Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 12:43 - Какво ще правим, когато правителството падне?! Някой знае ли?! Защото според мен е време да мислим за това!!!
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 8255 Коментари: 15 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ден пети от началото на протестите! Днес може би няма да успея да се включа - имам ангажимент, планиран от преди СтаниАга да назначи Пеевски за шеф на ДАНС!

image
Ден пети от началото на протестите!
Седя си кротко в офиса и разсъждавам върху онова, което преживях от петък насам. Ентусиазмът ми не се е изчерпал. Не, никак даже! Просто в момента лека-полека търси своето място сред продукцията на разума ми.  Посипва се върху плещите - все още неуморени и ми напомня, че с нещо вече закъснявам...... закъсняваме!!!!

Ден пети от началото на протестите! С цели 16 години по-стара от пролетта на 97-а година, но въпреки това с все така млади мечти за бъдещето ми! Тогава не се оглеждах много-много с кой съм рамо до рамо! Сега очите ми са на четири, защото водя и децата ми с мен! Но не само заради това! А защото се оглеждам в лицата и погледите на хората до мен и искам да видя, ако щете дори да потърся оправдание за собственото си присъствие. Ще ми се да си сверя вижданията и очаквания! Искам да знам, че не само аз не успявам да проумея как може нищичко да не се е променило за нашето нещастно поколение! Комунистите тъкмо бяха почнали да "работят" по нашите мозъци и дойде "ДЕМОКРАЦИЯТА". Толкова много се радвах, че отначало отидох на митинг на БСП заедно с баща ми..... с две думи абсолютно нищо не разбирах. Но виждах как сините очи на татко се проясниха, как имаше усмивка на лицето му и как вече не залягаше като престъпник до "Кантата"-та да слуша радио "Дойче веле" тихо-тихичко. Мисля си, че тогава той е лелеял надежди, че може да поправи нещо в избрания от него път - а именно функционер на БКП. А може би е търсел и реваншизъм за това, че заради "малко" по-различните си идеи го понижиха в партийна позиция! До края на дните си той не спря да вярва в социалистическата идея, но .... онази..... неговата си, в която имаше достойнство!

Ден пети от началото на протестите! Четири дена вече откакто скандирам "Червени боклуци"!

Ден пети от началото на протестите! Ходя редом до протестиращи с лозунги, че ГЕРБ са мутри и престъпници!

И знаете ли какво?!? Колкото и силно да се провиквам за "червените боклуци" и да не причислявам баща си към тях, също толкова ясно подкрепям човека до мен с лозунг против ГЕРБ, защото не съм онази мутра и престъпник, за която той пише! 

Ден пети от началото на протестите! Този път аз подкрепям личността! Ама не на Костов - Господи, кой ми изпи акъла тогава?! image Този път подкрепям майката с бебето на ръце - едно такова познато ми е лицето й, погледа, израза.. напомнят ми на мен самата. Този път подкрепям бащата с детето върху раменете си - устремен взор, изострени сетива, ясна решителност. 

Ден пети от началото на протестите!
Мисля си за протестите срещу цените на горивата! Срещу ниските пенсии! Срещу ГМО, срещу изсичането на горите, срещу незаконните застроявания, срещу цената на тока, срещу ниските майчинства.... Някои  подкрепих, други ми се видяха далечни като искания... като разбиране за това как се случват нещата! Ала днес съм отново на улицата - рамо до рамо със същите тези хора от различните протести през годините! Дали е различно?! И какво е различното?! Осъзнахме ли вече какво искаме?! Или февруари ще бъде юни?! И знаем ли какво да правим, когато правителството падне?!

Ден пети от началото на протестите! Всички си казваме, че най-губещият от тези протести е Болен ми Сиде! По какъв начин е губещ?! На следващи избори ли?! Това ли искаме - следващи предсрочни избори с настоящите партии?!....  Какво ще правим, когато правителството падне?! Някой знае ли?! Защото според мен е време да мислим за това!!!  И трябва да почнем да се организираме!!! Иначе всичко наистина ще е напразно!

