Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2011 14:51 - НЕДЕЛНАТА СОФИЙСКА БАНЯ
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 6047 Коментари: 11 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Брей, прави били хората като казваха, че едно време само в неделя се ходело на баня!!! Тази неделя, втората от 2011 г. поживях като българин от старо време. Демек избаних се image. Е, не точно така - в басейнчето, с поясчето на кръста и слънцето над мене. Даже нищо общо няма с тази картинка. Да не говорим, че не си бях взела кърпа и сапун, че и шампоан, балсам......... ама то аз и не знаех, че щях да се къпя.

ПРЕАМБЮЛ КЪМ НЕДЕЛНАТА БАНЯ

Идеята, по средата на която се оказах изкъпана, беше да посетим с децата и мъжа ми едно специално местенце в София, намиращо се в центъра й, малко към периферията - на ъгъла на ул."Гладстон" и бул. "Хр. Ботев". За целта, т.к. с мъжа ми не сме женени за колата си голфаджии, а що годе разумни селяни, взехме разстоянието Младост - централни хали с метро. Разбира се това нещо - да ползваш метрото, не бива да го правиш когато можеш да дадеш 10 лв за гориво за любимата таратайка, вместо да спонсорираш градски транспорт София с 2 лв за двете посоки! И съвсем не е за тебе, ако си от хората, които за нищо на света  не биха изпуснали възможността да псуват, търсейки място за паркиране в центъра на София като преди това са осъзнавали, че ще етака! А е напълно забранено да го правиш ако  си свикнал дори и до леглото си да отиваш с кола!!!! Защото ще трябва да направиш няколкостотин фатални крачки от станцията на метрото до въпросното ъгълче.

РАЗВИТИЕ НА СЮЖЕТА

Да речем, че си от нашата партия - моята и на съпруга ми, и ползваш релсовата придобивка - признавам малко селско е, щото е друго, някакси по-градско е да чакаш с часове в трафика и да се наслаждаваш на интимната поезия, лееща се от определени радиочестоти. Ама явно и цял Париж, и Москва, и Лондон, и Атина са все селяндури, щото масово си ползват метрото. Всъщност само в този случай - клиент на софийското метро - ти ще си щастливеца взел си неделен душ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО. Какво ти трябва?!? Ми нищо........ просто да повървиш по тротоарите на централните софийските улици. Безцелно. И карта не ти трябва, защото банята е навсякъде около тебе. Т.е. над тебе. Не я виждаш?!?! Ами тя не се вижда, тя се ......... усеща!

ТЕХНОЛОГИЯ НА НЕДЕЛНОТО КЪПАНЕ

За да бъда искрена докрай, трябва да си призная, че елементът на изненадата при тази процедура - неделното къпане, й дава дъпълнителен чар!!! Дори можем да говорим и за преимущество. Защо?!?! Защото докато не те накапе първата стряха, ти си просто един обрулен задръстеняк, разхождащ се из София в неделния ден. Но в момента на съприкосновение на капката вода със скалпа ти, всичко в теб живва. Е, някои го определят като агресия, но ти, разбира се, можеш да си по-различен и да речем, че си просто лееееееееко превъзбуден. Но и това е преодолимо - при това също неочаквано! Защото вдигайки глава по посока на коварната атака на молекулите вода, те се изливат право в зачервеното ти от яд лице и ...... потушават огъня му!  А кое е преимуществото ли?!? Ами хм..... като усетиш веднъж, че от стрехите капе вода и си с един ход пред тях и техните липсващи водосточни тръби.  Вече знаеш, че от пулещите се насреща ти като дросели дупки, които някога са  приютявали въпросните тръби, сега се лее на талази живителната мокреща течност на ланшния сняг.

