Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2015 17:32 - Je sius Charlie ..... може би?!
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 9936 Коментари: 8 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Светът е оцелял, защото се е смял. Подсмихвал. Хилил. Кикотил. Цвилил ..... Светът - да - той е оцелял! Но хомо сапиенс някъде се е запилял. И съвсем тотално се е осрал. Сега на негово място съществува човечЕнце. Не изправен, способен да мисли и склонен да работи  примат, а човечЕнце. С плешиво теме, с миши очета и къси крачета. Je sius Charlie или не?! Това е въпросът от 7 дена насам..... До днес не бях слушала коментари. Знам, разбира се, фактологията и последователността на случилото се в Париж, но умишлено избягвах коментарите. Е, днес подочух туй-онуй и не спирам да се чудя къде е избягал Хомо сапиенса, че ми се налага да се погнусявам от човеченца с плитко съзнание - толкова, че да им стига за физиологични нужди........ като повръщането на словесни простотии.

Много мислих последните 7 дена. По-скоро си разсъждавах ей така на ум.... и честно казано не успях да се уловя в нито един момент да давам право на стрелците в Шарли Ебдо да вършат това, което свършиха..... Не че не ми се е искало да пречукам някого в даден момент от живота ми..... О, познато ми е чувството, когато искаш да изличиш поредното човечЕнце от и без това налудничаво построения ни живот. Страно или не, никога обаче не съм посегнала да убивам..... Дори и когато са ми посягали по брутален и недопустим начин... Чудя се що за мотив трябва да имат тези двамата от миналата сряда, що за нагласа, и що за празни тенджери наместо глави носят, че да избиват ей така все едно ти казват "Добър ден!". Успях да видя нецензурирания видеоклип, на който Куеши застрелват от упор полицая на тротоара..... Баси!!!! Дотогава нищо от случилото се в Париж не ме засегна по никакъв начин - та всеки ден има масови убийства в Африка и почти през ден в щатско....... То ако човек вземе да се впряга, най-добре да мята клупа през врата и кой откъде е...... И да искам да помогна, не съм в състояние да го направя. И да желая да променя нещо, както видях от лятото на 2013 година, съм завършен dust in the wind!!! Вървях, марширувх, виках, бях оригинална в плакатите и постановките, които правех за протестите срещу Орешарски...... И какво?!! Какво?! А?!? Моля?! Да имаше ефект, резултат, следствие, последствие!?! Показаха ми толкова здраво среден пръст, че за момент ми се прищя нещо друго предвид изначалната символика на този жест.

Но да се върнем на видеото от миналата сряда. Това, което видях, не се побра в главата ми..... и още не мога да го асимилирам. И си мисля, че НИКОГА няма да съм в състояние да го приема. Описано в прав текст и без оценъчни епитети се случи следното: един прострелян човек се прививаше от болка на тротоара и чакаше помощ. Когато видя приближаващия се стрелец, вдигна главата си към него и го погледна. Подозирам, че очакваше всичко друго, но не и дуло в устата, от което главата му се разхвърча на дребни костици по плочите..... Дали съм Charlie или не няма значение за никого, защото след такава сцена, цялото ми аз се изпразва от принадлежности и принадлежания, и оставам голо човешко създание. В този момент, ако видя друго такова голо човешко създание, единственото, което бих направила, е да му се зарадвам. Не, неееее, не си мисля за съвкупление въобще....... Не си стройте пошли представи..... Изначалният смисъл на голотата ни съвсем не се свързва със секса......  Може би проблемът е в това, че всъщност малцина го съзнават.

Слушах как разни хора говорят за липсата на толерантност у журналистите на Шарли Ебдо. За това, че било редно да има някакви граници на съобразяване. За прекомерна свободия, за гавра с всичко, постигнато от човека и т.н., и т.н. Как тези същите карикатуристи се подигравали и с България. Унизявали и папата. И кой ли не още..... Абе едва ли не направо са си заслужили разтрела!!!!!  Ще ми се да кажа нещо простичко. Всъщност искам да предложа нещо на тези нечувани и невиждани "мислители и философи" - нека напуснат за малко света, в който живеят - този реалния и другия, който подклаждат с митовете за това кои са. Нека нямат нищо! Нека са никои! И нека се съблекат голи! И застанат един до друг заедно с най-големия си враг.... насаме. Да свалят палтата, гащите, лустрото, образованието, въобразяването, което имат за себе си, и да застанат до най-големия си враг. И нека се погледнат в огледалото и преценят: така както са голи, никои и безпътни, какво им остава да си мерят с ненавиждания хомо сапиенс до себе си, че все още да са врагове?!? Освен, разбира се, пишките. По-интересното може би ще дойде след като се наиграят..... Дали ще им стане ясно, че всичките каузи, за които се "борят", лобират и осират, са опаковката на изкуствен свят, който ако беше необходим, щеше да е създаден навремето заедно с голите им тела...... Дали са се замисляли, че след като Хомо сапиенс е бил създаден, нищо друго не е дошло свишсе?! Всичко, което имаме днес, се дължи на човека и неговите "способности". Онова, което не е успял да създаде обаче, е самият себе си!!! Някой друг го е създал навремето и е преценил, че няма нужда от каквото и да е било друго. Но не - ние сме най-големите, най-висшите същества на Земята и като такива ще си насъздадем народи, държави, религии и ще се определим, посочим и разделим. И ще си вярваме, че принадлежим на нещо дотолкова, че да си струва да убиваме за него......