1. ДА ВЪЗРОДИМ БЪЛГАРСКОТО СЕЛО - лично за мен тук се крие истината за развитието на държавата ни. Като територия и природни ресурси сме твърде малки и ограничени - толкова, че евентуално можем да се самоиздържаме, но не и да развиваме металургия и тежка промишленост. Вместо това имаме 4 годишни времена, много полета, равнини и низини с чернозем, богатство от води - подпочвени и реки! Дори и планините ни имат ресурс, където могат да се отглеждат билки и подправки, картофи и царевица и т.н. Защо е този напън да се развива БИЗНЕС и САМО БИЗНЕС(да се разбира промишленост и търговия)?! Може би се има предвид и селско стопанство, но от новините, на които се наслушах чувам само и единствено за промишленост?! Защото, струва ми се, е по-лесно отколкото да се наведеш и заровиш ръката в черната земя и чак след 3 месеца да имаш резултат от труда си!

За какво се тъпчем всички в града, особено пък хората без каквото и да е техническо или специално образование?!

Моят отговор - първо, защото изгратихме тотално негативно отношение към думата селянин и тук не малка вина имат софиянци, пловдивчани, варненци и т.н. жители на големите градове в страната!!! И да ми се разсърди някой, този път няма да обърна внимание - ЗАЩОТО за последните 8 години откакто съм в София бях наречена селянка и дивачка безпрой пъти и винаги с цел обида от онези взели се насериозно за кореняци граждани - първо поколение деца на слезлите от планините шопи.

Второ - защото кърската работа е доста тежка и най-важното с непрекъсваем годишен цикъл - говоря за поне 10 месеца в годината, в които културите се отглеждат!

Трето - защото вече по селата не остана инфраструктура - нито детски градини, нито училища, нито свястна канализация! Да не говорим за несъществуваща такава - газификация, пътища и комуникации и сигурно още много!

Четвърто - ЦИГАНИТЕ - ето го моят най-сериозен проблем, за да не тръгна към село!!! Няма да мръдна, докато проблемът с циганите и тяхната престъпност не бъде решен - първо на високо държавно ниво, а после на местно! Като най-първо от решенията за този проблем аз виждам СПАЗВАНЕТО на закона за закрила на детето, според който правенето на секс с малолетни е престъпление - с две думи, когато раждаш на 12 се водиш жертва на престъпление и партньорът ти се наказва - и никакви юруш-кампании, че това е част от етническите традиции на циганите, да не минават! Тези хора не знаят къде се намират - държава, език, образование!!! Да не говорим за работа, реализация и социална комуникация!! Дори и с риск да стане скандал в ЕС, този въпрос трябва да се реши в България, защото много хора си отидоха - изнасилени, пребити и направо убити от тези вандали - хрантутници и висящи по социалните структури човекоподобни!

Пето - липсата на добре уредена правно-нормативна база, която да дава възможност човек да работи дистанционно! Тази идея нито е популярна, нито е добре подплатена със закони, нито пък е привлекателна за който и да е работодател!

2. СЪЗДАВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА ПОЧАСОВА РАБОТА НА РОДИТЕЛИ С ДЕЦА ДО 7 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, т.е. до започване на училище. Което ще рече такива законови и нормативни бази, че работодателят да има причина, дори да е облагодетелстван, да наеме човек на такава позиция.

3. БЪЛГАРСКО "ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ" - одит на средствата за здравеопазване, които са потънали към болнични заведения за последните 10 години. Изграждане на единна система за ранна и въобще профилактика на социално-значимите заболявания - ПИСНА МИ ДА ГЛЕДАМ, СЛУШАМ И ЧЕТА за болни от рак деца или родители, които бавно умират, защото НЯМА ПРОФИЛАКТИКА и СКРИНИНГОВИ ПРОГРАМИ в тази страна, да не говорим за средства за лечение!

4. ОБРАЗОВАНИЕ - тук даже няма и да пиша нищо..... просто защото не знам откъде да започна!

Така виждам аз нещата. Моите наблюдения са повече върху социалната страна на нашия живот  просто защото това е моят живот всеки ден и мога да говоря от първо лице за тях! А не да препредавам думите на стринката на калеко, който е природен брат на чичо ми по бащина линия, но от втория брак на баба ми, че еди кой си бил прибрал милиони европари, а пък друг ги скътал в офшорка и т.н.
ТАКА ЧЕ, ХОРА, ВРЕМЕ Е ДА ПОЧНЕМ ДА МИСЛИМ СЕРИОЗНО КАКВО ЩЕ ПРАВИМ, КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАДНЕ!

