Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2010 13:07 - "Семейство ли сме с теб.... не знам"
Автор: cchery Категория: Забавление   
Прочетен: 16125 Коментари: 41 Гласове:
26

Последна промяна: 30.08.2010 14:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Онзи ден, седейки си на полу-шезлонга на терасата ни, нещо зад гърба ми се размърда и изшумоля. И тъй като си имаме котка, подобни шумове не са нещо необичайно. Продължих да съзерцавам синьото небе, набодено тук-таме с  върховете на ЕПК-тата - невероятните постижения на зрелия социализъм. Седях и си мислех колко ли хубаво щеше да е въобще да ги няма тези ЕПК-та, щото нямаха да ми скриват гледката към Витоша. Не че нямам един чист коридор към нея - напротив, имам! Ама можеше да я виждам целокупна, опърдяна от делничния смог и все така да съжалявам жителите на Драгалевци и Симеоново, които продължават и сега да се заблуждават, че живеят на чист въздух - най-отровните жълти цветове на смога са точно върху покривите на къщите им.

И така си седя аз и минутите се точат в съзерцание и размисли обезпокоявани само и единствено от шума зад гърба ми. По едно време, когато вече и саксията с палмата вляво взе да се навдига си викам: "Бе то котка, котка...... ама колко е животно, може ли пък чак саксии да мести?!?!?!"   Обръщам се иииииии.....image МОЖЕ! ОНОВА МИ ТИ СИВО ЧЕТИРИКРАКО ХИЩНИЧЕ image

захапало листото на хамедореята image и я дъвче........ И понеже хамедореята е куче и е жилава не се дава така лесно да я дъвчат котешки зъби, то "котенцето" дърпа с все сили листото и мести цялата саксия. Изумих се. Знам, че котките трябва и ядат по малко тревичка, ама чак палми да нападат.... Изгоних представителя на семейство котки, оправих растението и видях, че хобито на Пуха въобще не е от днес. Следи от зъбите й имаше и по другите листа....... Щеше ми се да се разправя с косматка, но тя се скри на любимото си място, пред което има "завеса" от влечащи листно-декоративни цветя. От болезнен опит знам, че измъкването й оттам ще да бъде вписано върху ръцете ми. Последният път, който направих това даже не беше с цел да измъкна Пуха, ми да разплета лияните и да им махна изсъхналите листа...... дълго време се питах защо не си използвах свободното време за нещо по-........ по-......... каквото и "по-" да беше все щеше да е по-добреimage.

От съзерцанието ми отдавна не беше останал спомен. Небето обаче си беше все така синьо и ярко и някакси и настроението ми му отговаряше. До момента, в който на терасата не се появи сина ми. В едната си ръка държеше малка, желязна спортна количка - изключително мръсна както си помислих отначало. Но след като видях лака ми за нокти в другата му ръка се сетих, че мръсотията всъщност е от боядисаното с моя лак image. Количката не приличаше на нищо. Детето - също. Огромно петно от лак беше изгряло върху лявата му буза. Пръстите на лявата ръка, с която е държал количката докато я е боядисвал също бяха с цвят отровен оранж. Единствените пръстчета, които бяха пощадени бяха безимения и малкия на дясната ръка - явно с другите три е държал четчицата на лака и е боядисвал...... буквално до лакти. Влизайки унесена вкъщи можех безпроблемно да открия лобното място на лака ми ...... от него имаше върху ламината, по дивана, по масата в хола...... Единственото нещо, което нямаше беше .......... ЛАКОЧИСТИТЕЛ. Не че не държа такъв вкъщи. Съвсем НЕ! Просто аз видях "боядисаната" количка след като Коси й е положил поне шеста ръка лак........ и преди всяка нова ръка е трил с лакочистител старата. Спирам разказа дотук, че каквото последва........ единствено съм щастлива, че не му се скарах на детето..... то си е в правото да се държи като дете и да пробва всичко ново, да изобретява и да греши, разбира се.

Малката хуна - дъщеря ми ( 4 г.) изглежда не беше забелязала капките с лак по ламината, щото ако беше го направила щеше специално да ги размаже...... а не както го направи: просто стъпа отгоре им докато тичаше  с вид на разярено лъвче да ми каже, че е измила чиниите.... image....................

