Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2010 14:35 - 21 ноември 2010 - денят, в който се роди социалното общество!!!
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 33243 Коментари: 69 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21 НОЕМВРИ 2010 г. НЕДЕЛЯ. СОФИЯ - СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ. 2 социални събития провокираха част от българите да се замислят. Друга част накараха да се присъединят към тях. А третата, както обикновено, си пиеше кафето и сеирджийстваше.

 

Минали са вече 2 дни оттогава и един от проблемите приближава към своя хубав край. Другият....... там неизвестните са много, защото се касае за промяна в закон, който тъпутатите ще обсъждат и приемат.

Какво се случи в неделя? Автошестствието на Ауди Клуб България (АКБ) се пресече със зеления поход на екоактивистите за спасяване на българската гора. Две каузи, които на пръв поглед едва ли имат нещо общо. Но съвсем малко трябва да се замислим, за да видим кое ги обединява. Дори можем да започнем с жълтите павета пред софийската галерия, в които отекна шума от двигателите на автошествието, а 2 часа по-късно попиха от призивите на екоактивистите "Искаме гора!". Там някъде на жълтите павета, стискайки ръцете на моите деца една мисъл проряза съзнанието ми:

 

ЗА КАКВО СПАСЯВАМЕ ГОРАТА, АКО НЕ СИ ОПАЗИМ ДЕЦАТА И ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ БОРИМ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА, АКО НЕ ИМ ОСИГУРИМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ГОРА!!!!

Но да почна подред. Неделният ден, неговото късно утро беше белязан от един символ.

image

 Да, познахте - АУДИ! Не знаех, че хората, които карат тази марка кола си имат клуб. Дори не си бях и помисляла, че се обединяват по такъв признак (колегите в офиса много ми се смяха). НО те – Ауди клуб България - доказаха, че символът е само една емблема. А зад нея стоят ХОРА и ЛИЧНОСТИ! Хора, чиито сърца и души не са глухи за болката на своя приятел и колега (те така се обръщат един към друг - с "колеги"). Хора, които не се завират само под капака на любимата си кола. Кола, която се е превърнала в целия им свят, който не напускат никога и по никаква причина!

 

 Не знам как и кога точно бащата на Биби - 5-годишното болно от рядък вид рак момиченце от Плевен, е казал на колегите си, че дъщеря му има сериозен здравословен проблем. Не знам и кога им е казал, че поредната институция в България е отказала на дъщеря му  да я изпрати на лечение в чужбина, т.е. отказала й е ..... ЖИВОТ!!! Нямам идея как този баща се е пречупил и споделил с колегите си, че имат нужда от 50 000 Е. Но знам как хората във форума на АКБ се организираха и почнаха да дават идеи как да се помогне на Биби. Четох, макар и не много редовно, в темите там за това какви да бъдат листовките и плакатите за Биби. Виждах, че се организират и внасят молба за разрешаване на автошествието. Прочетох и как получиха това разрешение и как заедно с представители на КАТ обсъдиха всички подобрости по него. И накрая просто  призоваха: "Елате в 10.30 пред НИМ!" – националния исторически музей.

 Ние, аз, съпурга ми и нашите 2 деца отидохме. Там, на улицата-паркинг пред музея вече имаше дълга колона от аудита:

image

image

image

И тук-таме някоя бяла лястовичка image като нашето рено и един хаджи-опел image. Всъщност не марката кола е толкова важна в случая, а мотива да бъдеш на това място по това време. А мотив и главна причина беше нейно слънчево сияйство image, Биби:

image


Видях много хора със сериозни лица, които раздаваха листовки и плакати и подготвяха колите:

image


за да изглеждат така на шествието:

image


А в края на улицата, собствениците на първите коли в ществието щяха да налепят по решетките си следното изречение DMS BILYANA 17777 и така да припомнят на всички, които ще ги гледат, защо е това събитие:

image

image


Ние отидохме с нашите деца.

 image

Не че има на кой да ги оставим да ги гледа. Но имаше възможност единият от нас със съпруга ми да отиде на автошествието, а другият да гледа децата. Или пък........ въобще да не отидем. Но ние разсъждаваме по друг начин. Следващите редове са  посветени, на родителите (по-специално майките), които вардят децата си като писани яйца!!! Битува мнението, че децата не трябва да се водят на погребения, защото щели да се разстроят. Битува мнението, че на децата не трябва да се казват лошите неща, които се случват. Битува мнението, че децата не трябвало да се водят на митинги, протести, шествия, щото тяхната работа била да играят. Битува мнението....... битува ама не мнението, ами нежеланието на българите да правят каквото и да било щом не ги засяга пряко. Битува липсата на всякакъв ищах да се ангажираш с обществени проблеми и дела, защото никой не иска да се чувства отговорен за каквото и да било. И най-вече, не иска да прави НИЩО!!!!! АМА НИЩИЧКО!!! Т.е. за мен да не дойдеш на това автошествие с обяснението, че не искаш да разстройваш детето си, е ЧИСТО И ПРОСТО ИНФАНТИЛНО ИЗКЛИНЧВАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ!

