Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 08:30 - 4-звездния Флоримонт в Банско с фунционалност на 5-звезден!!!
Автор: cchery Категория: Забавление   
Прочетен: 15463 Коментари: 33 Гласове:
14

Последна промяна: 09.09.2010 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След последното ми посещение на СПА хотел, взех сериозно да си мисля, че за тази новост в живота ми (ни) трябва да се напишат ръководства. Или нямам нужда от СПА, или то няма нужда от мене, или когато си български предприемач това, което е заложено в абревиатурата на тази дума по правило се тълкува на кой както му текне. За какво иде реч?!?!

Преди 2 седмици младо момиче и момче влязоха с огромните си усмивки в офиса ни (след като ги поканихме де, не са нахлули) и веднага знаех, че ще последва предложение да ни продадат нещо, срещу което ще получим я картичка, я свидетелство за дарение, я значка. Е, в случая се оказа, че ако броим 25 български пари, можем да станем горди собственици на карта, която ни обещава невероятните 50% отстъпка от нощувка в 4 звезден хотел за период от 1 година (ма това само за първите 5 посещения!!!). Това, че от отстъпката по тази карта могат да се възползват само двама души ни се изяснява след като сме броили парсата. Вярно, че беше вмъкнато и преди това в тирадата от момичето, но между многото хвалебствия и обещания за почти вълшебни сбособности на картата да прави отстъпки, този факт някакси беше посипан....... с думи.

Съпругът ми категорично отказа да има нещо общо с въпросната карта, както и да се раздели с 25 лева. Дестинацията е Банско - недолюбвана от него, а и от мене след като градчето така се разви, че отдавна не прилича на онова битово пиринско кътче, в което попаднах преди 17 години на едно училищно екскуризонно. Колегите ми обаче си купуват карти. И, о, изненада! Казва им се, че............ освен, че картата важи само за двама души и има и още нещо: понеже са били така послушни и добри купувачи (а и добри и послушни рибета, клъвнали въдицата), ще получат още 2 такива карти - НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!!!!! Не чувам аплодисментите ви на това място?!?!?!?! Ама то и няма нужда де. Щото тук е връзката, от която ще последва развръзката за мен.

Предлагам на единия колега да му дам половината от сумата, която е дал за едната карта и така да си купя всъщност втората му карта. Ако не му трябва де! На него не му трябва и тук аз ставам част от езерото с шаранчета на нашата фирма. Трима души сме щастливи, усмихнати и доволни притежатели на карти, които ни дават право на 5 нощувки с 50% отстъпка за двама души в 4-звездния хотел ФЛОРИМОНТ спа-казино и какво още беше хотел в Банско. Радост на кубчета е в офиса!! Ако някой от нас беше се сетил да надникне в сайта им, щеше да види, че и в момента върви същата промоция за нощувките без да е необходимо да се купуват карти!!!!!!!!!!!!!!!! За зимния сезон сигурно ще има и още!!!!!  Ама ние сме щастливи де! Единият колега е щастлив, че ще може да ходи по-евтинко на сноуборд, другият, че ще идат с приятелката му да се поглезят, а аз в прекрасно настроение уведомявам съпруга ми, че ще го заведа (заедно с децата, разбира се) на евтина нощувка в Банско и оттам ще обиколим близките красоти на Пирин!!!!

Да, ама....... планове с карта не са едни нормални планове! Първият бъг се появи 2 дена след като резервирах 3 нощувки по 6 септември. На националния телефон за резервации на Флоримонт ми обещаха да получа потвърждение на мейла за направената резервация. Първата нощувка е петък вечерта и след като до ранния следобед на четвъртък още нямам потвърждение на мейла, все пак звъня да го получа по телефона. Оказва се, че аз и моята резвация въобще не фигураме в плановете на хотела за трите почивни дни, които се очертават. Още тогава трябваше да ми светне, че не трябва да ходим!!! Но аз се поддавам на инерцията ми напоследък да си търся правата навсякъде и леко повишавам тон като обяснявам, че е недопустимо след масираната реклама, която тече на въпросната хотелска верига, те да ми погодят подобен номер. Още повече се разярявам след като ми казват, че вече няма свободни стаи и нищо не могат да направят за мене!!!!! Тук вече ги питам:  "Вие добре ли сте? Така ли работите?" Обясних им как съм си направила плановете и за целта предварително съм се подготвила включително с обаждане до тях и сега те подхождат смехотворно и т.н. Само след 30 секунди имах вече нова резервация - оказа се че има свободен едноспален апартамент.

