Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2012 12:18 - Everton tribute to the 96 - солидарност в английски вариант!
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 3774 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 18.09.2012 13:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Какво е спортът (в частност футбола)? Просто една игра? Едва ли. Не би бил толкова значим. Във футбола има нещо много повече, което го прави велико. Кое е то?
Копирам дословно постинга от блога на съпруга ми - почти нямам какво да добавя към текста, освен накратко предисторията на случилото се снощи и това, че подобни жестове ме разтърсват из основи! Би следвало и да говорят много на дребните душици!      Титлите? Не не са титлите. Те са моментни и хранят комплексираните душички на глори-хънтърите.       Звездите? Още по малко. Хора наричащи се специални, а не са направили нищо специално в живота?! Гелосани нарциси, мислещи само за това да са номер 1 - във вестниците, по ТВ, като заплата и да прибавят колкото се може повече тенекии към колекцията си.        Феновете? Може би!!! но тези фенове, които чувстват играта със сърцето си. Тези които са съпричастни с трагедията на вечният си съперник и местен "враг". Тези които поставят човечността, над омразата и ниските страсти присъщи на доста подчовеци.        Ето такива моменти, правят футболът и спортът като цяло нещо велико. Феномен, много по-значим от това което може да даде една игра. Всичко останало е палящина!!!
        б.а: За тези, които не са запознати с историята, провокирала случилото се на клипчето по-долу, съвсем накратко - на полуфинала за купата на Англия през 89 година между отборите на Ливърпул и Нотингам, провел се на стадион Хислбъро в Шефийлд, 96 души от публиката загиват. Те са премазани от тълпата, която се образува при влизането на стадиона. Всичките 96 човека са фенове на Ливърпул. Причина за нелепата смърт, близките на роднините виждат в липсата на какъвто и да било ред и предварителна организация от страна на организаторите на мача. В годините след тази трагедия обаче различните доклади за нея не намират вина във властите или пък в полицията. Но разкрития от миналата седмица на Hillsborough Independent Panel (както и да се превежда съвсем точно тази група/организация) опровергават това твърдение напълно. Нещо повече - посочва се даже, че поне 41 души от тези 96 е можело да бъдат спасени!!! Може би ще има възмездие за почернените роднини.

Каква е връзката със снощния мач между Евертън и Нюкасъл?! Евертън и Ливърпул са врагове! В нашенски вариант - ЦСКА и Левски или пък Ботев Пд и Локо Пд като "сините" са Евертън, а "червените" - Ливърпул. Но това не им пречи да спрат да воюват дори на терена, особено когато става въпрос за солидарност, човечност и съпричастност с трагедията на 96 английски семейства! Пък били те и фенове на заклетия ти враг!

Снощи на Гудисън парк (стадиона на Евертън)преди началото на мача между Евертън и Нюкасъл излизат и 2 деца. Едното е момиченце, облечено в синия екип на Евертън и носещо номер 9! Другото дете е момченце, облечено в червения екип на Ливърпул с номер 6! Те стоят рамо до рамо, ръка за ръка, образуващи цифрата 96 - броят на загиналите фенове на Ливърпул! На фона на песента He Ain"t Heavy, He"s My Brother върху таблото на стадиона се показват лицата и изписват имената на загиналите фенове. Още с първите акорди на парчето, Гудисън изригва в аплодисменти на съпричастност, които не спират докрая! Справедливост за жертвите от Хилсбъро!


image
Останалото..... то е поука за всички ни!

image



image





Тагове:   Liverpool,   tribute,   hillsborough,   everton,   merseyside united,


Гласувай:
5



1. baimomchil - Няколко коментара от фенове на Ливърпул
18.09.2012 13:08
- An absolutely amazing show of respect by Everton, YNWA.
- Respect to our city rivals. Family first! Thank you Everton.
- Total respect to Everton. Very nice gesture. We will always be family after all.

и още хиляди в подобен стил. Кога ли ще видим нещо подобно между ЦСКА и Левски? Никога за съжаление...
цитирай
2. demonwind - Английските фенове
24.09.2012 14:31
ги знаем... Но какво да говорим за нашите, които се трепят заради единия театър, който се играе в България? Левски, ЦСКА, Литекс, Лудогорец, милионери разни и какви ли още не - излязат ли в Европа и ги разпердушинват селски отбори от най-долните дивизии на съседите. После тези селски отбори отпадат от още по-селски, които пък от своя страна отиват и печелят пари в престижните турнири на Европа. Така трупат коефициенти, а за нашите скоро ще остане "престижът", че ще отпаднат още в предварителния кръг от шампиона на Андора. Това как и да е, ама защо, за Бога, тия балерини получават на месец толкова, колкото един български учител ще получи за два живота трудов стаж?

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5022780
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930