 Лично аз защитавам съвсем друга теза: колкото по-късно кажеш на детето, че животът не е САМО щастлив, толкова по-нещастно го правиш. Особено пък като говорим за смърт и тежки заболявания. Когато на бях на 11 години дядо ми почина. И истината от предишните ми изречения ме връхлетя със страшна сила. Знаех, че хората умират. Но не знаех, че това се случва и с хора от моето семейство........ Много трудно го преживях!!! И затова не спестих погребението на моя баща на децата ми. Затова и сега не спестих истината, че Биби е много болна. Само като споменах думата „рак”, синът ми, който е по-голям и знае, че дядо му почина от рак, вече беше готов да помогне с всичко по силите му на Биляна. Всъщност и двамата с дъщеря ми поискаха САМО едно: ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ С БИБИ КАТО СЕ ИЗЛЕКУВА И ДА ИГРАЯТ ЗАЕДНО! image

Става почти 11 часа, следват последни разяснения от стюардите какво и как да правим. Иска се всъщност само едно: ДА СПАЗВАМЕ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА!!! Мисля, че точно на тези стюарди дължим прекрасната подготовка и безпроблемното шествие!!!

Тръгваме! Пред нас ауди:

image

Зад нас - също! image Лека-полека на околовръстното се събираме голяма колона:

image


На завоя към бул. "България" това ми виждане се потвърждава:

image


Следва, нещо, което ако го направите във всеки един друг ден, ще запишете името си в аналите на КАТ-София като нарушител image. Ляв завой от ул. "Васил Левски" към "Раковска":

image


Полицаят, който виждате спря колите, идващи от подлеза на НДК, и ни позволи да направим иначе НЕразрешения на това кръстовище ляв завой!!! Всъщност, не! Биби ни го позволи! Тя, с нейната усмивка ни събра - нас непознаните, за да нарушим едно правило, което обаче може да означава ЖИВОТ! Ще ми се да й пожелая в този живот да руши правила, закони, прегради, спънки, ако от тях зависи нечия съдба!!

Още един ляв, но този път позволен, завой на "Раковска" и "Цар Освободител":

image


И сме достигнали целта си: жълтите павета пред бившя мавзолей:

imageimage


Косото слънце ги е осветило ярко

image

image

и сгрява и нашите души, сърца и умове. Дава ни поредния порив, с който на висок глас да заявим, че:  "Биби, ние сме с теб" и никога няма да те оставим! Точно това правим на тази снимка, на която ни снима (направо режисира) екип от бТВ.

image


Събрали сме се на стълбите на бившия дворец, държим плакати и не вярваме, че нещо лошо може да се случи с Биби:

image


image

Като говорим за телевизия, се чувствам длъжна да кажа нещо. Горе на НИМ имаше имаше и екип на БНТ.

image


И двете медии - бТВ и БНТ пуснаха в централните си новинарски емисии репортажи от автошествието в подкрепа на Биби. Но ....... някакси беше много бегло. Ще кажете, че въобще пускането на такава новина е голямо нещо и повече не сме можели да искаме! И аз няма да се съглася с вас! Защото да ми пускат компир-истории могат ката ден. Да ми разказват за несъществуващи финансови кризи докато ми направят дупка в мозъка и оттам изтече и последната различна мисъл, могат!!!! Но да призоват да се помогне на едно 5-годишно българче като че ли не се вписва в картинката с гадни новини. И всъщност....... можеха спокойно да излязат от конкретиката на събитието. Защото то отдавна я беше надхвърлило. Защото в този ден се роди ядрото на може би наглед тафталогичния израз СОЦИАЛНО ОБЩЕСТВО!!! Общество, което се интересува от проблема на непознатия. Общество, което действа, а не чака някой друг да свърши неговата работа! Общество, което може да се обединява в различието си и така да печели ЖИВОТ!!!

И  в подкрепа на тези думи, ще ви цитирам думите на бащата на Биби, Милен, които е постнал снощи в техния форум:

Здравейте приятели,

Актуалните салда вече са:
77 032.00 лв. по левовата сметка
4 333.03 евро по евровата сметка
1 970.85 евро по paypal


Така,че остават по-малко от 10 000лв.

Искам да уточня че офертата е на стойност 50 000 евро и това е цялата сума която е необходима. След приключването на терапията ще ходим на определени интервали на изследвания, но за тях смятам,че ще имаме достатъчно средства за да посрещнем разходите.

Съжалявам,че нямам време да следа всички постове и мнения и да отговарям на всички- физически не ми е възможно.

Още веднъж благодарим на всички които се отзоваха и ни помагат!!

И сега какво ще кажете? Че нищо не може да се направи в нашата скапана държава ли? Че нищо не може да бъде променено ли? Че нищо не зависи от вас ли? Че България е страна, в която хората не живеят като "бели"?!?! Хайде де, кажете го!!! А знаете ли защо нищо не се променя в нашата страна и имаме тотално неработеща институционалност?!?!? Защото в администрацията работите точно вие - невярващите, отрицателите, нихилистите. И не се случва нищо, щото вие не правите НИЩО!!!
И по този повод си мисля, че е време 2 институции: Агенцията за закрила на детото и Фонда за лечение на деца в чужбина да се саморазпуснат като работещите в тях се самобичуват публично.

И още нещо да добавя само: накрая на площада остана едно ауди в такава премяна:

image

Отгоре върху него беше поставена касата, в която се събираха пари за Биби. Само за 3 часа тя събра 1600 лв!!!! 

И така, сега всички чакаме Биби да се излекува, да се запознаем с нея и да го живеем този

imageПРЕКРАСЕН ЖИВОТ!image


2 часа след като пристигнахме с колите си в центъра на София, на друго много центално място за града - пилоните на НДК, ситуацията изглеждаше така:

image

image

Там вече се бяха събрали към 200 екоактивисти и бяха готови да тръгнат на своя поход под наслов "ДА СПАСИМ БЪЛГАРСКАТА ГОРА!".

