Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2017 17:45 - Ето какво се случва, когато наложите знаците от Наска върху цялата планета
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 887 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Ето какво се случва, когато наложите знаците от Наска върху цялата планета September 9, 2017

http://posledenvek.info/entries/cryptohistory/nzclns

image

Сякаш знаците от Наска не са достатъчно мистериозни – има над 800 прави линии, 300 геометрични фигури и 70 животински и растителни скици в Наска – ако наложите линиите от Наска върху цялата планета, те се събират на едно ОПРЕДЕЛЕНО място, и е невероятно къде се срещат.

Знаците от Наска, намиращи се в Наска, Перу, грабват въображението на историци, изследователи и туристи от десетилетия.

Линиите – видими само от въздуха – били забелязани през 1927 г., когато авиолиниите започнали да летят над Перу и пътниците съобщавали, че виждат странни линии, фигури и форми на земята.

Досега изследователите са описали 800 прави линии, 300 геометрични фигури и 70 животински и растителни скици, наричани също биоморфи. Никой не може да каже със сигурност какво е тяхното значение, защо са били създадени, кой точно ги е направил и защо са видими само от въздуха.

Вярва се, че са били създадени от древната Наска култура, като най-голямата от откритите в Наска фигури се простира върху изумителните 200 метра в диаметър. Културата Наска процъвтявала в сухия регион на Перу между 1-ви и 2-ри век сл.Хр.

Древната култура Наска принадлежала към древна праисторическа цивилизация, която успяла чрез инженерни техники да изкара вода на повърхността с цел напояване.

Най-дългият глиф в Наска е около 15 метра дълъг.

image

Легендите на Наска предполагат, че Виракоча – богът създател на инките – възложил направата на знаците в Наска преди хиляди години.

Истината е, че не знаем защо са били създадени. Има много теории, обясняващи знаците от Наска.

Археологът Йохан Райнхард теоретизира през 1985 г., че знаците от Наска са масивни фигури, използвани в религиозни практики, в които древните почитали божества, свързвани с водата и реколтата.

Няколко теста, извършени от учени от Дрезденския университет, показват че електрическата проводимост е 8000 пъти по-висока върху знаците от Наска, отколкото до тях.

С дълбочина между 10 и 30 сантиметра, най-известните знаци от Наска са Колибрито, Кондорът, Астронавтът и Паякът.

И докато множество въпроси и енгими обграждат знаците от Наска, има някои, които са се питали какво би станало, ако се наложат всичките знаци от Наска върху земното кълбо.

Един потребител на YouTube прави точно това и резултатите според мнозина са зашеметяващи.

Защо ли? Защото ако наложите линиите, използвайки Google Earth, върху цялото земно кълбо, те се събират в една определена точка: Ангкор Ват – храмов комплекс, намиращ се в Камбоджа и един от най-големите религиозни паметници на планетата с зашеметяващите 162.6 декара по размер.

Ето видеото:

И въпреки че на някои може да им се стори изключително интересно, че Наска се равнина другия край на Земята с Ангкор Ват, истината е, че камбоджанският храм е диаметрално противоположен на Наска.

Диаметрално противоположна точка на повърхността на сфера е точката, която е така разположена, че ако се начертае линия от едната точка до другата, тя преминава през центъра на сферата и образува точен диаметър.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738380
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031