Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 14:30 - Защо дори и слънцето беше избрало пътя на най-малкото съпротивление?
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 27563 Коментари: 55 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Шушумигата Шушум се закова неподвижно на земята. Беше затворила очи за да не блестят в тъмнината. Козината й винаги добре пригладена, за да не се забелязват стърчащи косъмчета, сега се сливаше с цвета на окапалите листа. Не дишаше, не мърдаше и само онзи, който познаваше номерата й беше способен да я забележи по ..... ушите. Тези ситни иначе израстъци винаги бяха добре наострени и улавяха всяка вълна. Чуваха дори тайните разговори на тревите, дърветата, че и самодивите. По този начин шушумигата винаги знаеше какво става в старата гора. Чуваше за още несъстояли се скандали, за непроходили клюки и оплакваше все още живи животни, които всеки момент щяха да бъдат изядени без дори те да го знаят.

Шушумигата си живееше добре така. Вечно осведомена тя беше търсена от хитрата лисица за да й измъкне някоя тайна и да се облажи. Свраките също я наобикаляха и никога не съжаляваха за това - още неродените клюки вече се носеха на крилете им щом се разделяха с Шушум. А гаргите....... о те просто бяха във възторг от нея. С часове даваха воля на глупостта си заедно и правеха цели паради на простотията. Шушум никога не се бе замисляла дали не прави зло на някой. Стигаше й да има своето собствено спокойствие и сигурност. Тя никога не се забъркваше в скандали. Никога не се изказваше и като я питаха какво мисли за нещо, винаги изшумулкваше несвързано. Когато, обаче, от нея се искаше твърд отговор и не дай си Боже решение, Шушум скорострелно заставаше на страната на питащия. Не мислеше! Не разсъждаваше! Стигаше й да е добре приета сред компанията, в която се намира. Ако по-късно попаднеше на място, където заради по-ранно заета позиция щяха да я оскубят жива, не се свенеше и веднага си променяше позицията. Ако пък можеше да замълчи, още по-добре.

Случи се така обаче, че един ден в старата гора не изгря слънце. Притеснени животните почнаха да го търсят. Тези, които можеха да летят, напрегнаха всичките си сили и стигнаха до небесния му дом. Нищо, че това им струваше прекалено много усилия и част от тях нямаше да оцелеят на връщане. Домът на слънцето беше заключен. Животните позвъниха веднъж. После пак. Накрая почнаха да чукат. Притесниха се да не се е случило нещо лошо със слънцето. И след като никой не им отвори, решиха да счупят ключалката и да влязат в дома. Направиха го. Но и вътре не намериха никой. Никаква следа. Някои от тях се бяха надявали да намерят някаква бележка от стопанина, която да им подскаже къде е и какво става. Но нямаше нищо. Слънцето беше изчезнало безследно.

Обезкуражени животните си тръгнаха. Когато се прибраха в гората разказаха какво са видяли на небето. Всички животни бавно почнаха да се разотиват. По обратния път те се разделяха на групички, в които обсъждаха тревогите си. Тези, които слънцето изгаряше с лъчите си почнаха почти веднага да го плюят и обиждат. Не допускаха, че може да има основателна причина. Други, които се смятаха за приятели на слънцето пък се притесниха не без основание. Но се притесниха не за самото слънце, а за това, че не биха оцелели без него. Трети, които минаваха за разумни почнаха да мислят логично и да търсят решение. До края на деня се беше оформила и четвърта групичка - животни, които единодушно решиха, че трябва да направят нещо конкретно, за да открият слънцето.

През всички групички мина шушмигата. При всички се задържа достатъчно дълго за да чуе клюките и за да ги разнесе после. Когато я питаха какво мисли проговаряше веднага в тон с общото настроение на групата. Когато трябваше да плюе по слънцето го правеше с охота. Не се и замисляше. Когато трябваше да изглежда притеснена заради него разтваряше мишите си очички и гледаше състадателно. Умилкваше се, вайкаше се и оплакваше живота. По-малко се задържа при групата, която търсеше решение, зер.... трябваше да мисли. И току-виж й се наложило и да направи нещо!!! Пу-пу-пу, да не чува дявола...... нищо не искаше да прави.