Стигаме хотела. И правим опит да паркираме на паркинга на хотела. Цък! Няма да стане!!! Поне докато някой не вдигне бариерата за въпросния паркинг. Оказа се, че бариерата се вдига с магнитна карта. А притежател на такава карта ставаш ако си заплатиш 6 лв/ денонощие за паркоместо!!!!! 4-звезден хотел с функционалност на 5-звезден!!!!!! Иначе ни посъветваха да паркираме някъде около хотела, ако се е освободило място!!! Естествено нерегламентирани паркоместа и не съвсем в съответствие с някои закони. Ама това е Банско все пак!

Криво ляво се оправяме с плеядата асансьори, всеки от които води все до нашия етаж, ама с тази разлика, че в единия трябва да натиснеш копче с номер 8, а в другия натискаш копче с номер 3!!!! Както в онази приказка, че всички пътища водели до Рим, така и с нашата стая - къде каквото да натиснеш, все до нея ще те заведе! Реално обаче преди да я стигнеш, независимо кой асансьор си решил да ползваш, трябва да преминеш дълги и тъмни коридори. От двете им страни има врати към стаи - както в общежитие. Тъмно е не само защото се осветяват със сини халогенни лампички, разположени ниско долу по стените и спотчета отгоре на таваните, а и защото липсват прозорци с естествена слънчева светлина. Може би само 3 видях за коридори с не по-малко от 400 м обща дължина. Не ми се мисли как се ориентира човек и се спасява ако има пожар!!! Но това е работа на съотвения архитект, който е дал разрешително за строеж на хотела.

Влизаме си в едноспалния апартамент. Тъмно е! Защото има 2 двукрилни прозореца, разположени високо. Тъмно е! Защото всъщност сме някъде в подтаванско помещение - таваните са скосени. Тъмно е! Защото нямаме и тераса! Ми тъй де защо ни е тераса?!?! Да не би да сме в 4-звезден хотел с функионалност на 5-звезден?!?!?!! И то в апартамент! Иначе има кухня, че и котлон. Ма прибори и чинии - йок!!  Изкуствените лалета във вазата на масата в трапезарията са хипер кичозни и кореспондират грозно с цялостната гробна обстановка. Обаче пък ние не сме отишли заради стаята в този хотел. Все пак има и СПА част, а и Пирин ни чака. Не мога да я видя Пирин, щото трябва да се надигам на пръсти за да мога въобще да погледна нещо през прозореца. И това нещо представлява друг хотел насреща ми.  Банята изглежда добре. Докато не решаваме да се къпем. Душ кабина няма, но това не е проблем, то и вкъщи нямаме и не ни е необходима. До момента, до който водата, не почва да изпълва банята без да се изтича. Спираш душа и търсиш причината! А тя е следната - под душа има оградено чрез праг от фаянсови плочки с височина 20 санта квадратно простраство метър на метър. По всяка вероятност там е трябвало да бъде монтирана душ-кабината. И всъщност в това оградено пространство под душа се намира единствения сифон в банята. Т.е. квото попадне в този своеобразен квадрат, се излива в канализацията. Всичката останала вода, която при къпане човек изпръсква навън трябва да набере височина 20 и няколко санта, за да наскочи прага и да почне и тя да се влива в сифона. И всичко щеше да е наред, ако ......... реално е достатъчна вода с височина само от 1 сантиметър по пода на банята, за да почне да се излива в стаята!!! Двете помещения не са отделени с праг или нещо друго.

Е, това е 4-звезден хотел с функионалност на 5-звезден и за всичко има решение! Обаждаш се на рецепция, идва камериерка и ти подсушава банята!!! Ако не искаш да си правите компания със жената по време на целия ви престой в хотела я молите да ви остави кофата с парцал, че сами да си бършете помещението и да сте си само вие в апартаментчето.