Чудех се къде ли съм сгрешила този ден?!?! Сгрешила съм, че съм решила да се отдам на съзерцание, че не съм си измила чиниите, че съм си взела въобще котка вкъщи или че си държа лака за нокти достъпен?!?! Може би е цяла грешка, че изобщо станах от сън сутринта...... макар че имам ли избор?!?! Кой ли те оставя сутрин да се наспиш ей така. Все има нещо много важно за съобщаване на ухото ми, все някоя количка от детската стая изпреварва друга с невероятно ръмжене. Или пък Пуха решава, че е сама и самотна в коридора и го зявявя на високо........ Случва се и кметът на района да е решил да си изпълнява предизборните обещания - изпраща косачите на трева за парка под нас точно в почивния ден. А те - изгарящи от желание да си свършат работа запърпорват с ония ми ти тесли още в 8 часа.....image А едно време си мислех, че банцингът на село реже дървата много шумно. Няма такова нещо! Сравнен с ръчните косачки за трева от 21 век, банцингът е като пойна птичка извън размножителния си сезон.

Денят, както вече сте разбрали е почнал добре..... весело и хумористично и точно в тази тоналност е и онова вечно "БОТЕВ - ШАМПИОН", което мъжът ми пее, крещи, скандира с повод, но най-вече БЕЗ!!!!!!!. Става въпрос за Ботев - Пловдив, който е бил шампион толкова отдавна, че и Паисий не го помни. Иначе щеше да го опише в историята си. Нооооо фенът си е фен и пее ли пее. Малкото лъвче не знам защо също много харесва всички фенски песни на Ботев и лети към таванта пеейки (баща й я подхвърля). Е, поне вече знам откъде е рошавата прическа..... И съжалявам за 2 неща..... че не обичам да скандирам и да пея песните на ЦСКА вкъщи, от което дъщеря ми щеше да ги знае и че........... чееее ......... че не оставих мъжа ми да си спи до късно тази сутрин. Така поне нямаше да слушам Ботев - бамбион!!!!!image

Това е то моето семейство - докато прибирах служебната поща тази сутрин ми попадна една листовка на някаква си секта и те ме питаха съвсем открито от първата страница: "КАК МОЖЕШ ДА СЕ ПРИБЛИЖИШ ДО БОГА?!?" Да се приближа ли?!?!! Ей, хора, та аз съм там бе! В очите му гледам...... То може ли иначе да живееш нормално в такова семейство, с такъв домашен любимец, че и да си позволяваш да съзерцаваш не кое да е, ами софийското небе?!? Айде, нЕма нужда да се приближавам повече.......... и така ми е екстра. Ние с него сме се разбрали, като ми дойде времето да му нося валерианче и деанксит за да може по-лесно да ме понесе...... преди да ми изрита душата към белия свят за следващите 100 години.




Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anikolarova - napadat ne samo palmi :D
30.08.2010 13:29
moita krasavica v mladekjite si godini uspq da umori edin ogromen trilistnik.za ima-nqma 10 dena ot rastenieto,visoko do tavana ostana samo suho stablo.to ne be6e ostrene na nokti,dav4ene na lista i var6ene na razni drugi deinosti varhu gorkata zeleniq.
4udesno napisano,mn mi haresa :))
цитирай
2. cchery - moita krasavica v mladekjite si ...
30.08.2010 13:36
anikolarova написа:
moita krasavica v mladekjite si godini uspq da umori edin ogromen trilistnik.za ima-nqma 10 dena ot rastenieto,visoko do tavana ostana samo suho stablo.to ne be6e ostrene na nokti,dav4ene na lista i var6ene na razni drugi deinosti varhu gorkata zeleniq.
4udesno napisano,mn mi haresa :))

Ми той трилистникът нали е отровен?!!?!?! Уф, аз се чудя моя що от година е еднолистник. Всъщност откакто си имаме сивия китеник е все с едно листо :(((((((. Поздрави и приятен следобед!
цитирай
3. baimomchil - Свооооообода, Вяра и Борба
30.08.2010 14:19
Ние Ботев сме
и на Пловдив сме
ГОСПОДАРИТЕ!!!!