 

Но истински страх изпита, когато почти по погрешка мина покрай групата, която беше почнала да издирва слънцето. Някой от тази група я забеляза и я попита какво мисли да прави тя самата. Не получи отговор. Шушум се направи, че не го чува. Друг я помоли да напише писмо до майката на слънцето и тя застина. Стана по-ниска от тревата, очите и се притвориха, козината й се приглади и само ушите й нервно помръдваха. Ще каже човек, че мислеше. Всъщност не. Страхуваше се, че трябва да направи нещо и да остави следа, че е участвала. Това не биваше да се случи и тя се измъкна точно тъй тихо както и беше дошла. Плю си в пазвата няколко пъти за успокоение и си каза, че ония глупавите и сами ще свършат работата.

 

Когато и на идния ден гората остана тъмна, Шушум също взе да се притеснява. И говореше срещу слънцето със страшна сила. Заканваше му се. Кълнеше го. Дори обеща, че като се върне ще му поиска обяснение и извинение. Групата т.нар. „приятели” на слънцето вече се бяха присъединили и сега всички заедно надигаха вой до небесата. Така силно викаха, че облаците се размиваха. Нашите приятели, които търсеха решение на думи, все още си говореха. Надълго и нашироко повтаряха нещата, които се бяха случили предния ден. Виждаха нови детайли, а там където ги нямаше, си ги нагаждаха. Съгласяваха се един с друг. Много семки излюпиха за това време. А в гората беше все още страшно тъмно.

 

Малцината, които бяха решили да действат не се спираха още от предния ден. Знаеха, че не могат да разчитат на никой и сами си вършеха работата. Шушум рядко ги навестяваше. А когато го правеше идваше и си отиваше съвсем тихо, да не я чуе някой. Просто искаше да разбере докъде са стигнали и да разкаже на останалите.

 

Един ден слънцето беше намерено. Беше решило да си вземе отпуска и съвсем безхаберно го беше и сторило. Почиваше си край плажа доволно изтегнато и понеже беше слънце не върви да кажем напечено. Поискаха му обяснение. Не го даде. Поискаха да се върне. Не го направи – уморено било. Помолиха го да си намери заместник. Не се и помръдна. Но когато все пак животните издириха и майка му и й разказаха какво беше сторило, тя се разлюти така, че слънцето подви веднага лъчите си и....... ИЗГРЯ! Ама ей така като слънце изгря. Не каза нищо. Все едно нищо не е било. Не обясни нищо. Само пожела с половин уста на животните от старата гора много усмивки до края на лятото.

 

Приятелите му много се зарадваха. Казаха му колко им е липсвало. Как се били разтревожили за него (спестиха факта, че повече се бяха притеснили за собственото си оцеляване). Ласкаеха го докато накрая от половин слънцето се усмихна с цяла уста. Шушум не пропусна този „спектакъл”. Боже да бяхте я видели как се умилкваше, как ръсеше хвалебствия, колко разтревожена се показа. И веднага изтича при групичката на животните дето го мразеха и им каза, че слънцето е много кисело и да не вземат да му кажат нещо накриво. Ще ги прогори веднага. Те пък само това чакаха. Снишиха се, затвориха си устите и продължиха да живеят скотския си от преди живот.

 

През цялото това време нашите приятели дето търсеха решения на думи продължаваха да обсъждат. Дори и когато слънцето изгря се надприказваха дали наистина е изгряло или това е неговото отражение. И как щяха да се развият нещата ако предния ден се бяха съгласили с теорията на едного. Който въпреки правотата си имал и криви моменти в изложението си, защото, ако, понеже, обаче, един вид като два вида .......... и т.н., т.н..... Шушум ги слуша, слуша и реши да ги остави да си бръщолевят. К`во й пука!?!  К`во може да стане когато, като, следващият път, по друго време.......

 

Хич и не стъпи при групата дето все пак откри слънцето. Те се „правеха на деца” по нейно мнение и искаха слънцето да им даде обяснение и да се извини. Помолиха го да им обясни защо така си е тръгнало и дали не могат да му помогнат с нещо, ако това е по силите им. Решиха да му покажат, че искат да бъдат уважавани. Шушум пък не щеше. Въобще не й дремеше за утрешния ден. То даже за същия ден не й пукаше. Тя винаги щеше да си оцелява, защото беше приятел с всеки, враг на всеки и угодник-шут според настроенията.