It"s SPA time!!!!
Бяха ме светнали по телефона, че в стаята ще намерим халати за цялото семейство. Това е така. И щеше да е добре, ако децата ни бяха на по 15-16 години и двете.  Щото и халатите щяха да са им по мярка. В случая обаче огромният халат беше голям дори за 8-годишния ми син, да не говорим за 4-годишната ни дъщеря!!! Не бих казала, че рецепционистката не е забелязала докато ни настанява, че сме с малки деца. Напротив! Фактът беше подчертан и от двете деца, т.к. едното се опита да изгаси огъня от декоративния метален открит съд във фоайето (това е украса към хотела), а другото веднага намери пътя до количката, с която се пренасят куфари и се покатери на нея. Под строгия и осъдителен поглед на персонала, децата бяха вкарани много бързо в рамките на доброто поведение и се отказаха от дивотиите!!!! Та така - видяха ни, че се настаняваме с 2 малки деца, но халатите си бяха за 4-ма големи човека. За справка - в СПА хотел Хисар в Хисаря в момента, в който ни видяха, че сме с 2 малки деца, смениха големите халати с детски!!!!! Но СПА хотел Хисар е едва един чисто и просто 4-звезден хотел!!! без функционалност на 5-звезден!!!!

Първото нещо, което се случи в СПА-то беше да ни направят забележка, че децата не бива да викат докато се къпят в басейна и не бива да скачат в него!!!! И забележете да не скачат не защото е опасно за живота им, ами защото мокрят плочките около басейна!!!! А тишината трябва да се пази, заради всички ония смелчаци, които са се престрашили да полегнат в релаксзоната!!!! Ще попитате защо казвам че са се престрашли?!?! Защото там има от онова същото съоръжение, което имаше във фоайето и в което гореше огън - представете си една голяма метална саксия с формата на обърнат пресечен конус с височина около 50 сантиметра. По повърхността й има разположени камъни от, а между тях в средата има тясна и дълга метална тавичка, в която гори огън. Както се оказа - огънят е от изгарянето на газ. И ще попитате къде разбрах, че огънят е от газ?!?! Ами влизайки в релакс зоната миришеше ясно, отчетливо и напористо на газ!!! И тогава разбрах защо е релакс - отивайки и прекарвайки достатъчно време там, ти се надишваш с изпаренията на газта и верно можеш да се почувстваш релаксиран, нищо че реално си упоен!!! Та така, още в самото начало се оказа че ФЛОРИМОНТ е хотел/заведение от типа BAK (Be Aware of Kids)!!!

Но мисля, че големият проблем, с който се борим и досега, ни дойде от горещото джакузи. То, бидейки джакузи, разбълбукваше водата със страшна сила и тя се превръщаше във ......... пяна! Мръсна пяна, пълна с човешка кир!!!!! Не знам откога не бяха сменяли водата и чистили ваната! За съжаление и 4-мата се топнахме там! Да глътнеш вода в джакузито или басейна е нещо нормално дори и да не го искаш. Но не е нормално само 12 часа по-късно вече да си с разстройство, а след още 12 да драйфайш. Освен, ако водата не е мръсна и заразена!!!!!! Да, може и да е от храна, но...... като цяло, ние с мъжа ми не ядем това, което децата ядат, а те не ядат от нещата, които ние си поръчваме!!! Т.е. не сме яли едни и същи блюда.

За да допълня картинката ми се ще добавя още 2 нещица - недостига на маси при включената към нощувката закуска на блок-маса. Ама недостигаха не маси с храна, ами такива, на които да седнем с вече пълните чинии! Не достигаха чаши и прибори, а сокът от машината за "натурален" сок беше повече от полезен просто защото концентратът му беше свършил, и той изливаше водичка в чашите, независимо какво си избереш - ананас, портокал или боровинка. Не го заредиха докрая.