А пък вие, г-н Орешарски, докога смятате да ме държите на улицата! Честно - имам и друга работа вечер освен да протестирам срещу правителственото недоносче, водено от Вас?!





Гласувай:
14



1. podvodni - Подводни
18.06.2013 13:19
Късно е либе за китка. Мисли се преди да се започне едно действие, а не обратното. Както и да го мислите все ще сте от долната страна.
А ако искаш повече инфо за това какво е става, попитай някой свидетел на "протестите" от 1989/90 година.
Това днешното е копи/пейст на тогавашното.
И ако е възможно - едно просто отговорче , на едно просто въпросче!
Когато си на работа в офиса кога работиш?

Щото останах с впечатлението, че мислиш за съвсем други нещица. Пък и постче можеш да пуснеш!
Ако си на държавна службица е показателно за сътоянието на държавната администрация. Ако ли пък си в частният сектор, то е показателно за философията на системата.
цитирай
2. gocho52 - Не събаряйте колибата!...
18.06.2013 14:33
Рано е още.
цитирай
3. neprosvet - Привет, Cchery!
18.06.2013 15:00
Понеже у нас има един израз "от политика и футбол всеки разбира", ако точно в този момент падне правителството, си мисля, че следващият парламент ще се възпроизведе пак в настоящият си вид. Трябва да се промени избирателният закон и в парламента да попаднат подходящите НОВИ хора, макар,че и от тези, които са в парламента има читави.Силата и възможностите са у вас, младите и мислещи хора.Ние по-възрастните можем само да ви подкрепяме.
Поздравления за поста, мило дете!
цитирай
4. cchery - И ако е възможно - едно просто отг...
18.06.2013 16:33
podvodni написа:
И ако е възможно - едно просто отговорче , на едно просто въпросче!
Когато си на работа в офиса кога работиш?

Когато съм на работа в офиса! :)

Странно е защо хората си мислят, че като изкарат 8 часа на работните си места, симулирайки задължения по трудовата си характеристика, и са си свършили работата!!!
цитирай
5. cchery - БЛАГОДАРЯ!
18.06.2013 16:34
neprosvet написа:
Ние по-възрастните можем само да ви подкрепяме.
Поздравления за поста, мило дете!

Ванче, ние без вас не можем! Каквото и да си мислят някои "младежи" и да се заблуждавата....

Съгласна съм с тебе, че има нужда от тотална промяна въобще в начина на провеждане на изборите! И че има хора и в този парламент!
цитирай
6. gwendoline - Това е и моето мнение! Прогнозирам още два-три подобни сценария (протести-оставка на правителство-избори-нов цирк),
18.06.2013 16:48
докато наистина стигнем до Промени и Нови лица.

neprosvet написа:
Понеже у нас има един израз "от политика и футбол всеки разбира", ако точно в този момент падне правителството, си мисля, че следващият парламент ще се възпроизведе пак в настоящият си вид. Трябва да се промени избирателният закон и в парламента да попаднат подходящите НОВИ хора, макар,че и от тези, които са в парламента има читави.Силата и възможностите са у вас, младите и мислещи хора.Ние по-възрастните можем само да ви подкрепяме.
Поздравления за поста, мило дете!