Малко преди това да се случи, се събрахме пред една от градинките на НДК

image


и ни беше обяснено за сетен път какъв е проблема в закона за българската гора, който трябва да бъде приет до 2 седмици в Парламента. Ще копирам това, което късна пролет (нашата пролетimage в блог.бг) написа в постинга си по повод това събитие:

       - Някои от заменените гори ще могат да се застрояват.
       - Държавните гори в защитените територии като Витоша, Рила и Пирин ще може да стават частни. 
       - В горите ще може да се строят например ски писти и вятърни централи, но изсечените терени ще продължат да се водят гори.Това ще спести много средства на инвеститорите, тъй като няма да се променя статута на земята, за което до сега те трябваше да си платят на държавата. Те ще бъдат облекчени, но за сметка на кого?
       - Управлението на природните паркове ще мине от държавата към общините. Дадоха се примери  за община Царево , която знаете щеше да ликвидира за малко Природен парк Странджа, ако не се бяха намесили природозащитниците. Община Сливен също е направила своите негативи по отношение на местния парк "Сините камъни".

До какво ще доведат тези промени, ако бъдат одобрени:

  1. Ще могат да се продават гори.
  2. Ще могат спокойно да бъдат изсечени тези продадени гори и да бъдат застроени освободените от тях площи.
  3. Ще бъдат загубени редки животни, билки и дървесни видове.
  4. И ако дотук - от 1 до 3 нищо не ви касае, то може би бихте си мръднали пръста и подкрепили тази борба със следния мотив: ДА НЕ ВИ ПРЕЦАКАТ ПАК! Как ли?!? Ами въпросните гори няма да бъдат продадени на вас. Нееееее, в никакъв случай image. Ще бъдат продадени на определени хора и точно те ще се нагушат с многото парички. Тези парички, за които вие така копнеете, но не ви се случват. Ще стане онова, заради, което постоянно се оплаквате, че нищо не се случва в България, че всичко е предизвестено, че нищо не може да се направи!!! Затова, за да не се чувствате прецакани, елате на следващия протест в защита на българската гора!!!
Иначе всички, които бяхме на шествието, се молим следващ протест да няма!!! Молим се тъпутатите да се вслушат в думите ни и да не приемат тези точки. И понеже знаем, че с молитви не се получават нещата се отправяме по Витошка:

imageimage

Кибици с ехидни  усмивки по кафенета и тротоари не липсват:

image

image


Навикнали цял един живот някой друг да оправя бакиите в ежедневието им, си сърбаха горчивото кафе. И със сигурност си казваха, гледайки ни: "Тия нищо няма да направят!".  А ние задръстихме Витошка и не само нея с виковете, знамената и плакатите си:

image

image


И така стигнахме до президенството:

image

image


И точно там е пресечната точка на този слънчев и прекрасен 21 ноември. А и краят на моя постинг. Защото след президенството, ние стъпихме пак на жълтите павета:

image


Изпращаме протеста към градинката пред Парламента:

image

image

image


И думите са някакси слаби да предадат това, което стана. Защото то е усещане. Усещане за съпричастност, за раждане, за общност, за принадлежност, за справяне! Там, където преди 2 часа оттекваха двигателите на аудитата с едно име БИБИ, сега кънтяха виковете "Искаме гора!". Там някъде се разделих с онази част от българите, които са по оплакванията и вайканията. Онази част, която все се чувстват прецакани. И все нищо не им се получава, все нищо не става. Много съм щастлива от тази раздяла, защото аз нямам място при вас. И се радвам, когато се чувствате прецакани, защото вие СТЕ ........ ПРЕЦАКАНИ image!!

Не знам дали знаете, но Вени (късна пролет) е прекрасен оратор image. По някоя време в градинката пред парламента тя взе микрофона и говори непринудено за това, което се случваше в този ден. Даде пример как шумът, който се вдигна в блог.бг за закриването на приюта на отец Иван, всъщност беше причина това да не се случи. Едно нещо от нейната реч запомних много ярко:


да не се отказваме, да мислим и да действаме!!!

С реплики от сорта "Тоя скапан живот....." животът наистина ще е такъв! А пък той - животът всъщност е това, което правим ние всеки ден. И ако е скапан, то е защото ние сме скапани!!!

Успяхте ли вече да чуете това, което се пее в песента, която звучи в момента:
 

Brave and smart against the rules
You smile upon the fools
...........................................
Don"t stop being crazy
Wherever you go
............................................
It"s a lie
It"s a lie
It"s a lie we could not learn to fly

 






Гласувай:
16



1. анонимен - Дискриминацията на другите болни деца социално общество ли е ?
24.11.2010 14:48
Бибито на кой колега е детенце?
цитирай
2. baimomchil - Сега като го четох се замислих
24.11.2010 14:50
Емблемата на Ауди наподобява тази на Олимпийските игри, а именно преплетени кръгове.
цитирай
3. cchery - Емблемата на Ауди наподобява тази ...
24.11.2010 15:15
baimomchil написа:
Емблемата на Ауди наподобява тази на Олимпийските игри, а именно преплетени кръгове.

Да, така е. И ние с Коси това изучавахме онзи ден на НИМ :).
цитирай
4. cchery - Дискриминацията на другите болни ...
24.11.2010 15:25
анонимен написа:
Дискриминацията на другите болни деца социално общество ли е ?
Бибито на кой колега е детенце?

