Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2011 14:39 - Роксет в България
Автор: cchery Категория: Забавление   
Прочетен: 4646 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 01.06.2011 12:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Приятелството е удовлетворение. Удовлетворението е музика. Музиката са Роксет! И те!image


Лично за себе си съм на мнение, че имам невероятен късмет вече второ лято животът ми да започва отново! Какво имам предвид ли?!?! Винаги съм обичала музиката. Имам определени предпочитания, които могат и да изумят някого, но фактите са факти! Любимата ми певица е Лили Иванова. Любимата ми група - Гънс! Влюбена съм в Меноар, Хелоуин, Аксепт, Хамърфол, Бон Джоуви, Стратовариус, УАСП, Скорпионс, Уайтснейк, Кис и т.н..... Ненавиждам кючека! И сега всред цялата тази какафония, човек би се запитал: "Добре де, къде аджеба е мястото точно на Роксет тук?!?!". Амиииии.... дълбоко в сърцето, някъде там в отминалите преходни години между  детството и лудия пуберитет, когато емоциите и чувствата напомнят тропическа буря - чести и бурни. Но само 1-2 от тези бури са урагани с висока степен. Е, Роксет са точно тази стихия за мен. Музика, която надскача слабоумното диско в края на 80-е и една стъпка преди гмуркането надълбоко в мелъди рока.

Когато за първи път чух "The Look" не съм и предполагала, че ще имам възможност да я пея с пълно гърло някъде по стадионите в България. Въртях албума (който си бях купила в оригинал при едно пътуване до братчедите в Полша!) и нямаше песен, която да не ми хареса. Как не се скъса тази лента на касетата и досега е загадка. И ако имах работещ касетофон, щях да разкрия мистерията й, но уви - червеният ми китайски Интернешънъл се бори до последно за място под слънцето, т.е. докато и последната здрава вратичка на гнездото за касети не се отчупи трагично някъде към 2-и курс в университета и..... повече касети не съм слушала. Но за сметка на това, Роксет дойдоха лично да ми посвирят image така, както смея да твърдя, някои "по-големки" групи не го направиха. Но всичко по реда си!

Пътят от нас до Герена е отчаяно неприятен. Не стига, че няма къса връзка Младост - Подуяне, ами и всички останали са препълнени с коли. Кола до колата, братче, а шофьорът на нашето такси си скубеше косите защо точно нему се е паднало да изпълни нашата заявка. Караше така, както най-мразя - с нахалство, с хиляди прегрешения, много нерви и много бибиткания. Накрая, когато ни стовари пред стадиона, колата отзад се изниза бързо-бързо и застана успоредно на шофьорското стъкло на таксито в опит водачът й да наплюе таксиджията, така щото не можеше да стигне да му счупи носа image.

Въведението към този пост съдържа думата "приятелство". Защо?! И защо изсипвам първата снимка, на която съм аз, позирайки с билетите, ще стане ясно накрая:

image
Мога само да припомня, че става въпрос за една история за РД..... Към 7 часа хората, които чувстват Роксет подобно на мене, вече масово прииждат към стадиона:
image
image
image
  Имаше много полиция, пожарни и екип на Нова телевизия.
image
image
image
Влизането поне 1 час преди началото беше повече от нормално - без тарапани, големи опашки и т.н.:
  image
image
image

Аз съм вътре, минала контрола и сега остава само да си намерим местата и да си купим бираimage:

image

Сцената

image
е разположена по дългата страна на стадиона, което в последствие ще се окаже перфектно решение що се отнася до качеството на звука. Или пък може да е било само необходимото допълнение, така щото да мога да твърдя, че този концерт беше с най-доброто озвучаване от всички, които посетих миналата година.

image
  Небето е готово за предстоящия спектакъл или поне иска да остави в нас такова впечатление, за да задържи тайната, която буквално се изля след 2 часаimage:
image
Ако се чудите какво прави публиката преди началото на един концерт от този тип, то бих могла да го опиша така: едно голямо щуркане. Всеки върви нанякъде и то съвсем не към собственото му място. Особено теренът е залят от скитащи се уж целно хора, които зяпат останалите и търсят познати физиономии. Срещат ги и устите се разтварят в усмивка дори за далечни познати. Лицата са отпуснати, чертите са смекчени, а погледът говори за една странна нирвана...... сякаш нещо голямо предстои, но не смееш да му се зарадваш преди да почне. Ето за това говоря! Някои разговарят за конкретно общи image неща, други използват момента да се нацелуват на воля, а трети........ ооо, трети..... са отговорниците по бира image, както повелява традицията на всеки рок-концерт.