 

Истинската причина обаче нашите животни да поискат някакво уважение беше факта, че прибирайки се от почивка, слънцето беше довело със себе си приятел. Един такъв нисичък, тихичък, с пригладена козинка, миши кръгли очички и наострени уши. Познахте ли го? Да, прави сте – слънцето водеше със себе си още една шушумига. По-точно казано – мъжки шушумиг. И той вече търсеше Шушум, за да създадат поколение, с което да населят старата гора и повече никой за нищо нямаше да вдига шум. Ето за това животните искаха обяснение?

 

Защо дори и слънцето беше избрало пътя на най-малкото съпротивление?

 






Гласувай:
20



1. panazea - Много позната особа!
23.08.2010 14:37
А бе , аз съм я срещала някъде! Ама е толкова незначителна , че чак не мога да се сетя! :))
цитирай
2. baimomchil - Пълно е с шушумиги
23.08.2010 14:39
навсякъде... и горните 3 групи паляци.
цитирай
3. baimomchil - А бе, аз съм я срещала някъде! Ама е ...
23.08.2010 14:42
panazea написа:
А бе , аз съм я срещала някъде! Ама е толкова незначителна , че чак не мога да се сетя! :))


Ми то една ли е, две ли са?
цитирай
4. cchery - Аз пък ги срещам нявсякъде където и да отида,
23.08.2010 14:45
каквото и да река да направя! Все ще се намери някоя шушумига дето ти иде да я оскубеш!
цитирай
5. djud - "......и правеха цели паради на простотията"
23.08.2010 16:01
И така - целия живот им минава в паради. Лошото е, че почти всички други стоят и гледат тези паради, ръкопляскат и им се радват. И така ставаме подвластни на простаците и простотията. За съжаление :((((((( / следва иконка със сълзичка /
цитирай
6. injir - Слънцето си е слънце. Ако иска - ще ...
23.08.2010 17:51
Слънцето си е слънце. Ако иска - ще прати лъч на Шушум и ше го изгори.Ама не иска. Затова хората ще се спасяват от Шушум както намерят за добре -като не го гледат, не го слушат, ако трябва - ще го цапардосат през ръчичките или ще му кажат , че е Шушум. Така, де. Да си знае. Пък дано да разбере...
Браво за интересната метафора! Хареса ми!
цитирай
7. cchery - Благодаря!
23.08.2010 18:08
injir написа:
Слънцето си е слънце. Ако иска - ще прати лъч на Шушум и ше го изгори.Ама не иска. Затова хората ще се спасяват от Шушум както намерят за добре -като не го гледат, не го слушат, ако трябва - ще го цапардосат през ръчичките или ще му кажат , че е Шушум. Така, де. Да си знае. Пък дано да разбере...
Браво за интересната метафора! Хареса ми!

Инджи, въпросът е че повечето не искат да се спасят от Шушум. За някои даже е от полза. А тя пък сама по себе си не се усеща колко е нищожна. Убедена е в правотата си... живее си и си свирка. И как да не..... като други й вършат работата. А слънцето и то..... дано вече такова слънце не свети над страната ни.

цитирай
8. cchery - И така - целия живот им минава в па...
23.08.2010 18:11
djud написа:
И така - целия живот им минава в паради. Лошото е, че почти всички други стоят и гледат тези паради, ръкопляскат и им се радват.

И още по-лошо има - посочваш им в очите докъде са се докарали. Показваш алтернатива. А насреща ти само Шушуми, носещи кофи с оправдания, че нищо никога не става в тази "скапана държава".
цитирай
9. injir - То има ли истинско слънце?Аман от ...
23.08.2010 18:21
То има ли истинско слънце?Аман от ГМО-слънца.
цитирай
10. monaliza121 - Mалко по малко...
23.08.2010 18:37
Искаме, не искаме май се превръщаме в шушумиги...
цитирай
11. cchery - Искаме, не искаме май се превръщаме ...
23.08.2010 18:58
monaliza121 написа:
Искаме, не искаме май се превръщаме в шушумиги...

Е.... недей така! Що да се превръщаме? Аз твърдя за себе си, че не съм шушумига. То си зависи от човека. И само не ми казвайте, че не е така, щото няма да ви повярвам!
цитирай
12. baimomchil - То има ли истинско слънце?Аман от ...
23.08.2010 19:03
injir написа:
То има ли истинско слънце?Аман от ГМО-слънца.


По-добре ГМО-слънца
вместо ГМО-лайна

:)
цитирай
13. baimomchil - Искаме, не искаме май се превръщаме ...
23.08.2010 19:04
monaliza121 написа:
Искаме, не искаме май се превръщаме в шушумиги...


