012 09:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Странно е чувството да пишеш за Лили Иванова! Да, реално искам да опиша концерта й от преди 4 вечери, но това няма как да стане, ако не присъства самата тя. Не мога да съм безпристрастна и няма как да пиша само за песните и онова, което видях на сцената. Атмосферата на едно такова събитие лично за мен е в пъти по-важна. А в случаите с концерти на Лили, асмосферата това е ТЯ! Присъстващите можем да викаме, да дюдюкаме, да тропаме с крака, да ръкопляскаме и т.н., но енергията, която витае в залата е на Лили!

Точно това се получи в зала Арена Армеец. Бях и на концерта на Дженифър в неделя вечер и мога със сигурност да твърдя, че беше вълнуващ. Публиката даде толкова много, че Джен й отвърна със същото. В случая с Лили нещата стоят по-иначе - Лили е сдържана! Лили е обрана! Лили е по-статична. Лили е вглъбена! Лили е нащрек във всяка една секунда от изпяването на песните! Нащрек за това всичко да е перфектно! Макар да е убедена в качествата на своя бенд и със сигурност не беше наела случайни беквокалисти както и струнния оркестър на Пламена Жекова. Не знам как точно се получава, но публиката инстинктивно усеща какво се случва с изпълнителя на сцената. Или пък вече всички знаем, че когато Лили работи, всичко се случва по сценарий - това го беше заявила преди 10-ина години на свой концерт в летния театър в Пловдив. И този сценарий не разрешава нарушаване на концентрацията дори на публиката по време на изпълнение. Затова всички сме седнали, затаили дъх и просто слушаме! Някои вероятно и гледат, защото са близо до сцената. Останалите няма как да разчитаме на двете видео-стени.... И в един момент от концерта разбирам - да, съвсем ясно съзнавам онзи "каприз" на примата относно концентрацията. Можеш да се наслаждаваш на дадено шоу с очи и уши. И тогава то става поне двуизмерно. Ще си тръгнеш накрая и ще кажеш - уау, какви светлинни ефекти имаше! Леле, танците бяха върховни! Певицата смени 10 тоалета! И ако и да има с какво добро да споменеш самото пеене, то май ще го направиш накрая! В случая с концерт на Лили всичките тези суперлативи са в обратна последователност. Почваш с пеенето и....... завършваш с него, защото кой ти гледа тоалетите й! Аз поне - не! Мои колеги похвалиха краката й - нормално, нали image ! Трети отбелязаха годините, които пестеливо са рисували върху лицето на Лили! За мен онази вечер имаше само пеене! Как започна всичко?!

Аз влязох 19,56 часа - концертът беше обявен за 20.00. Към момента на моето влизане залата изглеждаше така:

image

Това е поглед от моето място към сцената. А моето място се намираше долу на терена – на около 30-40 метра от сцената. Ако вдигнете поглед напред и нагоре, ще видите , че местата, които пуснаха последно за концерта на стойност 30 лв заради тоталната липса на видимост, са заети до дупка.

image

И не само те..... ето останалата част от залата:

image

image

Това е поглед назад към залата!

image

Време е вече Лили да се появи! Светлините угасват и само прожекторите дават представа, че звездата е на сцената:

image
image

Лили почна вдъхновено със „Стрелките ......”. Залата избухна – но само за малко! Никой не смее да смущава вглъбеността на Лили.

image
image

Тя знае много добре, че Арена Армеец е пълна. И ако и да поглеждаше към нея, то не беше от неувереност, а... чиста проба суета image :

image

Приема овациите с неприкрита усмивка, ала казва само едно свенливо и по женски обиграно "Благодаря!" - тихичко, нежно, меко и предизвикателно:

image
image

Лили не контактуваше с нас. А най-малко пък с хората, които се намираха зад гърба й! Дотолкова, че .... когато се обърна към тях, от трибуните изригна отдавна подтискан стон (дори мога да го определя като болка) - хората станаха на крака и се радваха, че тяхната любимка ги удостои с поглед и поклон! Мда - тези хора заслужаваха това! Лили вметна едно "Извинете ме!". Купили си бяха билети за незавидни места.... сигурно е страшно да стоиш и зяпаш в гърба на своя кумир, а той да не се сеща за теб. Едва ли можем да виним Лили за това...... тя представи онова, на което е способна. И го представи блестящо! Не знам чия е идеята да се продават билети зад сцената, но ако някой ви предложи да си купите такива, то не го правете!