Бира първи път:
image
Бира втори път:
image
Бира трети пътimage: image image

И така, петцевката е заредена и ще гърмим яко с Туборг, който пак е разреден, ама пък така поне не се напиваш. Макар да има друго неудобство....... след третата бира:
image  
следва четврътата imageimageimageimageimageimage и тогава така ти се допикава, че се упражняваш в бързи, кратки и отривисти кросчета до най-близкия пункт за посрещане на неотложни физиологични нужди. Като цяло равносметката е следната: 2 бири - 1 крос, 4 бири - 4 кроса..... 4 бири и половина - полягване на терена и капково напояване image.

Доста близо сме до началото на концерта. Той ще бъде подгряван от Нора - съгражданката, която впечатли нацията в Мюзик айдъл.
Как се променяше пълнотата на стадиона от 7 до към 8.30 часа можете да проследите на долните снимки.

  image
image
image
image
image


image
 
За съжаление и небето се променяше, съвсем не за хубаво обаче. То оначало беше хубаво де:

image

Това подобие на ин и ян долу (мръсносивото небе до ясно синьото късче) отначало не ме уплаши. Едва когато осъзнах, че не става въпрос за замърсяване от някой ТЕЦ и че ще ме вали здраво, взех да заглеждам близките чадъри.

image image


В интерес на истината (а може би на пикочните си мехури), ние напуснахме седалките и слязохме на терена

image

малко след като Нора се появи на сцената:

image

Трябва да ви кажа,че за мен изборът й за подгряващ изпълнител беше много удачен. Първо е много млада и това е прекрасен шанс за нея. Второ е безбожно талантлива и това трябва да се поощрява. Трето не е парашутист и качествата, които притежава са нейния залог! Такъв глас, направо .... гласище (казвам го с добри чувстваimage), рок и метъл насоченост....... това момиче трябва да има бъдеще! Дано да имам късмета да се наслаждавам на развитието й. Ето така започна нейното участие на концерта!

Изпя само 4 песни за съжаление image и ние останахем да чакаме. Ала преди Роксет да се появят, дочакахме ето това (обърнете внимание на небето):

image

ДЪЪЪЪЪЖД

image
image
image
 
Някои имаха късмета и успяха да се скрият под чадърите и шатрите на биропродавниците. Други си носеха или пък успяха да се доберат до безплатните дъждобрани (снимката е правена с режим за нощно снимане и затова е толкова светла - иначе вече е сумрак както на по-горните снимки):

image
Трети опнаха общ найлон над главите си:

image


А четвърти стояхме под откритото небе и не ни пукаше, че ни вали.... някакси не ми беше нито студено, нито мокро:

image  
Защото междувременно те бяха излезли на сцената:

image
и поставиха началото на един от най-хубавите концерти, които въобще съм посещавала с
Dressed for success. А продължението със Sleeping In My Car  затвърди усещането, че вечерта ще се помни. Аз пеех. Хората вляво и вдясно от мен пееха, стадионът ревеше...... Хора отново от възрастов диапазон 15-16 години до към 60 знаеха текстове и музика и въобще не се притесняваха да го покажат. Ясно се виждаше как отначало леко хладните скандинавци променяха физиономиите си с едно щастливо изражение, което в последствие премина в искрени и големи усмивки....... дали наистина бяха очаквали, че България така ги обича?!?!

Сцената гори от цветове, музика и настроение (снимките хич не са добри, ама други нямам просто):

image

А публиката усеща това и аплодисментите почти не секват..... време е за охлаждане на страстите с първата серия от балади. Истинско разтърсване настъпи на It must have been love. Нека сега всеки честно си признае колко пъти през живота си е запявал този рефрен? И дали не е искал да я чуе наживо?!? При това изпълнена перфектно..... Мари има невероятен глас и това, че е на концерт не намалява неговата красота и експресивност ни най-малко.