Кой каквото иска
това си дриска
цитирай
14. baimomchil - Сори за двата физиологични коме...
23.08.2010 19:05
Сори за двата физиологични коментара по-горе ама то от детокс, кво друго му остава на човек
цитирай
15. injir - Do otg.15
23.08.2010 21:01
Детоксикирай се , бе, човек!
цитирай
16. анонимен - uff 4e simi smela...............prudla
23.08.2010 21:08
revolucionerka.................a6kolsun..............i vsi4ki vikat aaaaaa, saky, nij ne sme takviz.............pfu!
цитирай
17. cchery - revolucionerka. . . . . . . . . . . . . . . . ...
23.08.2010 21:56
анонимен написа:
revolucionerka.................a6kolsun..............i vsi4ki vikat aaaaaa, saky, nij ne sme takviz.............pfu!

Е пък барем на родната си азбука пишем... значи не сме таквиз! :)))
цитирай
18. анонимен - конкретна група ли имаш предвид?
23.08.2010 22:20
конкретна група ли имаш предвид?
цитирай
19. cchery - конкретна група ли имаш предвид...
23.08.2010 22:57
анонимен написа:
конкретна група ли имаш предвид?

Не! Сблъсквала съм се с подобен тип отношение по различно време и на различни места. Това горното си е валидно всеки път, когато искаш да скочиш високо. Все някой ще те дръпне за крака.

Но пък ще се радвам, ако дадете пример за конкретна група. Нека се знаят!
цитирай
20. анонимен - smeni si snimkata..... prili4a6 na pera4ka ot predgradiqta na Pari6 ot na4aloto na 19 vek;)))
23.08.2010 23:21
pone si zatvori ustata....... agrarna fizionomijka.....:)
цитирай
21. injir - Анонимните са за изтриване.
24.08.2010 06:50
Анонимните са за изтриване.
цитирай
22. baimomchil - Детоксикирай се, бе, човек! ...
24.08.2010 09:40
injir написа:
Детоксикирай се , бе, човек!


Ами това правя! ;) :)
цитирай
23. baimomchil - Интересно анонимните лайна
24.08.2010 09:43
как все се появяват в подобен сорт теми? Че разпознават себе си е ясно, ама все пак... явно трябва да са в час с клюките.

Ами да ви ги кажа - детоксикираме се в момента и ако искате си отворете шупумигалната си устичка да ви се изцвъкам отгоре. Аре сега кажете АААААААААААА.
цитирай
24. cchery - smeni si snimkata. . . . . prili4a6 na ...
24.08.2010 09:49
анонимен написа:
smeni si snimkata..... prili4a6 na pera4ka ot predgradiqta na Pari6 ot na4aloto na 19 vek;)))


Ама ти откъде ми знаеш професията?!?!

анонимен написа:
pone si zatvori ustata....... agrarna fizionomijka.....:)


Не ща да я затварям. Иначе щях да го направя.
цитирай
25. cchery - Анонимните са за изтриване. Инджи, ...
24.08.2010 09:50
injir написа:
Анонимните са за изтриване.

Инджи, аз се опитвам да не трия нищо в този блог... защото искам всичко да се вижда и който се излага да го прави видимо. Естествено бих нанесла някои корекции на животновъда :)).
цитирай
26. vihrogonche - Моя Черита, толкова е хубаво да имаш СРОДНА ДУША!!!
24.08.2010 21:44
Чета те всеки път и мисля - наистина е прекрасно да срещнеш СРОДНА ДУША...
Просто се чувствам толкова разбрана, приета и ОБИЧАНА от теб, само четейки постовете ти...
НИКОГА не съм била шушумига! Ама никога!!!
Този твой постинг просто ме НАКЕФИ максимално, благодаря ти за него!!!
Което ми напомня да те питам - ти чела ли си книгата "За стърчането" на Слави Трифонов - тя за пореден път доказва, че не е лесно да си ... ВИСОК ... това е от мен засега... прегръщам те силно, приятелко! Липсваш ми и искам да се видим скоро!
цитирай
27. анонимен - e t'va e - gazolizcite sa na po4it vinagi i navsekade - hele pak po detoksovo vreme....
24.08.2010 22:23
e t'va e - gazolizcite sa na po4it vinagi i navsekade - hele pak po detoksovo vreme....
цитирай
28. анонимен - ФУТАРЕЛА
24.08.2010 22:43
Нямам думи! Жалко е има много такива шушумиги и наистина остава въпросът защо ?
цитирай
29. cchery - Чета те всеки път и мисля - наистина е ...
24.08.2010 23:02
vihrogonche написа:
Чета те всеки път и мисля - наистина е прекрасно да срещнеш СРОДНА ДУША...
Просто се чувствам толкова разбрана, приета и ОБИЧАНА от теб, само четейки постовете ти...
НИКОГА не съм била шушумига! Ама никога!!!
Този твой постинг просто ме НАКЕФИ максимално, благодаря ти за него!!!
Което ми напомня да те питам - ти чела ли си книгата "За стърчането" на Слави Трифонов - тя за пореден път доказва, че не е лесно да си ... ВИСОК ... това е от мен засега... прегръщам те силно, приятелко! Липсваш ми и искам да се видим скоро!