Честно казано ми иде да го изтрия.........
цитирай
5. cchery - Дискриминацията на другите болни ...
24.11.2010 15:49
анонимен написа:

Дискриминирането на другите болни деца, които си нямат кой да ги рекламира, те към социалното общество ли са?
Много гробарско с тоз Хелуин

Ми кво да ти отговоря..... щом призивите за помощ на едно дете са реклама според теб..... Тоз`, оня, Хелоуин са си Хелоуин и само усещането в теб е гробарско.
цитирай
6. анонимен - Попитах те нещо в прав текст, обаче ...
24.11.2010 15:58
Попитах те нещо в прав текст, обаче ти явно си толкова тъпа , че въобще не ме разбираш какво те питам. А какво са разлепените плакати и течащата кампания?
Питам те пак , на другите деца кой ще помогне?
Знаеш ли какво е социално общество? Всички болни деца в държавата да са обезпечени ,дори последното мангалче! Това е социално общество! Вашето си е , дайте да използваме достъпните ни медии да съберем пари за лечение.Предполагам че Бибито е дете на колега от интернет обществото за да сте толкова ангажирани.
Повръща ми се от лицемерието ви!
цитирай
7. cchery - Попитах те нещо в прав текст, обаче ...
24.11.2010 16:04
анонимен написа:
Попитах те нещо в прав текст, обаче ти явно си толкова тъпа , че въобще не ме разбираш какво те питам. А какво са разлепените плакати и течащата кампания?
Питам те пак , на другите деца кой ще помогне?
Знаеш ли какво е социално общество? Всички болни деца в държавата да са обезпечени ,дори последното мангалче! Това е социално общество! Вашето си е , дайте да използваме достъпните ни медии да съберем пари за лечение.Предполагам че Бибито е дете на колега от интернет обществото за да сте толкова ангажирани.
Повръща ми се от лицемерието ви!

Мани, и на мен ми се догади....... от стряскащата ти глупост....... Спри да я рекламираш в моя блог - съвсем в прав текст ти го казвам!
цитирай
8. анонимен - Това не са никакви искания за соц...
24.11.2010 16:16
Това не са никакви искания за социално общество?
След похода за Бибито всичко ще е забравено .
цитирай
9. baimomchil - Това не са никакви искания за соц...
24.11.2010 16:18
анонимен написа:
Това не са никакви искания за социално общество?
След похода за Бибито всичко ще е забравено .


Ми аре давай предложения кво да се направи, философе.
цитирай
10. анонимен - След като не те боли за всички деца, ...
24.11.2010 16:34
cchery написа:
анонимен написа:
След като не те боли за всички деца, ами си съпричастна само с едно единствено и едно единстевно влиза в социалното ти общество, тогава не очаквай голяма съпричастност!
Разбирам , животът е едно доста егоистично начинание привилегия на заможните!

Лелееееееее, ама ти си кандидат за самоубийство май, а?!?

Как си тръгнала да градиш социално общество като си толкова повърхностна?!
цитирай
11. kasnaprolet9999 - Много хубав и обстоен постинг, с...
24.11.2010 17:16
Много хубав и обстоен постинг, случиха се две събития, в които участваха хора с будно гражданско съзнание, повечето младежи. Много добре си описала двете събития, браво на теб, така трябва да се действа, за да има резултати. Все от някъде трябваше да се почне, защото на народа вече му дойде до гуша от калпави закони, бюрокрация и корупция по високите етажи. Днес е за Биби, утре ще е за някое друго дете и така ще е до като държавате не поеме отговорно своите функции и до като законите, които се коват, не започнат да се спазват и това да стане контролирано. Исканията на това автошествие засягат всички деца с такива проблеми и не може така безотговорно и некомпетентно да се нахвърлят анонимни читатели върху авторката. Такъв хубав и обзооен постинг не съм чела скоро, в него са посочени много от болезнените проблемите в нашето болно общество. Поздрави на всички съпричастни с тях!!!
цитирай
12. baimomchil - Kasnaprolet
24.11.2010 17:27
Той тоя мишок е дошъл да се заяжда и да философства. На конкретният ми въпрос за предложение какво да се направи, мълчи като пукел. Типично за критик-паразит ;).
цитирай
13. kasnaprolet9999 - baimomchil
24.11.2010 17:42
Струва ми се, че същия мишок вчера бе и при мен, не се коси, ще го нахраним с вафли на следващия митинг:))) Той явно не е чел предишния й постинг, където ясно се казва, какви искания са поставили с това автошествие. Ако не бе намесил Хелоун, бих си помислила, че не е достатъчно запознат със случая, но след това негово изказване съм сигурна, че е заяждане.
цитирай
14. анонимен - СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ за да има пари за ...
24.11.2010 18:10
СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ за да има пари за всички и за всичко! Просто е !
цитирай
15. baimomchil - кво крадем бе боклук?
24.11.2010 18:12
кво крадем бе боклук?
цитирай
16. анонимен - кво крадем бе боклук? Моля? Е не ...
24.11.2010 18:20
baimomchil написа:
кво крадем бе боклук?

Моля?
Е не бих желала подобни простакеси без никаква култура да ми градят социалното общество?
цитирай
17. vihrogonche - Чери, Бай Момчил, Пролет,
24.11.2010 20:34
я не се връзвайте на анонимковците!
Само им давате храна за още плюнки.
На такива трябва да се отговаря по един-единствен начин:
с игнор, тоест с пълно мълчание!
Това е моето мнение.
А за постинга, какво повече да напиша от това, което написах лично на Черита в скайпа днес?! - нямам думи - толкова е добър!!!
цитирай
18. анонимен - я не се връзвайте на анонимковци...
24.11.2010 20:41
vihrogonche написа:
я не се връзвайте на анонимковците!
Само им давате храна за още плюнки.
На такива трябва да се отговаря по един-единствен начин:
с игнор, тоест с пълно мълчание!
Това е моето мнение.
А за постинга, какво повече да напиша от това, което написах лично на Черита в скайпа днес?! - нямам думи - толкова е добър!!!