Не знам дали все още има слепи, които четат на този език, и не са прозряли какво зло са религиите в световен план?!?! Миналата седмица клането беше заради Мохамед. Преди няколко века заради Иисус. А още по-преди заради бабиния ми... набор от божественца.....

Някакси никак не мога да се съглася с твърденията на един гУсподин, че видиш ли,
нетолерантността към исляма на карикатуристите на Шарли Ебдо е все едно да понясяш гавра към собственото ти дете! Баси!!!! Кога пък религията и вярването в истории за празноглави тиквеници с божествени сили стана толкова силно, че да е равносилно с обичта и чувствата към децата?!? И всъщност не е ли в това проблемът?! Че съвременното общество не обича човека, а се кълне в Бога си?! Не е ли точно това липсата на толерантност?! И не са ли това причините никой да не ходи гол, защото добре съзнава, че под опаковката той не е нищо по-различно от ЧОВЕК...... И заради този човек не само, че не ти идва отвътре да убиваш, ами усещаш гъделичкането на едно друго чувство, което може да се опише с думата обич?!

За да завърша ще направя една скромна ремарка.... има огромна разлика в това да си толерантен и страхлив!!!! Едното те прави Charlie, другото - Куеши.......



Тагове:   je sius charlie,


Гласувай:
5



1. kasnaprolet9999 - Карикатуристите на Шарли Ебдо се ...
14.01.2015 23:23
Карикатуристите на Шарли Ебдо се опитваха да отърват хората от злото, което им причиняват отделните религии като ги осмиват. И до като много хора от християнския свят ги разбираха и се смееха на тези карикатури, то с представителите на източните религии нещата съвсем не стояха по този начин. Исляма държи много хора в изолация и спъва развитието им, те живеят много назад във времето във всяко едно отношение. Това води до неминуем сблъсък на цивилизациите. По-развитата цивилизация е тази, която трябва да предотврати този сблъсък и това трябва да стане с по-меки средства, а не с осмиване. Трябва друг подход за тях, критиката върви при цивилизованите хора.Резултатите са на лице, едва ли някой от нас ги одобрява и трябва да си направим съответните изводи.
цитирай
2. cchery - Вени, ако мога да опонирам на нещо от мнението ти,
15.01.2015 08:47
то е следното: че някой някого трябва да "дърпа" напред в развитието. Защо го казвам?! Защото историята доказва това като невъзможно. Наврмето СССР се опитаха да извадят централноазиатските републики от средновековието и ги метнаха директно в социализма. Резултатите - тотално печални. Ататюрк направи и невъзможното така щото Турция да е светска държава, но 100 години по-късно Ердоган е включил на задна и дърпа здраво. И във Франция, и във Англия има емигранти от ислямски държави от доста деситилетия - при все, че живеят на "пъпа на културата и цивилизацията", не само, че не "дърпат" напред, ами както виждаме развиват средновековието си на място... Не става с принуда, не става с пример, очевидно и смехът не е лек..... Какво се случва?! Според мен има нещо съвсем различно в този т.нар. "конфликт".... което не разбираме.

Снощи съм се замислила и се чудех: как така феминизмът е пробил пропагандата на християнството?! Как се е случило? Да, все още жените не са напълно равнопоставени в мозъците на неколцина плиткоумни male homo "sapiens", но това не го броим. Защото в страните с ислямска доктрина е страшно и не се вижда никакъв светъл лъч. Затова и основната идея в постинга ми не опира в никой религиозен бряг - когато оставим тези простотии назад, ние лъсваме единствено като идентични човешки същества и на практика няма какво толкова да си мерим, че да се убиваме. Векът на хуманизма си отиде, ако въобще е идвал... Сега е време на други експерименти. За съжаление.