Деска, благодаря....... Не съм чела книгата на Слави..... но предчувствам какво мога да открия в нея.... И сякаш не искам да го откривам.
цитирай
30. cchery - e t'va e - gazolizcite sa na po4it ...
24.08.2010 23:02
анонимен написа:
e t'va e - gazolizcite sa na po4it vinagi i navsekade - hele pak po detoksovo vreme....

Шушум, май не ти стиска да застанеш с лицето си тук!!! И затова си с гъза напред.....
цитирай
31. cchery - Нямам думи! Жалко е има много такива ...
24.08.2010 23:03
анонимен написа:
Нямам думи! Жалко е има много такива шушумиги и наистина остава въпросът защо ?

Фют, ето ти пример за Шушум - анонимния от коментара над тебе.
цитирай
32. baimomchil - e t'va e - gazolizcite sa na po4it ...
25.08.2010 10:14
анонимен написа:
e t'va e - gazolizcite sa na po4it vinagi i navsekade - hele pak po detoksovo vreme....


Учудвам се че някой те почита. Явно живееш в заблуда. Я пак кажи ААААА да ти цвъкна и втората доза.
цитирай
33. анонимен - ne govorete taka za "priatelite" si - moze da vi se obidiat
25.08.2010 21:14
ne govorete taka za "priatelite" si - moze da vi se obidiat
цитирай
34. анонимен - e t'va e - gazolizcite sa na po4it ...
25.08.2010 21:45
cchery написа:
анонимен написа:
e t'va e - gazolizcite sa na po4it vinagi i navsekade - hele pak po detoksovo vreme....

Шушум, май не ти стиска да застанеш с лицето си тук!!! И затова си с гъза напред.....

tuk pone sa mnogo......sas sigurnost ste vi ogree....
цитирай
35. cchery - Оооо, ама ти от приятелите ли си?!?!
25.08.2010 21:57
анонимен написа:
ne govorete taka za "priatelite" si - moze da vi se obidiat

Тъй кажи, бе фен! За теб и всички като тебе имам нещо специално писано. Ако попиташ приятелката до тебе, ще ти каже даже къде е!
цитирай
36. анонимен - Оооо, ама ти от приятелите ли си?...
25.08.2010 22:01
cchery написа:
Оооо, ама ти от приятелите ли си?!?!

opazi boje....
цитирай
37. cchery - Пази, не се бой!
25.08.2010 22:11
анонимен написа:
cchery написа:
Оооо, ама ти от приятелите ли си?!?!

opazi boje....

На тебе лицето....... затова ти виждам само задните части тук!
цитирай
38. анонимен - nadali vijda6 po-dale4 ot nosa si
26.08.2010 00:10
nadali vijda6 po-dale4 ot nosa si
цитирай
39. cchery - nadali vijda6 po-dale4 ot nosa s...
26.08.2010 09:51
анонимен написа:
nadali vijda6 po-dale4 ot nosa si

Ми как да видя като гъзът ти е точно под него.........
цитирай
40. ketcakuatl - АНОНИМНИТЕ - АУТ
26.08.2010 19:54
Като си толкова отворен, макар и безкрайно прост, застани зад жалкия си профил поне! Да, ама не, защото вие сте точно шушумигите! И вие сте една от причините да емигрирам.Лошия човешки материал. Браво cchery!!! Малцината като теб ме карат да поддържам връзка с България, защото олигофрените бяха и явно си остават мнозинство. Чудесен постинг, благодаря че те има!
цитирай
41. baimomchil - Всъщност анонимката
26.08.2010 22:44
не е анонимка. Тва е Шушум от блатото на тираджиите.
цитирай
42. cchery - Като си толкова отворен, макар и ...
27.08.2010 10:04
ketcakuatl написа:
Като си толкова отворен, макар и безкрайно прост, застани зад жалкия си профил поне! Да, ама не, защото вие сте точно шушумигите! И вие сте една от причините да емигрирам.Лошия човешки материал. Браво cchery!!! Малцината като теб ме карат да поддържам връзка с България, защото олигофрените бяха и явно си остават мнозинство. Чудесен постинг, благодаря че те има!