вихрогонче, ти в тройката ли си?
дано имаш малко багаж в горната глава да загрееш за какво иде реч
цитирай
19. kasnaprolet9999 - анонимен
24.11.2010 21:09
Престани анонимнико да се заяждаш, когато нещо наподобява, не означава, че трябва да е същото-четири или пет кръга, това са подробности, общото е че са много кръгове,т.е заключението на бай момчил е вярно, а ти какво искаш още от човека? Остави ги на мира!!! Виж за какво иде реч в този постинг, не разбра ли какво се случва тук в България, къде ти е мозъка не знам?
цитирай
20. анонимен - Пълна демагогия!
24.11.2010 22:26
Пълна демагогия!
цитирай
21. kasnaprolet9999 - По-добре късно, отколкото никога ...
24.11.2010 22:38
По-добре късно, отколкото никога :)))
цитирай
22. анонимен - Моля се на Господ и на всички добре ...
24.11.2010 22:52
Моля се на Господ и на всички добре сили да оздравее детето! А всичко останало е прах на вятъра...
цитирай
23. анонимен - Bog da podkrepq tezi dobri dela
24.11.2010 22:54
GORDEQ SE S VAS !!!
цитирай
24. genhack - Ще цитирам майката на Биби: &q...
25.11.2010 00:24
Ще цитирам майката на Биби:
"Здравейте на всички.
Аз съм майката на Биляна.
Благодарение на всички Вас средствата вече са събрани.Към момента събраната обща сума е 92675 лева и към вчерашна дата има изпратени 11509 sms-а.
Много Ви благодаря за всичко което направихте, защото без подкрепата на АКБ нямаше да се справим така бързо.
Другата седмица заминаваме за Мюнстер за да продължим лечението.
Ще ви пишем редовно как протича лечението.
Още веднъж ОГРОМНО благодаря!
Десислава"

Повече от това трудно може да се каже. За няколко дни съм рефрешвал толкова пъти форума на Ауди, че се чудя как бутона F5 ми работи още. АКБ показаха, че са събрали изключително свестни хора. Хора, които действат! Благодарение на това(и белите лястовици - много се смях на "хаджи-опела" :D) шествието в неделя се получи. И не, не само се получи, ами и се показа, че за едно събитие може да бъде хем културно, хем успешно. На 05.11 е пусната темата с призив. 19 дни по-късно парите са събрани! Другата седмциа Биби ще е в Германия, а съвсем скоро силно се надявам да има и новина, че се е излекувала! Защото това не са 50-те хиляди евро, укрити от данъци от поредната скъпарска чалготека в София, това са 50-те хиляди събрани лев по лев от хората с желание да помогнат! Тук е момента да се споменат и децата(в паралел с протеста за ваканция) от 55 СОУ в София - събрали са и са изпратили цели 622.15лв!!!
http://play.novatv.bg/play/237385/?autostart=true (НоваТВ се усетиха със закъснение - 19-тата минута започва репортажа).
Защото на нашето послание: "Биби, ние сме с теб!"
Биби ни отговаря:
"Всичко ще е наред и ще съм здрава!"!

Хаджи Генчо

цитирай
25. анонимен - Голяма реклама си направи на аудито ...
25.11.2010 00:41
Голяма реклама си направи на аудито с това Биби.
цитирай
26. genhack - Има и още по темата, но нарочно не ...
25.11.2010 00:41
Има и още по темата, но нарочно не исках да е в същия ми коментар...
Трябва ли да дойде ББ, за да дойдат медии на някакво събитие, без да си ги врънкал някой и изваждал "връзки" с репортери. Или някой да сбие/убие/изнасили? Трябва ли темата за киселото зеле и развалянето му, заради топлото време да заемат 10%(3минути) от ЦЕНТРАЛНАТА емисия новини на национална телевизия(БТВ)?
Трябва ли укриването на данъци от Долче и Габана да е по-важна новина от спасяването на детски живот.
Само според мен ли на тоя Павел Александров от комисията, агенцията за лечение в чужбина или там каквато структура са си направили му личи от 100км как е виновен, гузен и въобще не знае къде се намира, заради собствените си глупости....ще проверим...ще видим защо е отказана молбата...
Много е прав човекът от "Спаси, Дари на": "Те си вземат заплатите, без значение дали ще одобрят или откажат лечение на дадено дете". Като ще е така - да изчезват оттам, а не да спестяват едни 24 милона лева...
Ще ми се да има повече хора като "колегите" от Ауди форума. Ще ми се, но не искам да се замислям по-надълго, защото по-горните коментари, малоумнищината, бликаща от медиите, хората, крадящи от живота на другите ме карат да стигам до извода, че АКБ е остров в морето. Ама пък не се знае - току виж земните пластове на тоз' остров се размърдат и вземе,че стане по-голям и по-голям!
Много се размечтах, май е време да си лягам. :)

P.S. О, анонимни юроде! Да беше малко по-досетлив, да си се усетил вече, че никой от тук пишещите не кара Ауди.
http://vbox7.com/play:772874a9
А aз предпочитам да съм глупав.
цитирай
27. анонимен - прав е Полигор че сте много блудкави
25.11.2010 00:53
прав е Полигор че сте много блудкави
цитирай
28. baimomchil - Ей Хаджи
25.11.2010 08:37
все такива новини да носиш!
цитирай
29. baimomchil - На анонимният паляк толкова дъл...
25.11.2010 08:38
На анонимният паляк толкова дълбоко сме му бръкнали в задника, че чак сън не го хваща.