Не знам доколко сте запознати с историята на дуета, но Мари претърпява мозъчна операция заради тумор в началото на 21 век. За щастие операцията е не само успешна, но и по никакъв начин не засяга вокалните качества на певицата, а очевидно и личностните. Малко след тази операция, още ненапълно възстановена Мари и Пер записват Opportunity Nox. Гледайки сетлистите на няколко техни концерта от тази година, те изпълняват това парче навсякъде...... независимо какви спомени им навява. image

Следват
Fading Like A Flower (Every Time You Leave), Silver Blu, както и How Do You Do! ,  Dangerous ,  Joyride....., след което идва първото оттегляне на музикантите от сцената. Дали защото принципно хората знаят сценария им, или просто защото на никого не му се ще концертът да свършва, публиката бучи, вика, аплодира и чака още музика. А това може да получи само от.... музикантите, които се връщат с усмивка на сцената. Мисля разбират, че няма инфантилност от страна на около 15 000-е хиляди българи дошли да ги слушат наживо. В това първо завръщане чухме Spending My Time  в акустична версия...... Това, че публиката пя не знам дали учуди Мари и Пер, но определено им донесе голямо задоволство. След The Look те отново се прибират и ни пожелават приятна вечер иииии..... някои хора наистина си тръгват. Другите обаче вече знаят, без Listen to your heart няма как да завърши нито един концерт на Роксет. image Е, той и тоя не завърши с тази песен, а с  Church Of Your Heart, но не това има значение. Важното е в случая, че 15 хиляди българи се забавляваха съвсем искрено, пяха свободно и поне за 3 часа не мислеха за гадни неща. Всеки път, щом се завъртах към публиката по секторите, се виждаха високо вдигнатите ръце, които пляскаха, както и танцуващите долу на терена. И ще подчертая още веднъж, че звукът беше....... уникално добър. Може би някой ще каже, че съм ходила на малко концерти и ще бъде напълно прав. И все пак след кривината, която се получи на ACDC, глухотата баш на Меноар и ...... тоталното насиране по време на Скорпионс, това, което имахме на 29 май беше силен звук, без забавяне, с възможност да чуеш прекрасните китари, мелодичния глас на беквокалистката, плътният глас на Мари дори и при най-високите тонове, които взимаше, както и думите на Пер, които идваха членоразделни image до ушите ми.

Иииииии, това е... Ш
ведите са се прибрали, а ние пълзим по секторите с едничката цел да си тръгнем:

image

Мммммммда, стадион "Георги Аспарухов" е идеален за концерти....

image
Единствено отиването до него, а и прибирането са сериозен проблем и напълно реална предпоставка за адски задръствания. Какво ли ще ни се случи, като дойде време да ходим на кончетата?!?! image

Помните ли, че този разказ започна със споменаването на думата приятелство?!? Сигурно сте забравили.... то и аз се отплеснах. Но все пак....... тя не може да не присъства в този пост, защото имено то, приятелството ме изпрати на концерта на Роксет. Онази история за рождения ми ден и  изненавдащия  подарък от най-прекрасните момичета в България..... imageimageimageimageimageimage И както пише в една сигнатура: "А то, приятелството, си заслужава......".


МОМИЧЕТА, ТОВА ГОРЕ Е ЗА ВАС! НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ НАЙ-ДОБРОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ ..... image DreАМдддддддд ssed For Success Dressed For Success Dressed For Success



Гласувай:
4



1. baimomchil - 1 забележка
31.05.2011 14:54
пропуснала си солото на китарата на Хубава си моя горо :). Един от най-добрите концерти в БГ.
цитирай
2. cchery - пропуснала си солото на китарата на ...
31.05.2011 14:54
baimomchil написа:
пропуснала си солото на китарата на Хубава си моя горо :). Един от най-добрите концерти в БГ.

УФ, така е........., обаче ти сега го напомни :)
цитирай
3. ckarlet - Това си остава преживяване, Сch...
31.05.2011 19:23
Това си остава преживяване, Сchery.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5008284
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031