Второто нещо касае чисто физиологичната страна на спането в едноспален апартамент на 4-звездния хотел с функционалност на 5-звезден!!!  Ние си плащахме на човек, а не на апартамент. Ако преспиваш в обикновена стая там плащаш в зависимост от това с колко легла е. Но в хотел Флоримонт и цената на апартаментите се определя пак от хората, които нощуват в тях. И базовата цена е за двама души. Всеки следващ плаща допълнително. В случая за дъщеря ни не ни взеха пари, защото е малка, а синът ни  спа на 50%. Реално обаче в апартамента има само една спалня за двама души. Останалите спят на разгъваем диван от типа сандвич - тези, на които частта за спане се намира в "корема" на дивана и като дигнеш възглавниците, които формират местата за седене почваш да вадиш и разгъваш. В крайна сметка се получава пружинена спалня с нисък дюшек. Спала съм не веднъж на такъв диван. Но това, което ни предложи Флоримонт, беше много далече от понятието спалня и удобство. За да се задържи въпросната спалня след разгъването на земята, пружината се опира на 2 крака - тръби. И когато тази пружина е хлабава или разтегната, тя няма как да ти спести близкия контакт с въпросните крака-тръби. Точно посредством тях се събудих и усетих, че ме боли десния бъбрек - лежала съм на него, докато тръбата го е подпирала. Нямаше удобна позиция за сън и решението беше да свалим дюшечето на земята и със сина ми да спим там!! в 4-звездния хотел с функционалност на 5-звезден!!!!!!!!! Ще кажете това е от здравите ми селски корени, от които съм наследила навика да спя на земята!!! Бих ви опонирала обаче с онази приказка за принцесата и граховото зърно!!!! Така че не е до корени и произход......... а до избор на мебели!!!!!

Ми т`ва е! Лично аз запазвам чувството си за хумор и не искам горното да бъде възприемано за хленчене!!! Разказах го по-скоро за да се посмеем взаимно на онзи вечен стремеж на бай Ганьо да е все на келепир, па дори и с цената на карта за 25 лева. Както и на другия бай Ганьо, който както и да ги прави нещата, все гледа да скрие мускалчето с хубавото розово масло от купувача и да му пробута ментето.

п.п.: Единствено не ми е смешно от факта, че аз имах силни болки в корема, гадене и повръщане неделя и понеделник. Синът ми е с разстройство от неделя и снощи също повърна 2 пъти, а дъщеря ми нощес се справи не по-зле с драйфането от него - цели 4 пъти. За разстройството й няма да споменавам. Както и за това, че успяхме да разболеем и леля им на децата, която пък почна с драйф-арията от тази сутрин. В момента в апартамента ни има кофички на всеки ъгъл, че кой където го свари сварата да си драйфа на воля и да не се притеснява, че после трябва да чисти!!!!




Гласувай:
14



1. baimomchil - Слънчев бряг и Банско
09.09.2010 09:58
кочините на България!
цитирай
2. cchery - кочините на България! От Слънчев ...
09.09.2010 10:04
baimomchil написа:
кочините на България!

От Слънчев бряг нямам много пресни спомени, но Банско е станало гадно със сигурност!
цитирай
3. baimomchil - Ето нещо за Златните
09.09.2010 10:30
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/09/08/rusnaci-bednostta-pri-bylgarite-e-v-glavite-im.98345
цитирай
4. benra - гледам
09.09.2010 10:41
го непрекъснато този хотел Флоримонт в нета-все някакви прИмоции и агресивни реклами, което ме навеждаше на мисълта,че не ще да му е чиста работата и ето ти сега го потвърждаваш
цитирай
5. cchery - го непрекъснато този хотел Флор...
09.09.2010 10:50
benra написа:
го непрекъснато този хотел Флоримонт в нета-все някакви прИмоции и агресивни реклами, което ме навешдаше на мисълта,че не ще да му е чиста работата и ето ти сега го потвърждаваш

Да, и аз това си мислех тази сутрин. Че реално са ни поподвели с тази карта и нейните намаления. В смисъл, че тя важи за една година. Но пък само за първите 5 посещения има намаление. А реално намаленията са си течали така или иначе на сайта! Защо ми продават карта за намаление като мога да се възползвам от такива и без да давам пари?!?! Общо взето явно лъжат!
цитирай
6. benra - общо взето
09.09.2010 10:59
събират пари...
Много са модерни картите-в офиса непрекъснато ни предлагат. Последно беше за някакъв спа комплекс в хотел Принсес-беше някакво сложно намаление, което като го изчислих в крайна сметка беше-ако не ходиш три пъти седмично в крайна сметка плащаш дори повече, отколкото би ти струвало на свободно посещение. Това е беге вариантът на нещата. Иначе навън съм ползвала подобни карти,които са нещо нормално и наистина става въпрос за реални отстъпки
цитирай
7. baimomchil - Паляшка работа. Общо взето някой от ...
09.09.2010 11:05
Паляшка работа. Общо взето някой от фирмата, чел някаква хамериканска глупост и му дошло на акъл да е приложи в България.