Шаляляляляляляляял Ботев Шампион але але!
цитирай
4. cchery - Айде, и тук да те питам?!?
30.08.2010 14:26
baimomchil написа:
Ние Ботев сме
и на Пловдив сме
ГОСПОДАРИТЕ!!!!

Шаляляляляляляляял Ботев Шампион але але!

По какво е бамбион Ботев?!!?!?!?!??!?!?!!?!?!?!?!?!
цитирай
5. анонимен - джия
30.08.2010 15:09
Страхотен разказ, Чери!
Все едно бях у вас докато четях:)
Поздрави!
цитирай
6. baimomchil - Ние Ботев сме и на Пловдив сме ...
30.08.2010 15:32
cchery написа:
baimomchil написа:
Ние Ботев сме
и на Пловдив сме
ГОСПОДАРИТЕ!!!!

Шаляляляляляляляял Ботев Шампион але але!

По какво е бамбион Ботев?!!?!?!?!??!?!?!!?!?!?!?!?!


По футбол! Тая година в ЮИ В група, догодина на Б, а по-догодина и на А.
цитирай
7. baimomchil - Ние Ботев сме и на Пловдив сме ...
30.08.2010 15:32
cchery написа:
baimomchil написа:
Ние Ботев сме
и на Пловдив сме
ГОСПОДАРИТЕ!!!!

Шаляляляляляляляял Ботев Шампион але але!

По какво е бамбион Ботев?!!?!?!?!??!?!?!!?!?!?!?!?!


И по лека атлетика също. Рекорда на Стефка още стои непокорен, а Стефка е кадър на Ботев Шампион.
цитирай
8. panazea - Ей, Чери, така си е момиче!
30.08.2010 15:39
Ние сме близо до Бога! :))
цитирай
9. vihrogonche - Чери,
30.08.2010 15:44
изчисти ли се лакът по покъщнината?
Абе ако Алекс ми спретне таквоз нещо, не само че ще му се карам, ами и бой ще яде... а-ма-ха!
На 6 години е мама му стара, за толкова години не може ли да се научи някои нещица?! Еми явно НЕ може, защото всеки ден си оставам напълно изумена и ярко възмутена от сътвореното от него... Добре, че спи следобеден сън. Не знам какво друго.
Разбирам те прекрасно и мерси, че сподели. Така виждам, че явно всички деца са едни и същи, докато пораснат, и че нито аз, нито синковецът ми, правим изключение от правилото...
цитирай
10. anikolarova - Ami uj sa otrovni,
30.08.2010 16:12
ama to kotkata spirka nqma,ni otrova q pla6i,ni ni6to :)) Da ne te ot4aivam,no dokato sivita vihru6ka e 4ast ot semeistvoto,trilistnika 6te e ednolistnik :):):)
цитирай
11. cchery - Страхотен разказ, Чери! Все едно ...
30.08.2010 16:15
анонимен написа:
Страхотен разказ, Чери!
Все едно бях у вас докато четях:)
Поздрави!

Оооо, Джия, радвам се да те видя..... що не отскочиш до мецата (http://metsababa.net/phpBB3/index.php)?!?!?! Благодаря ти за хубавите думи!
цитирай
12. cchery - ama to kotkata spirka nqma, ni ot...
30.08.2010 16:16
anikolarova написа:
ama to kotkata spirka nqma,ni otrova q pla6i,ni ni6to :)) Da ne te ot4aivam,no dokato sivita vihru6ka e 4ast ot semeistvoto,trilistnika 6te e ednolistnik :):):)

Хахахахахха........ адашче......... ми да сме живи и здрави, пък ако ще и с еднолистни трилистници :))))). Благодаря ти за включването!
цитирай
13. cchery - Ние сме близо до Бога! :)) Пан, ето ...
30.08.2010 16:16
panazea написа:
Ние сме близо до Бога! :))

Пан, ето откъде те познавам :)))).
цитирай
14. cchery - изчисти ли се лакът по покъщнина...
30.08.2010 16:20
vihrogonche написа:
изчисти ли се лакът по покъщнината?
Абе ако Алекс ми спретне таквоз нещо, не само че ще му се карам, ами и бой ще яде... а-ма-ха!
На 6 години е мама му стара, за толкова години не може ли да се научи някои нещица?! Еми явно НЕ може, защото всеки ден си оставам напълно изумена и ярко възмутена от сътвореното от него... Добре, че спи следобеден сън. Не знам какво друго.
Разбирам те прекрасно и мерси, че сподели. Така виждам, че явно всички деца са едни и същи, докато пораснат, и че нито аз, нито синковецът ми, правим изключение от правилото...