Благодаря ти! Не си спомням откога майка ми не е благодарила, че ме има :).....
цитирай
43. cchery - Mnogo glupav postig!Moje bi ti s...
27.08.2010 22:04
palette написа:
Mnogo glupav postig!Moje bi ti samata donqkade prilichash na shushumigata!Zamisli se!

Ееееееееее, айде не си пренасяй личната неприязън към мене върху нещата, които пиша. Поне към написаното можеш да бъдеш обективна.
цитирай
44. baimomchil - Mnogo glupav postig!Moje bi ti s...
28.08.2010 11:08
palette написа:
Mnogo glupav postig!Moje bi ti samata donqkade prilichash na shushumigata!Zamisli se!


г-жо Шушум Параноя Палетова,

най-накрая показахте истинското си лице. Незнам ама на народа тука му писнахте! На мен още повече.

Ако толкова искате да проектирате сапунените сериали, които гледате в живота си, то не сте на правилното място!

А Параноята се лекува.

Надявам се това да е последната ми "среща" с вас, защото следващата няма да е толкова лицеприятна ЗА ВАС!

И за финал - научете се да пишете на кирилица. Официалната азбука на БЪЛГАРИЯ!
цитирай
45. cchery - Bravo na, , anonimen". Dobre ...
31.08.2010 19:23
palette написа:
Bravo na ,,anonimen".Dobre te e opisal!


Eми как няма да е браво като това си пак ти :))).

palette написа:
Naistina nqmash li malko po-krasiva snimka!


Пале, гледах ти профила от блог.бг акаунта ти...... ако е вярно, че си жена и то на 52 години, смяташ ли че ти отива да се държиш така? Да пишеш неща, които повече отиват на високохормонална тийнейджърка?!?!

Красотата ми, Пале, е в предимството от 20 години, които имам пред теб. Красотата ми е и в това: http://baimomchil.blog.bg/tq-i-toi/2010/08/10/osem.589144 ...... обичта в случай, че не разбереш постинга на мъжа ми. Кажи ми не е ли нормално ти, възрастна жена на 52 години, която може и да ми бъде майка да ме учиш на тези неща.... от позицията на годините си. А вместо това се заяждаш като истерясала и изглупяла баба-реститутка. Помисли си....... аз снимката мога да си я сменя, но на теб какво ще ти придойде от това?!?!?!

И знаеш ли, да...... под мене си........ човек, който дори не знае как да кирилизира компа си..... хеле пък ако има кирилица и не знае как да си я включи.... е тръгнал да ми пише за връзката ми със село.........
цитирай
46. cchery - s mnogo leka raka lepi6 etiketi 4eri ...
01.09.2010 22:10
анонимен написа:
s mnogo leka raka lepi6 etiketi 4eri -

Пиши на собствената си азбука. Иначе трия.... Това с лепенето...... не ти ли се залепи езика да го повтаряш?!?! И да не виждаш, че проектираш себе си върху мен?!?!
цитирай
47. baimomchil - професор Вучков, рече и отсече. ...
02.09.2010 10:08
професор Вучков, рече и отсече. Интересно дали не се и втрещи?
цитирай
48. анонимен - istinite i da gi iztrie6 ot virt. ...
02.09.2010 21:10
istinite i da gi iztrie6 ot virt. prostranstvo i da gi izgori6 si ostavat 4ista istina.....
iztrii i tovaq ako ne ti haresva...
niama problem...
stom vav vseki tarsi6 i se otnasia6 kato kam vrag i zaplaha sas sigurnost ste gi nameri6....
цитирай
49. cchery - istinite i da gi iztrie6 ot virt. ...
02.09.2010 22:32
анонимен написа:
istinite i da gi iztrie6 ot virt. prostranstvo i da gi izgori6 si ostavat 4ista istina.....
iztrii i tovaq ako ne ti haresva...
niama problem...
stom vav vseki tarsi6 i se otnasia6 kato kam vrag i zaplaha sas sigurnost ste gi nameri6....