Аз за кво казах да не се купува карта. Всички тия карти са паляшки.
цитирай
8. cchery - Да, това с картите става лавинообразен процес вече!
09.09.2010 11:11
В първия работен ден от седмицата пак се звъни в офиса и вратата поредното усмихнато момче. Предлага ми карти, които ще ме ощасливят ако отида в клуб Мармалад!!! Още като го видях му предложих да му продам карта за х-л Флоримонт преди той да ми продава каквото и да било!!! ВЕЧЕ НЕ ЩА!
цитирай
9. baimomchil - тоя клуб мармалад не е ли чалготека ?
09.09.2010 11:14
тоя клуб мармалад не е ли чалготека ?
цитирай
10. cchery - тоя клуб мармалад не е ли чалготека ? ...
09.09.2010 11:45
baimomchil написа:
тоя клуб мармалад не е ли чалготека ?

Е, кво значение има?!
цитирай
11. baimomchil - Абе няма, ама аз го проучих. Като ...
09.09.2010 12:49
Абе няма, ама аз го проучих. Като обстановка ми напомня флоримонтската тъпня.
цитирай
12. rpatel - И после същите мутро-хотелиери ...
09.09.2010 13:19
И после същите мутро-хотелиери плачат, че сезонът е провален, че чужденците не искат да почиват в България и т.н. Ние някак сме си свикнали и го възприемаме с чувство за хумор, ама я да видим ако предложат такова "прекарване" на някой европеец дали ще се върне отново, а? Как мислиш? И не само, че той няма да се върне, но и всичките му познати, че и познатите на неговите познати ще знаят, че България не става за туризъм, въпреки хубавата природа, която непрекъснато се опитват да съсипят с постройката на ей такива места.
цитирай
13. анонимен - И при нас идваха
09.09.2010 13:46
И при нас идваха същите рекламни агенти - момче и момиче. Много напористо ни агитираха за този хотел, но след многократните посещения на рекламни агенти на театрите, нещо вече не се връзваме да купуваме карти. А пък и така се ангажираш да ходиш в точно определен хотел, който - ако не се окаже на ниво - няма как и да смениш. Просто не си струва човек да се хваща на подобна въдичка!
цитирай
14. cchery - . . . . . . . . . . . . . . . България не става ...
09.09.2010 14:38
rpatel написа:
...............България не става за туризъм, въпреки хубавата природа, която непрекъснато се опитват да съсипят с постройката на ей такива места.

Това казва абсолютно всичко - безкрайните строежи на тези спа, ма и всякакви други абревиатури хотелчета!!!!! Направо не е истина как им се разрешава!!
цитирай
15. cchery - . . . . . . . . . . . . . . Просто не си струва ...
09.09.2010 14:39
анонимен написа:
..............Просто не си струва човек да се хваща на подобна въдичка!

Даааааа, вече го знам от личен опит :((((. Най-големият проблем се оказа тоя ротавирус дето изкарахме всички. Защото никак не е приятно в 2 през нощта да си те разповръща детето........
цитирай
16. baimomchil - И при нас идваха същите рекламни ...
09.09.2010 14:41
анонимен написа:
И при нас идваха същите рекламни агенти - момче и момиче. Много напористо ни агитираха за този хотел, но след многократните посещения на рекламни агенти на театрите, нещо вече не се връзваме да купуваме карти. А пък и така се ангажираш да ходиш в точно определен хотел, който - ако не се окаже на ниво - няма как и да смениш. Просто не си струва човек да се хваща на подобна въдичка!


Абсолютно си прав(а). Моля се да дойдат и при нас :)
цитирай
17. ckarlet - Съжалявам, че почивката ви е отишла ...
09.09.2010 16:16
Съжалявам, че почивката ви е отишла по дяволите...
Човек не трябва да се доверява напълно на рекламите.
Пожелавам бързо оздравяване!