Вихърче, изчисти се лака..... и то с........ медицински спир при отсъствие на лакочистител :))))).

Как да му се скарам или да му посегна на Кокчо?!? После пак ще трябва да пиша извинителни рими като оная от преди 2-3 поста.... Трябва да си стъпя на краката и аз и да се държа както съм си обещала. А иииии още нещо: Коки е знаел, че за тази работа непременно ще му се скарам и накажа и въпреки това е проявил смелост да го направи!!! Ето така искам да си възпитавам децата - не да правят бели, но да не са боязливи, а да проявяват смелост. Междудругото след боядисването той сам си почисти масата, отиде разтреби си детската стая и се облече за разходка изключително пъргаво :)))). Можело, а?!?!
цитирай
15. mikino - :))))))))))))
30.08.2010 16:21
Алеле! Позасмях се, но знам, че никак не ти е било смешно... Имам си един самурай у дома и той ги върши едни мани мани! А съчатанието домашен любимец и дечко е просто върха! Ще ти стопи нервичките до неузнаваемост и за секунди! Дано всичко е минало с чистенето. Понякога се опитвам да приема тези неща от смешната им стана - в противен случай ще полудея!
Весела и хубава седмица Чери!
цитирай
16. baimomchil - Децата правят бели
30.08.2010 16:29
това е нормално. Ненормалното е като си правят оглушки не слушат какво им казваш, та трябва да повтаряш, потретваш и постотяваш.

Е те тогава излизам извън нерви и ми иде да ги удуша :)
цитирай
17. karambol5 - Ти описваш най-големите ми кошмари ...
30.08.2010 17:02
Ти описваш най-големите ми кошмари :) Сънувам и ги се чудя дали е здравословно да имам деца ;)))))))))))))))
цитирай
18. pilcho - Хахахаха,
30.08.2010 17:10
ама и двамата с бай Момчил сте големи терци :))) Много увлекателно пишете!
цитирай
19. baimomchil - ама и двамата с бай Момчил сте големи ...
30.08.2010 17:46
pilcho написа:
ама и двамата с бай Момчил сте големи терци :))) Много увлекателно пишете!


Благодаря Пилчо, ама Чери е на светлинни години от моите драсканици ;)
цитирай
20. cchery - Алеле! Позасмях се, но знам, че н...
30.08.2010 19:06
mikino написа:
Алеле! Позасмях се, но знам, че никак не ти е било смешно... Имам си един самурай у дома и той ги върши едни мани мани! А съчатанието домашен любимец и дечко е просто върха! Ще ти стопи нервичките до неузнаваемост и за секунди! Дано всичко е минало с чистенето. Понякога се опитвам да приема тези неща от смешната им стана - в противен случай ще полудея!
Весела и хубава седмица Чери!

Благодаря, Микино. Трябва да ги вземаме от веселата страна, иначе ...... аз поне ставам звяр като се карам. А децата са си деца - те искат да експериментират!
цитирай
21. cchery - ама и двамата с бай Момчил сте големи ...
30.08.2010 19:07
baimomchil написа:
pilcho написа:
ама и двамата с бай Момчил сте големи терци :))) Много увлекателно пишете!


Благодаря Пилчо, ама Чери е на светлинни години от моите драсканици ;)

Ехееееее..... благодаря, Пилчо! Всъщност имаше мнение някъде из предните постове, че пиша аграрно и глупаво........ :)))). Ама то нали знаеш, кой каквото търси, това и намира!
цитирай
22. cchery - Утрото е по-мъдро от вечерта! ...
30.08.2010 21:46
hristo27 написа:
Утрото е по-мъдро от вечерта!
Хубава вечер!