Каква е Лили на сцената?!?! Думите се излишни.... Ето снимки:

image

image

image

image

image

image

image

image

image


Аз виждам само старанието! На концерта в НДК преди 3 години ме беше подразнило това, че Лили стоеше пред песнопойката и не слезе сред нас. Сега знаех, че ще е така. Предварително бях обезглавила всичките си очаквания. Купих букет, който знаех, че няма да мога да й подаря. Написах й картичка, за която бях убедена, че няма да получи. Изчистила бях главата си от евентуални "може би", "а дали пък няма този път", "силно се надявам!". Когато ходиш на концерт на Лили, е добре да си като една бяла книга, върху която тепърва ще се пише. Защото почеркът на Лили е вдъхновяващ! Заразителен като музиката, която тя създава. Енергията, която тя притежава и споделя с феновете - това е нейната химикалка!

Колко много думи и колко излишни от тях! Ще ми се да успея да предам начина, по който изглежда сцената:

image

image

image

image

image

image

Ако виждате основно една централна фигура, значи съм успяла със снимането! image Дааааааа, на фона на струнен оркестър, брас секция (леле така ли се казваше!?! image ), перкусионист, "барабанчик" image image image , изпълнител на роял, пиянист, цигулар и китарист...... сцената принадлежи само на Лили! Дали песните ще са бавни или пък ще се вихри на "Черната овца", вакуум не съществува! Дори когато тя отиде да си смени тоалета - тогава на видеостените ни пуснаха един удивителен етюд представен от Мариус Куркински. Както Лили по-късно уточни - по стихове на Мартин Карбовски: http://www.lentata.com/page_5201.html?fb_action_ids=10151268169337302&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%2210151268169337302%22%3A460365270676449}&action_type_map={%2210151268169337302%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_ma Вижте и чуйте го - заслужава си! И още как.......

Ще питате вече кои песни ни изпя Лили?!? Ами ..... заглавия не помня - освен някои от емблематичните й песни като - (Ти сън ли си?) - видеото има смущения обаче, за което се извинявам! "Камино", "Невероятно", "Този свят е жена", "Икар", "Рокля на цветя", "Без правила", "Другото лято" и т.н. (тази последната май не е най-емблематична, но няма значение). Видеа в Ютуб има страшно много! Аранжиментите правеха впечатление с латино ритмите си - или поне на мен така ми звучаха. Калин Вельов беше на перкусиите ииии това не остана незабелязано. Особено когато дойде редът на Камино. Сцената пламна в червено:

image

image

Тук следваха солата на Калин Вельов, Бисер Иванов и Огнян Енев (в тази последователност са долу на снимката) :

image

image

image

Какво й оставаше на Лили освен да ..... гледа и се радва на своите прекрасни музиканти:

image

Лили на няколко пъти представи и благодари на Живко Петров - музикалният директор на шоуто и аранжьор на всички песни за този концерт. Благодари на беквокалистите си, на оркестъра на Пламена Жекова, на Стунджи и Веселин Веселинов - Еко .... на хората, отговорни за осветлението, което беше неповторимо ефектно и на отговорните за перфектния звук! Да, вярно е, че стопира някъде на първата минута изпълнеинето на "Този свят е жена", защото имаше проблеми "с контролите, в които не чуваше ритъма", ала залата можа само да избухне в аплодисменти и да чака Лили да почне отново!!! И тя не се забави, разбира се! Тръгна ядосано към пулта със озвучителите, но се върна достатъчно уравновесена да изпълни песента перфектно!

Концерът отиваше към своя край и Лили повтори 3 от песните, които вече беше представила. В една пауза публиката почна да скандира "Ветрове", а Лили отвърна така: "Еееееее, вие имате много такава..... памет. Нали съм на 100 г., не мога да помня нещо, което се е случило преди 90!" image И "Ветрове" не повяха в Арена Армеец!

Последни щрихи от онази четвъртък вечер:

image

image

image

Залата е на крака:

image

image

image

Някои се опитахме да си подарим букетите image :

image

Но Лили избяга от сцената и се върна само за да се поклони - на 2 пъти!

image

После отново слезе, мина покрай нас и потъна някъде плътно прегърната от един бодигард.....