цитирай
3. kasnaprolet9999 - Така е, някой трябва да го дърпа това ...
15.01.2015 17:54
Така е, някой трябва да го дърпа това развитие и това е по-развитата цивилизация. Това и прави тя години наред, но не се получава. Ислямистите се капсулират в своято общност все повече. Циганите също не можахме да интегрираме и накрая ще ни фалират държавата.С критиката опитваха също от години наред, не се получи и се видя, че по-лошо става. Изопщо не си мисли, че ми опонираш, на една вълна сме. Само дето аз определено не съм Шарли Ебдо, защото ми е ясно, че този метод не работи и е изключено да проработи. Религията винаги е разделяла хората и ги е довеждала до кървави сблъсаци. Беше време, когато католици и протестанти се колеха, Вартоломееви нощи, рицарски походи и т.н. Сега уж сме по-умни вече и не правим такива простотии, но в арабските страни не е така. Поне да не настъпваме змията за опашката, а ние точно това правим с тези карикатури. И какво очакваме, че тя ще си изплюе отровния зъб, ще си махне кожата и т.н. Не, това не може да се получи. Я си спомни колко католически проповедници са изядени от туземците преди време. Това се случва при сблъсъка на две различни по развитие цивилизации. Едва ли си мислиш, че сме сами във вселената като форма на живот. До сега да ни се е представил някой? Преценили са, че няма да могат да контактуват с нас, не сме достатъчно дорасли за това. А може би ни разсмиват с тези НЛО -летателни машини с причудливи форми. Правят там разни окръжности една в друга в житата за да ни развеселяват? Дават ни само знаци, че ги има и толкова. Ако тръгнем да си разрушаваме планетата обаче сигурно ще се намесят и това няма да е безболезнено за нас. Не оправдавам по никакъв начин извършените убийства, не искам да бъда разбрана неправилно. Не казвам, че не трябва да опитваме да сближим позициите, напротив ...трябва, в името на мира и човешкото добруване. Осмиването и неуважението към другомислещите не е пътя за това. Не знам кой е пътя, но противопоставянето не е.
цитирай
4. vihrogonche - ЧеритаС,
16.01.2015 14:31
благодаря ти за ПОСТИНГА...
След теб аз повече няма какво да кажа, освен че ми е мъчно за разстреляните...
и че споделям написаното от теб.
цитирай
5. baidobri56 - За едни може за други не.
18.01.2015 12:08
Това което стана в Париж не го одобрявам. Имам само един въпрос: Защо евреите забраняват да се говори, че нямало холокост?
От къде на къде, и с какво право, ще обиждаме нечия религия и бог?!
цитирай
6. cchery - Това което стана в Париж не го одо...
20.01.2015 08:24
baidobri56 написа:
Това което стана в Париж не го одобрявам. Имам само един въпрос: Защо евреите забраняват да се говори, че нямало холокост?
От къде на къде, и с какво право, ще обиждаме нечия религия и бог?!

Къде забраняват и на кого забраняват?! На мен никой нищо не ми е забранил?! Откъде накъде и с какво право жълтите вестници серат (разбирай - обиждат) всички и всичко и това да е по-различно от обида към бог и религия, но далеч не така наказуемо както се оказа последното?!
цитирай
7. christotamarin - Не са виновни "религиите" ..
28.01.2015 12:46
Историята показва, че като изключим последните два-три века, нашата част на светът доста често е била арена на жестоки религиозни войни.

Тридесетгодишната война (1618-1648), една жестока религиозна война, довежда до отвращение от религиозните войни, до епохата на Просвещението, до свеждането на религията в лично възприятие на всеки човек, до религиозна свобода. За съжаление, само в християнска Европа и в Америка.

Е, и какво от това. Какво от това, че християнска Европа елиминирала религията като повод и мотив за война? Скоро се появил в Европа друг мотив - национализмът. Разнесен бил из Европа от Наполеон, възтържествувал през първата световна война, причинил невиждано дотогава опустошение през втората световна война. Какво ме грее, че двете световни войни, първата и втората, не са били религиозни? И дали пак не са били по своему религиозни? Може би и национализмът е религия. Комунизмът със сигурност е религия.

Явно е, че човек - homo sapiens - е звяр. Ако не се възпита в някоя традиционна религия, която не търси целенасочено зверското в човекът, човек си остава звяр.
цитирай
8. cchery - Дааааааааа, ВСВ въобще
28.01.2015 14:36
не е свързана с религиите.... никак даже...... Просто скромно една нация иска да затрие друга нация ей така щото не й харесва....... Никак даже не съм съгласна с тази част от твоя коментар. Но не мога да пропусна онова, което доста добре си формулирал - новите "религии" и национализма в частност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5008691
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031