Ице, и вечерта е прекрасна..... особено след половин биричка. Вярвай ми...... а след като стане цяла, ще е перфектна :)). Всички сме си заедно вкъщи, живи и здрави...... едва ли има нещо по-хубаво.
цитирай
23. ckarlet - Поне не ти е скучно, Cchery! Мисля ...
31.08.2010 08:19
Поне не ти е скучно, Cchery!
Мисля си, че дори е хубаво и забавно при теб!
Поздрави и прекрасен ден ти желая!
цитирай
24. pilcho - cchery,
31.08.2010 09:58
имаше една притча от Христо Пелитев - за калпавия и добрия майстор: И на добрия майстор понякога се случва да направи калпави грънци, ама калпавият не може добри да изпипа... ;)
Весел ден и наздраве!
цитирай
25. cchery - Поне не ти е скучно, Cchery! Мисля ...
31.08.2010 10:02
ckarlet написа:
Поне не ти е скучно, Cchery!
Мисля си, че дори е хубаво и забавно при теб!
Поздрави и прекрасен ден ти желая!

Благодаря, Скарлет! Хубав ден и на тебе, независимо от сивотата и дъжда навън!
цитирай
26. cchery - имаше една притча от Христо Пелитев ...
31.08.2010 10:04
pilcho написа:
имаше една притча от Христо Пелитев - за калпавия и добрия майстор: И на добрия майстор понякога се случва да направи калпави грънци, ама калпавият не може добри да изпипа... ;)
Весел ден и наздраве!

Наздраве...... щом си рекла. Нищо че е 10 часа :). Важното е да има настроение!
цитирай
27. pilcho - Ми,
31.08.2010 10:20
при нас е още 9, но "наздраве" можем да си кажем и с кафето ;)
цитирай
28. cchery - при нас е още 9, но "наздрав...
31.08.2010 11:11
pilcho написа:
при нас е още 9, но "наздраве" можем да си кажем и с кафето ;)

Може да! Айде тогава сега по едно кайвенце да си направим и да си го пием колективно в блога! :))
цитирай
29. pilcho - Чудесна идея!
31.08.2010 11:21
Само дето не знам с кафето какво се пее; с ракийката знам - "Градил Илия килия", ама с кафе...
цитирай
30. cchery - Ей, Пилчо, радвам се че се отби тук :)).
31.08.2010 11:48
pilcho написа:
Само дето не знам с кафето какво се пее; с ракийката знам - "Градил Илия килия", ама с кафе...

Да си поговоря с някой неформално..... Значи аз не знам какво му върви на кафето. Но пък в момента ми се слуша ето това:

http://www.youtube.com/watch?v=JsdVDPS5nbg - долу-горе го слушам всеки ден по 2-3 пъти...... харесва ми звучене, текст, послание...... изпълнение.

И още едно в същия дух (да не говорим, че може да имам шанса да го чуя наживо на 9 октомври :):

http://www.youtube.com/watch?v=oCHg7Iyasx4

Специални поздрави за всички негативисти, пророци на злини, тежки зими и т.н., оплаквачки и всякакви врачки.........
цитирай
31. pilcho - А!!!
31.08.2010 13:45
Дойдохме си на думата! Малко остана и аз да запея, колегите имаше да се чудят :))))
Като стана въпрос за тежките зими - тук в Брррррррратислава си е зима! Днес хората ходят с ботуши... бррр....
цитирай
32. cchery - Дойдохме си на думата! Малко остана ...
31.08.2010 15:24
pilcho написа:
Дойдохме си на думата! Малко остана и аз да запея, колегите имаше да се чудят :))))
Като стана въпрос за тежките зими - тук в Брррррррратислава си е зима! Днес хората ходят с ботуши... бррр....

Пилчо, аз днес си позволих да изляза със сандали и в кратките минути до ресторанта за обяд СЪЖЖЖЖЖЖЖЖАЛЯВАХ горко за това ми решение.......
цитирай
33. cchery - Goliama fantazia imash, , , i ako si ...
31.08.2010 21:38
palette написа:
Goliama fantazia imash,,,i ako si viarvash.....