цитирай
18. анонимен - djud
09.09.2010 16:53
Ох, то май докато се наканя да ида в Банско - съвсем нищо стойностно няма да остане от него :)))))
А за тези карти - всички, които се предлагат по офисите са все такива. При нас са идвали да предлагат за театър и за лекарства. Но като си направиш сметка - излиза ти много по-скъпо, ако не я използваш. За лекарствата - тауж ти правят 10% отстъпка, но само в определени аптеки, които по принцип продават много скъпо лекарствата. И дори с отстъпката - пак са по-скъпи отколкото в другите аптеки. А най-интересното е, че ако поискаш тел.№ от рекламните агенти, за да си помислиш примерно, и да им се обадиш - никога не дават !!! Което ме навежда на мисълта, че има и някаква друга уловка !!!
цитирай
19. cchery - Уловката е да се уловиш!!
09.09.2010 16:59
Независимо за какво :)))))). Ламтенето за пари, слава и силикон на никого не е донесло много щастие и хубост, тъй че.... Както и да е. Ние се пречистихме съвсем буквално :))))))))) и почваме на чисто вече!
цитирай
20. armorica - Хем съчувствам, хем ме досмеша
09.09.2010 19:25
От оферти като такива карти бягам като дявол от тамян. Аз съм по принцип "дива" туристка. А и не обичам да ходя на преекспонирани места, каквото е станало Банско (и Слънчев бряг, и Созопол, и други подобни). Напълно съчувствам на семейството ви за преживяната "ваканция".
А смешното е от името на хотела. Като го чуя, веднага си спомням за един персонаж от романа на Рафаел Сабатини "Скарамуш". Въпросният директор на пътуваща театрална трупа се казвал Пиер Бине, но в афишите се пишел Флоримон Бине - за по-"театрално звучащо". Та и тук театралното ми напираше като четях.
цитирай
21. injir - Друг път ще знаеш колко е евтино, , ...
09.09.2010 20:59
Друг път ще знаеш колко е евтино ,,розовото масло,,.:)
цитирай
22. flyco - =
09.09.2010 22:23
Тръгвам за "Флоримонт", но първо ще си купя карта!
цитирай
23. анонимен - Качеството на обслужването в ту...
09.09.2010 23:36
Качеството на обслужването в туристическия бизнес в България е в посока ПЕЧАЛБА НА ВСЯКА ЦЕНА срещу ПРЕМЪЛЧАНО УНИЖЕНИЕ от клиента.
цитирай
24. dolsineq - Вече съм спокойна, щото не само н...
10.09.2010 07:09
Вече съм спокойна, щото не само нашата група е била "ощипана"...;-)))))))
Подмениха ни резервацията в момента на пристигането ни. Малко е да се каже, че бяхме разочаровани, та едва ли ще тръгна вече по български курорти. За същите пари и при съседите вече ....:)
цитирай
25. cchery - Вече съм спокойна, щото не само н...
10.09.2010 10:26
dolsineq написа:
Вече съм спокойна, щото не само нашата група е била "ощипана"...;-)))))))
Подмениха ни резервацията в момента на пристигането ни. Малко е да се каже, че бяхме разочаровани, та едва ли ще тръгна вече по български курорти. За същите пари и при съседите вече ....:)

И вие ли на Флоримонт сте били?!?! Или някой друг мастит хотелиер ви е излъгал? Иначе при съседите особено от Гърция и аз съм навита и ги препоръчвам. Поне там, където сме били, съм много доволна.
цитирай
26. vihrogonche - И аз съм доволна от Гърция!
10.09.2010 19:21
Преди дни се върнах от Паралия Офринийо - изкарахме си чудно!!! :-)
цитирай
27. mikino - Банско...?
14.09.2010 14:14
Ще кажа само две думи - прехваленият хотел "Лъки" в Банско, не е нищо особено, в нормалните държави звездите на този хотел няма да са повече от три!
цитирай
28. vanist - Само едно ще кажа
15.09.2010 09:06
ЗА БОГА, НЕ ХОДЕТЕ В БАНСКО !!!
Толкова прехвален курорт просто няма! Мръсно, неподредено, претрупано...
А за мен Пирин планина е най-величествената и красива планина в България. Всяка година се любуваме на неговите върхове и езера, но ...в Разлог. Там все още знаят и спазват правилата!
цитирай
29. cchery - Е, не е истина!!!
15.09.2010 11:54
Току-що дойде в офиса ни един младеж, който ми предложи да си купя........... карти за отстъпка в 4-звездния Флоримонт в Банско :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((. Щях да го удуша! Не че е виновен! Ама го помолих да спре да я работи тая работа и да не праща хората на тинята в Банско!
цитирай
30. cchery - А за мен Пирин планина е най-вели...
15.09.2010 11:55
vanist написа:
А за мен Пирин планина е най-величествената и красива планина в България.