В крайна сметка, за мен ще остане паметна с ето тази усмивка:

image

С женствеността си, с незабележимия, но осезателен флирт с публиката, с присъствието си......... И затова беше моят букет, който в крайна сметка подадох на Стефан Зашев -

image




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivana59 - Благодаря, cchery!
26.11.2012 18:55
Представяш ни страхотен репортаж за най- голямата, за вечната Лили Иванова.
Прекланям се пред духа и таланта й.
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Много я харесвам и съм ти много бл...
26.11.2012 20:05
Много я харесвам и съм ти много благодарна за начина по който си я представила. Боледувах и не можах да бъда там, но ти донякъде компенсира това. Чух само, че публиката е била направо замаяна от шоуто, което е направила и с огромен възторг е посрещала нейните песни. Обичана е Лили, изглежда страхотно за годините си, знае как да го постигне, както и всичко останало. Еваларка, малко го могат!!!!
цитирай
3. cchery - Представяш ни страхотен репортаж ...
26.11.2012 21:28
ivana59 написа:
Представяш ни страхотен репортаж за най- голямата, за вечната Лили Иванова.
Прекланям се пред духа и таланта й.

Просто Лили...... когато се пише за нея.... е много трудно, защото излишъкът от думи би бил безкрайно неуместен!

Благодаря, че мина оттук!
цитирай
4. cchery - Много я харесвам и съм ти много бл...
26.11.2012 21:31
kasnaprolet9999 написа:
Много я харесвам и съм ти много благодарна за начина по който си я представила. Боледувах и не можах да бъда там, но ти донякъде компенсира това. Чух само, че публиката е била направо замаяна от шоуто, което е направила и с огромен възторг е посрещала нейните песни. Обичана е Лили, изглежда страхотно за годините си, знае как да го постигне, както и всичко останало. Еваларка, малко го могат!!!!

Ами чак шоу такова каквото го разбираме - нямаше! Де да знам и аз със сигурност, щото шоу направи Дженифър! Но че публиката я приемаше и изпращаше със възторг - това няма кой да го отрече! Глас, визия, поведение...... не могат да я стигнат!

цитирай
5. esen - Прекрасно!!!
27.11.2012 00:11
И моето голямо благодаря!!!
цитирай
6. idealist - И аз
27.11.2012 09:35
благодаря за хубавия разказ и снимките! :)
А за Лили - тя отново показа колко е голяма и недостижима!
цитирай
7. cchery - И моето голямо благодаря!!! Есен ...
27.11.2012 11:46
esen написа:
И моето голямо благодаря!!!

Есен и идеалист, радвам се, че моят разказ ви е харесал! А щом е така..... сигурно чувстваме, виждаме и разбираме Лили по еднакъв начин, което е страхотно най-вече защото оправдаваме онова "ПРОТИВОРЕЧИВА ЛИЧНОСТ" - етикет, който журналисти и не такива са й лепнали. Лили е нормален човек.... кой нормален българин не би искал да има своето спокойствие, лично пространство и възможност за развитие!?!
цитирай
8. cleopatra - Едно по-различно мнение
05.02.2013 12:34
Едно по-различно мнение

Мисля, че певицата Л. И. вместо да си постави задачата на сцената да има разтоварваща и лека роля е винаги прекалено сериозна, тъжна, свръх концентрирана и напълно контролирана. Тя иска всичко около нея да бъде перфектно, което напрактика е невъзможно. Тя става жертва именно на тази своя мания за поголовен контрол. Няма и следа от спонтанни, естественни и красиви чувства. Когато хората я слушат и гледат нейните изпълнения тя им внушава тягосното чувство, че върши нещо много съществено, безкрайно неотложно и изключително важно. Докато пее постоянно за загубените си любови, за другите си житейски проблеми и болки тя държи хората в плен от мъки, тъги и излишни напрежения, които водят до вреден за здравето стрес. От това обаче в крайна сметка страда и самата тя, пък и нейното изкуство. Тя пее песни от популярната и леката, а не от класическата и драматичната музика. Нейна задача е именно да забавлява, да радва, да разтоварва и кара хората да танцуват. От нея те трябва да могат да се отпуснат, да получат весело настроение, нови стимули и положителни енергии. За голямо съжаление при тази певица тази роля се пренебрегва от години и почти напълно липсва. След един неин концерт се чувстваш напълно оглушал от жестоките децибели, изтерзан и измъчен душевно, и в крайна сметка безмилостно изстискан като лимон. Жалко за изгубеното време, нерви и пари! Публиката желае да бъде въодушевявана, да получава положителни енергии и излъчване, вместо да й пробутват вече над 50 години едни и същи остарели схеми. Днес очакваме и искаме да има повече лъчезарност, смях, слънце, усмивки и хубави песни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5023330
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930