Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2016 14:55 - Име
Автор: injir Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4606 Коментари: 3 Гласове:
17

Последна промяна: 19.05.2016 15:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
               Рано сутринта в кафенето се появи непозната жена. Още като влизаше,мъжете, които бяха там, извърнаха лица към нея. Беше висока и стройна, облечена в бял костюм, сако и панталон, с небрежно преметната чанта през рамо. Черната смолиста коса беше прибрана на тила, прикрепена с костена шнола. Ако човек се вгледаше в тази украса, щеше да види странни знаци, наподобяващи египетско писмо. Жената седна в отдалечената маса в ъгъла. Тя свали слънчевите очила и огледа всички. Имаше невероятно лице. С немного изпъкнали скули и леко удължена брадичка.Беше с тъмен цвят на кожата, с лек бронзов загар. Тъмносините й очи сякаш грееха. Веждите й бяха изписани. Имаше правилен нос, а устните й бяха подсилени вероятно с молив и приятно правеха външността й по-изразителна. Излъчването й сякаш спираше дъха, особено на представилите на мъжкото съсловие, което имаше късмета да присъства тук.
            Келнерът веднага долетя до нея с подноса с кафе. Гордееха се с правенето на тази напитка и винаги я поднасяха като подарък, особено на новодошлите. Тя поблагодари на някакъв странен език, който май никой не беше чувал. Но имаше ли значение! Щом като тази сутрин бяха свидетели на ново събитие, което иначе рядко се случваше в провинцията. Присъстващите бяха запленени от прекрасното същество. То ги погледна, усмихна им се като за поздрав. После, като отпиваше от топлото ароматно кафе, тя извади бележниче от чантата и започна съсредоточено да пише. Спря да обръща внимание на всички останали, които пък от деликатност се извърнаха от нея и се заслушаха в новините, които идеха от екрана. Другото събитие бе неприятно. При цялото развитие на новите технологии, понякога ставаше фал и аеробусите, с които хората се пренасяха от континент на континент, се изгубваха в пространството. После намираха частите на летателното тяло  или на сушата, или в морето. Ожалваха пътниците. Близките потъваха в неутешима скръб, защото случайността бе изиграла лоша шега. Вместо приятното пътешествие до непозната страна, техните мили на сърцата им същества губеха живота си и така потъваха всички мечти и надежди.
            Прекрасната новодошла продължаваше да пише. Това бяха странни схеми и фигури, които никой от човеците не би разбрал. После тя натисна някакво копченце, което червенееше отстрани на бележника, и знаците изчезнаха. Вдигна глава и огледа пак околните. Взе чантата си, като прибираше бележничето в нея. Поблагодари на своя неразбираем език, кимна и и се упъти към вратата.
            ... Беше попълнила важна информация. За всички планетяни, които бяха преминали успешно курса за преодоляване на времевото пространство и отправяне към четвъртото измерение. Беше ги изпратила. Мисията бе успешно изпълнена. Сега можеше да си позволи кратка почивка. Щеше да вземе малкото корабче от този остров, за да стигне до големия град. А после, със следващия аеробус, оттам щеше да отпътува към родните земи. Отдавна не ги беше посещавала. Беше се затъжила за тях. За пирамидите и красивия Кайро...
            Служителката, която издаваше билети на гишето, я погледна малко учудено и каза, че името й, прочетено от личната карта, не е така често срещано. Била го чела само в учебниците по история и египтология. Нефертити...

            injir





Тагове:   име,


Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tryn - Привет!
19.05.2016 19:11
Много интересно – с изненадващ финал.
Колко ли знания и въображение са нобходими, за да се каже това?!
Благодаря, Инжир!
цитирай
2. krassko - Уау, караш ме да мисля...
19.05.2016 23:30
Много е хубаво. Много...
цитирай
3. kalin8 - Поздравления!
22.05.2016 21:01
Хареса ми! Много!
Б.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: injir
Категория: Лични дневници
Прочетен: 997893
Постинги: 323
Коментари: 2080
Гласове: 18500
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031