БЪДИ МЪЖ

Всъщност цялата тази работа не е чак толкова лоша. И човек не би трябвало да се притеснява, че прилича на гърмян борсук след баня. По-скоро трябва да е ядосан, че е тръгнал просто на разходка...... поради което не си носи нито хавлиена кърпа, нито сапунче. Ето това е истинския яд! А как хубаво можеше да бъде, и каква дружна и умилителна картинка щеше да е ако всички софиянци и живеещи в София можехме да се наредим един до друг като братИя imageи да си насапунисаме ........ каквото ви се ще под прогнилите стрехи на сградите в центъра на София!!!! Ах, мечти........


СИЛАТА НА ДУХА

Даааааа, на това те учи неделния следобед в центъра на София. Ако главата ти не е била достатъчно корава за падналия от поредния прогнил улук ледена топка замръзнала вода, то поне духът ти (ама не онзи след смъртта image - не че не може и да е той), ами другия дето му викат вътрешна сила, да те възнесе над злободневието и болката, защото какво е една ледена топка в главата пред неделната хигиена?!?! Дупка в черепа пред гвоздей в пирамидата на собственото ти здраве!!!!

СИЛА, СИЛА АМА..........

Е, да хигиена си е хигиена, но всяко нещо трябва да е с мярка. След като си намокрих шапката докато вървях по тротоарите на въпросните столични улици, освиркаха ме дузина освирепели от бързане коли и трамваи защото им вървя по улиците..... барем да бяха ме попитали защо го правя, изкалях се зверски от мръсотията по улиците, развалих си марковата прическа от нощта и накрая се боксирах неволно с ледена топка, се питах дали може още нещо постави на изпитание селската ми душица?!?! И о, да, о......, богове, вие сте с мене дори и когато не ви щаimage!!!! Можело значи да ми подарите още един незабравим момент в столицата на моята държава! Какъв ти момент - то си е жив подарък image при това не един, а няколко, неизброимо много ...... де да ги знам колко, но достатъчно видими от цепелин даже кучешки лайна  в основата на само, забележете, само едно дърво, посадено на тротоара на централна софийска улица с продрани улуци и леещи щедро разтопен сняг стрехи!!!! Явно най-сетне кучетата са поумняли по подобие на стопаните си и са взели да не оакват масово територията на българската столица, а да го правят организирано и целенасочено само на едно место в центъра й!!! Колко изключително!!! Колко фамозно!!!! imageЩастието на моментната радост.......... ооооооооооооо image........ пак ли?!?!? Не мога ли когато открия радостта да й се порадвам поне известно време и след това да ми падне поредната доза лед на главата image.

РАВНОСМЕТКА НА НЕДЕЛНАТА БАНЯ

Ми няма кво много да й се смята щото дет се вика пари не ми взеха, но много ми наляха.......... ама не финикийски знаци, а ...... литри разтопен сняг!!!! На главата...... Много се изговори и изписа за реститутите и реститутките, но явно те са вестникарски герои и героини, къткащи парите си за всичко друго, но не и за поддръжка на сградите, от които ги печелят. И току надигна глава да кажа две-три хубави думи по техен адрес и устата ми се напълни........ ама не си насочвайте мислите прекалено перверзно, щото се пълни с вода капеща на всеки божи сантиметър от грозните стари сгради. И ако очите ми не бъдат измити на момента губя, щото ще видя поредната гротескна грозотия от столицата на България!


Тагове:   неделя,   капчуци,   София,


Гласувай:
13



1. baimomchil - Ей ся вече
11.01.2011 14:58
ще има масови инфаркти ;)
цитирай
2. cchery - ще има масови инфаркти ;) Или и...
11.01.2011 15:05
baimomchil написа:
ще има масови инфаркти ;)