цитирай
7. cchery - Да, явно си мислим едно и също всичките!
18.06.2013 17:00
За съжаление според мен не знаем КАК! Иначе какво искаме е ясно! Аз се "хвърлих" в тези протести, защото се уплаших буквално от безпрецедентното насаждане на ДПС във всички власти и структури..... Това взе да става страшно!
цитирай
8. анонимен - Поредния объркан мозък. Глупав...
18.06.2013 19:55
Поредния объркан мозък. Глупавички седесарчета.
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Излишно се хабиш да ходиш на прот...
18.06.2013 23:59
Излишно се хабиш да ходиш на протестите, те вече са яхнати от дебеловратите. Това се случи от момента, когато исканията за махането на Пеевски се замени с искания за оставката на правителството . Това, заради което започнаха, е вече извоювано и ще се случи, Делян Пеевски е вече аут. Вече започна играта "Стани за да седна", пък и ги знаем какво могат да направят, ако им се вържем. От тук нататък протестиращите ще бъдат употребени, както това се случи през 1989 г., на което бях свидетел като участник в протестите и живота на безкрайния преход към демокрация, през който аз си знам как отгледах двете си деца. И знаеш ли кой ни носеше синьото знаме-Никита Шервашидзе - стана по-късно червен министър на Енергетиката, но преди това директор на Енергопроект, който набързо ни съкрати в знак на съпричастност към демократичните ни идеи:))) Повече за него виж тук:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1995/05/06/1113754_topenerji_e_istinskata_prichina_za_uvolnenieto_na/
цитирай
10. podvodni - Подводни
19.06.2013 00:29
Готин отговор. Особено първта част. Поздрави за него.
Срещнах едно пожелание, че надеждите са в младите.
Питай майка си и баща си и ще разбереш , че през далечната 1990 година и на тях са говорили по същият начин, но.....
Ще ти дам един съвет!
На деждата трябва да си отиде малко след теб. Не я преотстъпвай на никого.
Надежда без мъдрост, опитност и знания е пясъчна кула.
И още нещо.
Даже и червата ти да се влачат след теб, ще твърдиш, че това е коланът ти!
цитирай
11. cchery - Излишно се хабиш да ходиш на прот...
19.06.2013 09:49
kasnaprolet9999 написа:
Излишно се хабиш да ходиш на протестите, те вече са яхнати от дебеловратите. Това се случи от момента, когато исканията за махането на Пеевски се замени с искания за оставката на правителството .

Не знам, Вени, аз дебеловрати не съм видяла! Всъщност точно там, на площада, виждам хора като мене самата.... иначе трябва да пускам обяви, за да ги намеря. Всеки може да си мисли, че ще "обязди" протеста, но не може да ми наложи какво да мисля.

През 97-а и Бареков се писа "ръководител" на протеста в Пловдив. По това време беше посредствен (какъвто и остана де) журналист в радио "Канал Ком" - беше толкова смешен и си остана смешен! Тогава срещу БСП ни водеше, а на изборите преди месец само дето еротичен масажне направи на Станишев заради бюлетините... Тези ги има и ще ги има.....

Моят протест е насочен срещу ДПС конкретно, турците, които гласуват в Турция за тях и като цяло циганизирането на страната ни! Не вярвам да няма решение - просто никой не иска да го вземе.

И да - аз не искам пак същия сценарий - предсрочни избори със същите партии. Може да симпатизирам на ГЕРБ и Бойко, но щом хората не ги искат... ще се съобразя с това. Но бих взела някои техни идеи.....
цитирай
12. cchery - Питай майка си и баща си и ще разбе...
19.06.2013 09:50
podvodni написа:
Питай майка си и баща си и ще разбереш , че през далечната 1990 година и на тях са говорили по същият начин, но.....
Ще ти дам един съвет!
На деждата трябва да си отиде малко след теб. Не я преотстъпвай на никого.
Надежда без мъдрост, опитност и знания е пясъчна кула.

Ако нямах НАДЕЖДА, нямаше и да ги пиша тези постинги....

За съжаление баща ми почина.... а можех да го питам за толкова много неща....
цитирай
13. diso - Крайно време е да почваме да се организираме
19.06.2013 11:35
Защото, когато обявят датата на изборите, ще е късно да се почва.
Трябва максимално широко обединение на честните и демократично мислещи хора у нас, независимо от народност, политически възгледи и социален статус.
цитирай
14. cchery - Защото, когато обявят датата на ...
19.06.2013 12:46
diso написа:
Защото, когато обявят датата на изборите, ще е късно да се почва.
Трябва максимално широко обединение на честните и демократично мислещи хора у нас, независимо от народност, политически възгледи и социален статус.

Уф, най-после да прочета мнение, което и аз самата бих написала!
цитирай
15. baimomchil - Поредния объркан мозък. Глупав...
19.06.2013 17:51
kushel написа:
Поредния объркан мозък. Глупавички седесарчета.


Мустак, сереш ли? сери, сери, то и без това друго не можеш да правиш. А и трябва да изсереш лайната, че Местан дебне изотзадзе.

Ама как ви харесва на вас комунягите :)

ех мустаче, мустаче,
голямо си паляче

Боклук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5020180
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930