Пиши на кирилица, иначе ще те трия!
цитирай
34. анонимен - Заирка
31.08.2010 23:02
Чери, голям смях се смях докато те четях. образно си те представих... и съм много горда с теб и новите ти възпитателни методи. БРАВО!!! САМО ТАКА.... СЕ ПРАВИ ШАМПИОТ >>> КОКО ШАМПИОН АЛЕАЛЕАЛЕ!!!
;))
цитирай
35. baimomchil - Goliama fantazia imash, , , i ako si ...
01.09.2010 09:43
palette написа:
Goliama fantazia imash,,,i ako si viarvash.....


Дърт ревнив кукумицин
купи си шише с рецин
че съпруга си възпря
и от параноя се НАСРА

цитирай
36. baimomchil - Чери, голям смях се смях докато те ...
01.09.2010 09:43
анонимен написа:
Чери, голям смях се смях докато те четях. образно си те представих... и съм много горда с теб и новите ти възпитателни методи. БРАВО!!! САМО ТАКА.... СЕ ПРАВИ ШАМПИОТ >>> КОКО ШАМПИОН АЛЕАЛЕАЛЕ!!!
;))


Ооо Заирке, радвам се да те видя. Що не дойдеш към форума на Мецата ;)
цитирай
37. анонимен - Заирка
01.09.2010 10:45
Къде е тоя форум... мецанския...
Малко ми е кът времето, иначе се навъртам навсякъде, че ви водя на отчет, дали още мърдате ;))
цитирай
38. baimomchil - Къде е тоя форум. . . мецанския. . . ...
01.09.2010 10:56
анонимен написа:
Къде е тоя форум... мецанския...
Малко ми е кът времето, иначе се навъртам навсякъде, че ви водя на отчет, дали още мърдате ;))


http://metsababa.net/phpBB3/index.php
цитирай
39. cchery - Къде е тоя форум. . . мецанския. . . ...
01.09.2010 11:13
анонимен написа:
Къде е тоя форум... мецанския...
Малко ми е кът времето, иначе се навъртам навсякъде, че ви водя на отчет, дали още мърдате ;))

Заириииииииииииииииииии, ей момиче златно, ако кацнеш на мецАнка, тя ще те гушне в огромна мечешка прегръдка М:)))). Ще те чакам, да знаеш!
цитирай
40. cchery - Goliama fantazia imash, , , i ako si ...
01.09.2010 11:16
baimomchil написа:
palette написа:
Goliama fantazia imash,,,i ako si viarvash.....


Дърт ревнив кукумицин
купи си шише с рецин
че съпруга си възпря
и от параноя се НАСРА


Очите й на мишка
носът й кат на скункс
там дет` мине гнусно пишка
и бяга щото няма вкус!

цитирай
41. vihrogonche - Ехооо.........
10.09.2010 19:39
cchery написа:
vihrogonche написа:
изчисти ли се лакът по покъщнината?
Абе ако Алекс ми спретне таквоз нещо, не само че ще му се карам, ами и бой ще яде... а-ма-ха!
На 6 години е мама му стара, за толкова години не може ли да се научи някои нещица?! Еми явно НЕ може, защото всеки ден си оставам напълно изумена и ярко възмутена от сътвореното от него... Добре, че спи следобеден сън. Не знам какво друго.
Разбирам те прекрасно и мерси, че сподели. Така виждам, че явно всички деца са едни и същи, докато пораснат, и че нито аз, нито синковецът ми, правим изключение от правилото...

Вихърче, изчисти се лака..... и то с........ медицински спир при отсъствие на лакочистител :))))).

Как да му се скарам или да му посегна на Кокчо?!? После пак ще трябва да пиша извинителни рими като оная от преди 2-3 поста.... Трябва да си стъпя на краката и аз и да се държа както съм си обещала. А иииии още нещо: Коки е знаел, че за тази работа непременно ще му се скарам и накажа и въпреки това е проявил смелост да го направи!!! Ето така искам да си възпитавам децата - не да правят бели, но да не са боязливи, а да проявяват смелост. Междудругото след боядисването той сам си почисти масата, отиде разтреби си детската стая и се облече за разходка изключително пъргаво :)))). Можело, а?!?!


В отговор - искрено ти се ВЪЗХИЩАВАМ!!!

Заирка, баш ми е ДРАГО да те видя и тук! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5008415
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031