Надявам се до вечерта да разбере кой и какво точно му го казва, а до Великден може и да осъзнае, че никой тук не кара ауди.
цитирай
30. boristodorov56 - Бог да помага на всички!
25.11.2010 09:36
Браво на всички вас!
цитирай
31. cchery - На анонимният паляк толкова дъл...
25.11.2010 09:48
baimomchil написа:
На анонимният паляк толкова дълбоко сме му бръкнали в задника, че чак сън не го хваща.

Надявам се до вечерта да разбере кой и какво точно му го казва, а до Великден може и да осъзнае, че никой тук не кара ауди.

Абе, хора, сетих се нещо..... той анонимният явно ни пожелава да караме ауди един ден!!! Ми нека, от неговата уста в божиите уши..... мисля си че те с бог са си близки, щом му е гробовно настроението, слушайки Хелоуин.....

Гена, ти ме изненадваш!!!! Благодаря за включването.... наистина много хубави новини донесе. Аз наистина не знаех кога е почнала кампанията за събиране на парите за Биби и сега от теб научавам - 19 дена!!! Ще я чакаме жива и здрава тук сред нас!!! И аз съм съвсем сериозна за саморазпускането на Агенцията за закрила на детето и този фонд ли е, комисия ли е за лечение на деца......... Това са средства за идържането на 2 напълно неработещи институции!!! С тези средства, Биби отдавна можеше да се лекува в чужбина.......
цитирай
32. mikino - Това доказва вярността на, нещо, което казах преди доста време:
25.11.2010 09:50
Всичко зависи от нас! Държава липсва, а щом липсва - ни сме на ход!
Хубав ден Чери!
цитирай
33. анонимен - ЕГОИСТИ!
25.11.2010 09:56
ЕГОИСТИ!
цитирай
34. cchery - Питам те Дискриминирането на ...
25.11.2010 09:57
анонимен написа:
Питам те
Дискриминирането на другите болни деца, които си нямат кой да ги рекламира, те към социалното общество ли са?

Определение за ДИСКРИМИНАЦИЯ: Дискриминацията (от лат. discriminatio - „правене на разлика“) към или спрямо даден човек или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества. Дискриминация има тогава, когато е налице официално или неофициално разделяне на хората в отделни групи по някакъв техен общ признак, при което им се дават или отнемат дадени права, задължения и възможности, според групата към която принадлежат.

Надявам се, че съм отговорила дали има дискриминация или не. Предполагам, че друго си имал предвид, но незнайеки значението на думите в българския език, си метнал/а първата по-популярна.
цитирай
35. cchery - Всичко зависи от нас! Държава ли...
25.11.2010 09:58
mikino написа:
Всичко зависи от нас! Държава липсва, а щом липсва - ни сме на ход!
Хубав ден Чери!

Абсолютно вярно! Всичко зависи от нас! И на теб Микино, много слънчев ден ти желая!
цитирай
36. анонимен - Питам те Дискриминирането на ...
25.11.2010 10:09
cchery написа:
анонимен написа:
Питам те
Дискриминирането на другите болни деца, които си нямат кой да ги рекламира, те към социалното общество ли са?

Определение за ДИСКРИМИНАЦИЯ: Дискриминацията (от лат. discriminatio - „правене на разлика“) към или спрямо даден човек или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества. Дискриминация има тогава, когато е налице официално или неофициално разделяне на хората в отделни групи по някакъв техен общ признак, при което им се дават или отнемат дадени права, задължения и възможности, според групата към която принадлежат.

Надявам се, че съм отговорила дали има дискриминация или не. Предполагам, че друго си имал предвид, но незнайеки значението на думите в българския език, си метнал/а първата по-популярна.

Точно така, дискриминация!
Не отговорихте Бибито на ваш колега от медиите ли е детенце и не е ли дискриминация да събираш пари за детето на колегата, а другите кучета ги яли?
цитирай
37. baimomchil - Не се познаваме с родителите на б...
25.11.2010 10:18
Не се познаваме с родителите на Биляна, не работим и в медии (а родителите незнам какво работят, но надали са в медии, предвид почти нулевото отразяване на кампанията). Други въпроси да имаш, дришльо?

Щото аз имам един за теб:

Що за долна отрепка трябва да си за да мяташ иронични подмятания към смъртно болно 5 годишно детенце?

Че си пълен боклук ми е ясно, ама тва горното верно не го разбирам?!?!
цитирай
38. cchery - Ама не е дискриминация, бе пиле, друго искаш да ме питаш си мисля :))
25.11.2010 10:55
Третирането или възприемането на човек на базата на класа и т.р. ред други признаци - къде видя аз да третирам, да приемам и въобще да обсъждам другите болни деца?!!?!?

Разделянето на хората по някакъв признак, съчетано с отнемане на права, задължения, възможности - докато събирахме пари да не би да е спрял да работи сайта ДМС или да не са пращани СМС за другите болни заради Биби!!!!

Просто, хвани тълковния речник на България и намери думата, за която искаш да ме питаш. Не се притеснявай..... нормално е да не знаеш какво говориш...... при твоя умствен капацитет...
цитирай
39. cchery - Анонко........ давай с по-нормални обиди :))) и няма да те трия!
25.11.2010 11:23
Не искам да създавам фонд за никой! Въобще не искам да принадлежа към никаква организация. Аз представлявам само себе си и така съм най-отговорна!
цитирай
40. baimomchil - Нищо полезно не може да има в отрепка ...
25.11.2010 11:24
Нищо полезно не може да има в отрепка която мята иронични подмятания по раковоболно дете... Тва е най-долното нещо което може да направи някой.