Ето тук се съгласявам с 2 ръце! Обожавам Пирин!!!
цитирай
31. анонимен - И ние бяхме във Флоримонт .... с карта от 25 лв..........
24.11.2010 17:40
Напълно съм съгласна с нещата описани по-горе, само дето при нас джакузито беше чисто и огъня в онези украшения беше от спирт. Обаче мога да добавя, че още първата вечер се изгорих сериозно на "топлата" вода, която идваше от проточен бойлер в банята. Водата в стаята ни можеше да бъде от сравнително топла (за 1-2 секунди) до направо студена (през по-голямата част от времето, в което се къпеш) или пък гореща до вряла. Ние избрахме първия вариант с оглед на изгарянето на ръката ми първата вечер. Пет дни се къпахме с полу-студена вода.
Освен това ножовете им бяха толкова тъпи, че беше китайско мъчение да закусиш. Сервитьорите си подвикваха в ресторанта. А в единия ден, когато имаше малко хора, закуската ни не беше на блок-маса, а я сервираха. Това е нормално да е така, ненормалното е, че се състоеше от няколко изсъхнали резенчета от колбас тип "леберкез", изсъхнало парче домат и краставица (по едно в чиния), парче долнопробно сирене, което се разпада и 2 тънки филиии кашкавал.
В СПА-центъра всички крещяха и в "релакс"-зоната релакса беше невъзможен. Никъде нямаше табела да се пази тишина в това помещение. Да не говорим, че постоянно вървяха да спират лампите, да намаляват температурата в сауната и парната баня, а в "релакс"-зоната беше топло единствено в деня, в който шефа им беше там.
Накрая ще спомена и "мутрите", с които закусвахме и се разминавахме. Те изглеждаха, сякаш бяха излезли от деведесетте години. Мускули, татуировки, потници, къси спортни шорти или анцунг, лош поглед.
Не бяхме доволни от това, което получихме за цената с отстъпка от 50%, но ако бяхме платили цялата цена на престоя си щяхме да си развалим почивката с разправии....
С две думи - не ходете там!!!!
цитирай
32. анонимен - Bansko turizam
13.12.2010 13:06
БАНСКО – ЛЯТНА ДЕСТИНАЦИЯ
С цел увеличаване на туристическият поток, утвърждаване на Банско като лятна дестинация за отдих, максимално запълване на съществуващата леглова база е необходимо да се извършат следните действия:
1. Избор на нов компетентен кмет.
2. Привличане като консултант по управлението на града на бивш кмет на подобен зимен ски център от световно значение.
3. Ограничаване на движението на бензинови коли в града.
4. Построяване на голяма конферентна зала с капацитет мин. 1000 души.
5. Построяване на хиподрум за конни състезания и залагания.
6. Построяване на малко летище с център за обучение на пилоти за безмоторни самолети.
7. Построяване на малко международно летище приемащо чартърни и бизнес полети.
8. Драстично намаляване на местните данъците.
9. Построяване на мото-крос писта и провеждане на състезания.
10.Построяване на скоростна писта за пистови мотори и организиране на състезания.
11.Построяване на воден развлекателен център.
12.Построяване на писта за формула 1 и организиране на състезания.
13.Провеждане на повече международни изяви от различно естество.
14.Привличане на световно известни личности за установяване в Банско.
15. Наемане на международна ПР агенция.
17.Създаване на VIP зона за ниско-етажни къщи.


цитирай
33. анонимен - хотел Флоримонт -ски ваканция 02.2011
27.02.2011 19:44
Здравейте, бяхме на ски ваканция с децата в Банско/хотел Флоримонт/.Останахме много доволни-платихме по 39 лв на човек/възрастен/ със закуска и вечеря-Да, нямаяе блок маса както в турски хотел, но всичко беше много прилично, децата играеха, имаше транспорт до лифта.Имам забелжка за паркинга и нивото на персонала, но тъй като беше много натоварено-беше разбираемо, Като цяло сме много доволни от престоя си в хотела и Баннско.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5023832
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930