Или изнождания....
цитирай
3. neprosvet - Същото "удоволствие", ...
11.01.2011 15:16
Същото "удоволствие", може да се изпита и у Варна! Защо не и във всеки град и по-голямо село?Миналата зима по централната улица"Вл.Варненчик" имаше въжета и табела, че има падащи парчета от мазилката на блоковете. Да не си мислите, че нещо се промени от тогава?Не! Просто тази година още не е замръзвало след обилен снеговалеж.Да не бъдем "дребнави" да се занимаваме със стряхи и тротоари!
Тази година е година на магистралите... да се радваме дружно!
Хареса ми постинга ти!Поздрави, Чери!
цитирай
4. cchery - Същото "удоволствие", ...
11.01.2011 15:19
neprosvet написа:
Същото "удоволствие", може да се изпита и у Варна! Защо не и във всеки град и по-голямо село?Миналата зима по централната улица"Вл.Варненчик" имаше въжета и табела, че има падащи парчета от мазилката на блоковете. Да не си мислите, че нещо се промени от тогава?Не! Просто тази година още не е замръзвало след обилен снеговалеж.Да не бъдем "дребнави" да се занимаваме със стряхи и тротоари!
Тази година е година на магистралите... да се радваме дружно!
Хареса ми постинга ти!Поздрави, Чери!

Хихихи, благодаря! Сигурна съм, че и във Варна можеш да се изкъпеш достойно, но най-вече дружно. При това не в Черно море :))))........ Мен ако питаш, да вземат правителство и реститути да си сменят задълженията. А имено - реститутите да оправят магистралите - мисля, че имат повече средства от държавния бюджет, а пък бюджетчето да се използва да оправи сградите на магистралните спонсори....... който и вариант да се избере, все да има полза и за държавата и хората в нея!

Благодаря, че намина!
цитирай
5. djud - Хахахаха :)))))
11.01.2011 15:37
Поне си извади поука и за следващата разходка задължително да си с хавлия, сапунче и шампоанче !!!!!
Направо си изпуснала авантата ! А да не говорим, колко мека щеше да ти стане косата от "чистата" водичка :)))))
цитирай
6. cchery - Поне си извади поука и за следващата ...
11.01.2011 15:45
djud написа:
Поне си извади поука и за следващата разходка задължително да си с хавлия, сапунче и шампоанче !!!!!
Направо си изпуснала авантата ! А да не говорим, колко мека щеше да ти стане косата от "чистата" водичка :)))))

Ми не знам за косата, ама главата ми стана мека....... от тези капки..... носът ми замръзна и беше адски неприятно..... ама направо гадно!
цитирай
7. baimomchil - Обаче ако не друго
11.01.2011 16:08
поне може да добиеш трейнинг как да минеш между капките ;)
цитирай
8. cchery - поне може да добиеш трейнинг как да ...
11.01.2011 16:11
baimomchil написа:
поне може да добиеш трейнинг как да минеш между капките ;)

Аааа, ми те някои хора не им трЕбЕ тренинг за това - те си го могат и си го правят....... и ги виж колко чисти излизат оттам :((((((((.
цитирай
9. baimomchil - поне може да добиеш трейнинг как да ...
11.01.2011 16:23
cchery написа:
baimomchil написа:
поне може да добиеш трейнинг как да минеш между капките ;)

Аааа, ми те някои хора не им трЕбЕ тренинг за това - те си го могат и си го правят....... и ги виж колко чисти излизат оттам :((((((((.


Явно доста време прекарват в центъра на София
цитирай
10. cchery - поне може да добиеш трейнинг как да ...
11.01.2011 16:39
baimomchil написа:
cchery написа:
baimomchil написа:
поне може да добиеш трейнинг как да минеш между капките ;)

Аааа, ми те някои хора не им трЕбЕ тренинг за това - те си го могат и си го правят....... и ги виж колко чисти излизат оттам :((((((((.


Явно доста време прекарват в центъра на София

Ааааааа, друго имах предвид аз :)). За ония дето вечно са между какпите, вкл. и "д-р" Маджунов дето не се чувствал виновен за смъртта на Гери :(((((((((((((((((((((((((((((((
цитирай
11. baimomchil - Ми да де, маджуна и той колко зимни ...
11.01.2011 16:44
Ми да де, маджуна и той колко зимни разходки има из Софията, как да изпитва вина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5022800
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930