А като раздаваш идеи за благотворителност - ми направи ги, хем ще ни покажеш как става. Или на приказки сме много велики...
цитирай
41. cchery - хахахах изтри ме искаш да си къ...
25.11.2010 11:49
анонимен написа:
хахахах изтри ме
искаш да си къкънижеш сама
прави си го
дано събереш парите и да ти стигнат за каквото си ги замислила
чао
повече нямам какво да ти кажа

Ама то аз така или иначе сама си каканижа (обърни внимание на правописа на тази дума)..... теб не те имам за нещо.... нямаш име, нямаш лице........ просто НИКОЙ/Я!
цитирай
42. анонимен - До кога ще ти гледам облещената м...
25.11.2010 13:24
До кога ще ти гледам облещената мутра на първа страница?
цитирай
43. cchery - До кога ще ти гледам облещената м...
25.11.2010 13:52
анонимен написа:
До кога ще ти гледам облещената мутра на първа страница?

Ооооо, милото, ма вземи мерки някакви - примерно затвори този таб, който четеш в момента. Знаеш ли, виждаш ми се пристрастен към блог.бг, а ако е в частност към мен, то има и други начини да ми го кажеш :))))))))))))).
цитирай
44. baimomchil - Уж щеше да си ходи - толкова и си държи ...
25.11.2010 14:01
Уж щеше да си ходи - толкова и си държи на думата. Не че нещо друго сме очаквали от такъв пропаднал индивид, бъзикащ се със смъртно болно дете...
цитирай
45. baimomchil - Плюй бе, то е ясно, че само тва ти се ...
25.11.2010 14:32
Плюй бе, то е ясно, че само тва ти се отдава... Като гледам си способен да плюеш и по болно дете...
цитирай
46. cchery - До кога ще ти гледам облещената м...
25.11.2010 14:38
анонимен написа:
cchery написа:
анонимен написа:
До кога ще ти гледам облещената мутра на първа страница?

Ооооо, милото, ма вземи мерки някакви - примерно затвори този таб, който четеш в момента. Знаеш ли, виждаш ми се пристрастен към блог.бг, а ако е в частност към мен, то има и други начини да ми го кажеш :))))))))))))).

Ти го плюеш, то си мисли , че дъжд го вали.

E, поне получихме ясно доказателство защо постоянно идваш в темата и пишеш... ДА ПЛЮЕШ!
цитирай
47. djud - Хахахахахахаха
25.11.2010 15:00
Ама вие сте били много потайни бе - нищо не казвате, а трябва от други да научавам - за Аудито, което го имате; за медиите , в които работите; за парите, които събирате.......... И то виж само от кой го научих - от Ан Он Им Ен. Ами че то е ясно от името, че е от някое аборигентско местенце, откъде да е чувал за разни там социални общества, дискриминации и тем подобни глупости. По-друго си е да се виси на клона и да се яде банана
цитирай
48. baimomchil - Djud разконспирира ни
25.11.2010 15:05
ще ти дам едно кръгче с Аудито от мен да мине ;)
цитирай
49. cchery - Юли, а на мен ще ми дадеш ли едно интервюнце за новия брой на
25.11.2010 15:26
"24 часа Чери" - излиза в събота по никое време :))))))...
цитирай
50. djud - Ей, провървя ми най-накрая :))))
25.11.2010 15:33
А сега по-сериозно :
Прекрасно е това , което стана. Който може - да го оцени, който не може - ДГД !
Права е mikino - щом държавата абдикира - на ход сме ние ! Още повече, че народа на тая държава сме НИЕ, и каквото си надробим това и ще сърбаме !
Вчера се обединиха толкова хора около Биби, днес - около друго дете, утре - пак за някой друг нуждаещ се и т.н. ....... Ако всеки път сме обединени, то тогава ще вземат да се замислят тези "отгоре" - откъде духа вятъра и кой клати гората !
Аз вече, като вземат да ми мрънкат на тема - " Тази скапана държава " и директно ги питам - ТИ КАКВО НАПРАВИ, ЗА ДА НЕ Е ТАКА ????
Ида не мислите, че получавам отговор - НИЩО ПОДОБНО !!!! От девет дерета вода ще докарат, да ти доказват, че нищо няма да се промени, ама това че и те не са си направили труда да опитат първо, а после да говорят - не ги спира да плюят !!!!
Ох, хайде стига, че нещо взех пак да се дразня от тях.
А Биби, и всички деца, които имат нужда от помощ - ще се оправят благодарение на ОПИТАЛИТЕ СЕ ДА ПРОМЕНЯТ СВЕТА ОКОЛО СЕБЕ СИ ХОРА !!!!
цитирай
51. djud - Ох, амииии...... щи ми развалиш рахата със сутришното кафе, ама - вземи ми прати въпросите предварително, а !!!
25.11.2010 15:37
а на мен ще ми дадеш ли едно интервюнце за новия брой на

cchery написа:
"24 часа Чери" - излиза в събота по никое време :))))))...

цитирай
52. vihrogonche - ТАЗИ ЧАСТ:
27.11.2010 15:28
Но имаше възможност единият от нас със съпруга ми да отиде на автошествието, а другият да гледа децата. Или пък........ въобще да не отидем. Но ние разсъждаваме по друг начин. Следващите редове са посветени, на родителите (по-специално майките), които вардят децата си като писани яйца!!! Битува мнението, че децата не трябва да се водят на погребения, защото щели да се разстроят. Битува мнението, че на децата не трябва да се казват лошите неща, които се случват. Битува мнението, че децата не трябвало да се водят на митинги, протести, шествия, щото тяхната работа била да играят. Битува мнението....... битува ама не мнението, ами нежеланието на българите да правят каквото и да било щом не ги засяга пряко. Битува липсата на всякакъв ищах да се ангажираш с обществени проблеми и дела, защото никой не иска да се чувства отговорен за каквото и да било. И най-вече, не иска да прави НИЩО!!!!! АМА НИЩИЧКО!!! Т.е. за мен да не дойдеш на това автошествие с обяснението, че не искаш да разстройваш детето си, е ЧИСТО И ПРОСТО ИНФАНТИЛНО ИЗКЛИНЧВАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ!

Лично аз защитавам съвсем друга теза: колкото по-късно кажеш на детето, че животът не е САМО щастлив, толкова по-нещастно го правиш. Особено пък като говорим за смърт и тежки заболявания. Когато на бях на 11 години дядо ми почина. И истината от предишните ми изречения ме връхлетя със страшна сила. Знаех, че хората умират. Но не знаех, че това се случва и с хора от моето семейство........ Много трудно го преживях!!! И затова не спестих погребението на моя баща на децата ми. Затова и сега не спестих истината, че Биби е много болна. Само като споменах думата „рак”, синът ми, който е по-голям и знае, че дядо му почина от рак, вече беше готов да помогне с всичко по силите му на Биляна. Всъщност и двамата с дъщеря ми поискаха САМО едно: ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ С БИБИ КАТО СЕ ИЗЛЕКУВА И ДА ИГРАЯТ ЗАЕДНО!
цитирай
53. vihrogonche - Чери, Момчил,
27.11.2010 15:31
Много уважавам горепосочената от мен РОДИТЕЛСКА позиция!
Аз я смятам за правилна и също я приемам.
ЩАСТЛИВА СЪМ, ЧЕ ПАРИТЕ СА СЪБРАНИ И ЧЕ ДЕТЕТО ЩЕ СЕ ЛЕКУВА В ЧУЖБИНА! УСПЕХ И КЪСМЕТ, ДЕТЕНЦЕ!!!
В четвъртък вечерта бях на родителска среща и бях изумена от съществуването на родители на деца от групата на Алекс, които желаят да вардят децата си като писани яйца, Боже - колко смешни, слаби и жалки ми се сториха - опитах се малко да ги поотворя за някои неща, но останаха напълно глухи...
цитирай
54. анонимен - buy viagra online 745 16755
18.10.2012 19:26
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#2965>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#18064>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#7950 generic viagra
цитирай
55. анонимен - payday loans online 642 4218
19.10.2012 13:30
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9442>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20815>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#2532 payday loans online
цитирай
56. анонимен - buy viagra online 580 12686
19.10.2012 16:50
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#11245>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#3580>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#3040 viagra online
цитирай
57. анонимен - purchase levitra
20.10.2012 06:54
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#7773 - cheap levitra online, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9663>generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#8719 online
цитирай
58. анонимен - cheap cialis online 6166
20.10.2012 10:04
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#kbdro>cialis 10 mg</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#rltjh >cheap cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#nhnuy buy cialis
цитирай
59. анонимен - viagra online 6636
20.10.2012 19:29
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#lrjpc>buy viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#tgjpw >viagra 120 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#ozcvm viagra without prescription
цитирай
60. анонимен - kamagra oral gel 15684
20.10.2012 20:30
<a href=http://orderkamagranow.com/#aqbxo>cheap kamagra online</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#cgdlx >purchase kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#wvlqe buy kamagra
цитирай
61. анонимен - order levitra 6858
21.10.2012 09:53
<a href=http://orderlevitrahere.com/#qtivm>cheap levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#frsgm >order levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#bthaq cheap generic levitra
цитирай
62. анонимен - payday loans 600 15734
24.10.2012 08:39
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#19294>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#20106>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#19592 payday loans
цитирай
63. анонимен - buy kamagra 6121
24.10.2012 09:54
<a href=http://kamagrastorehere.com/#wpvbp>cheap kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#zktdu >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#amhba buy kamagra online
цитирай
64. анонимен - cheap levitra 21067
24.10.2012 18:07
<a href=http://levitrastorehere.com/#wcbxk>cheap levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#hvecm >cheap levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#yzzrc buy levitra online
цитирай
65. анонимен - cialis online 869 17486
24.10.2012 18:10
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#4260>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#13470>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#18245 buy generic cialis
цитирай
66. анонимен - generic cialis 1346
24.10.2012 18:37
<a href=http://cialisstorehere.com/#gkmoy>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#kotma >buy cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#jttuj cheap cialis
цитирай
67. анонимен - buy viagra online 16743
25.10.2012 03:24
<a href=http://viagrastorehere.com/#qsmvr>viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#voold >buy viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#oenci viagra online
цитирай
68. анонимен - payday loan online 21074
27.10.2012 15:06
<a href=http://badcreditloanhere.com/#ilpju>bad credit payday loan</a> - <a href=http://badcreditloanhere.com/#hlfup >bad credit payday loan</a> , http://badcreditloanhere.com/#dlcks payday loan online
цитирай
69. анонимен - buy viagra 6856
30.10.2012 19:30
<a href=http://cheapgenericviagranow.com/#isabq>buy viagra</a> - <a href=http://cheapgenericviagranow.com/#aympj >viagra without prescription</a> , http://cheapgenericviagranow.com/#rtizr viagra 50 mg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5020944
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930