АМИН!
цитирай
50. baimomchil - istinite i da gi iztrie6 ot virt. ...
03.09.2010 10:13
анонимен написа:
istinite i da gi iztrie6 ot virt. prostranstvo i da gi izgori6 si ostavat 4ista istina.....
iztrii i tovaq ako ne ti haresva...
niama problem...
stom vav vseki tarsi6 i se otnasia6 kato kam vrag i zaplaha sas sigurnost ste gi nameri6....


Ми аре вземи и ти да намериш как да си пуснеш кирилицата...
цитирай
51. baimomchil - Посподина не и е адвокат. А докол...
08.09.2010 15:25
Посподина не и е адвокат. А доколкото знам официалната азбука в България е кирилицата, а не латиницата.

Благодаря за вниманието!
цитирай
52. cchery - Vajnoto e kakvo izrazqvame s napisanoto.Bilo to na kirilica,latinica,
09.09.2010 09:42
Кирилица казах!!!!

palette написа:
Vajnoto e kakvo izrazqvame s napisanoto.Bilo to na kirilica,latinica,


Ти специално нищо не изразяваш, защото дори не пишеш правилно на български!



palette написа:
Pishete che moga da sam Vi maika...prostete no na takava dashterq kato Vas...nikoga!!!Bih se sramuvala dori.

Прекръстих се 3 пъти, плюх си в пазвата и си казах, че оня горе си знае работата, защото ти чисто и просто от гледна точка на годините можеш да си ми майка. Но като човек, личност, интелект и респект си много далече от истината. Аз не бих се срамувала от тебе ако ми беше майка - това е еснафщина и лицемерие, характерни за малкия град. И е недостоен всеки, който би могъл да каже, че се срамува от родителите и децата си!


palette написа:
Snimkata moje i da se smenq,no dushata i intelekta si ne mojete da promenite.

Виж се! Погледни си само профила......... та ти си направила точно това, Пале, сменила си си снимката, но пословичната ти глупост, която демонстрираш тук в блога ми продължава да шефства!
цитирай
53. cchery - Nima nashite emigranti razpras...
09.09.2010 09:45
palette написа:
Nima nashite emigranti razprasnati po- nevolia v celiat sviat,sa po-malko BG kato govorqt i pishat na ezika chiqto strana prebivavat.


Айде сега и ти, пиши и говори на езика на страната, в която пребиваваш!!! България и български на кирилица!!!!
цитирай
54. cchery - Az moga bez pritesnenia da si smenqm ...
12.09.2010 22:26
palette написа:
Az moga bez pritesnenia da si smenqm snimkite.Nqma ot kakvo da se sramuvam.Viziata e ot Boga!No Vas kato gledam mai kakvato i snimka da slojite izglejdate ne na godinite si.Mlada...a sastarena!Dushata Vi e zaqdliva i tova se e otrazilo na liceto Vi!Opitaite da badete dobra...no edva li!

Ти си просто елементарна и би следвало да имаш доста притеснения, когато правиш каквото и да е........... особено да комуникираш! Злобната си ти........ и то открита, заядлива и простелива злоба лъха от всяка твоя дума.
цитирай
55. cchery - Savsem ne sam elementarna! ...
14.09.2010 09:31
palette написа:
Savsem ne sam elementarna!


Права си - не си елементарна! Ти си ИЗКЛЮЧИТЕЛНО елементарна!! Ако не беше така, отдавна щеше да спреш да идваш тук и да пишеш!

palette написа:
I tova ne sa prosto prazni dumi!Dostatachno mi e obshtestvennoto prizvanie koeto me radva.Obichta na vsichki hora,na koito pomagam kogato sa v nujda.Imam si priziva i ot fondaciite s koito rabotq.Pregradkata,usmivkata na horata v nujda sa mi dostatachni da varvq s gordost na toq svqt.


Ей, такива особи като тебе сте ми най-ниско в класацията за човеци!!!! Показните "благотворители". Всички ония, които правят "добро", но не безкористно, а да имат с какво да се хвалят, да пишат в коментари както тебе и да си подхранват горделивостта!!! Оттук нататък каквото и да напишеш си едно голямо нищо, което само бръщолеви!!!!


palette написа:
Ti si nikoq da mi davash ocenka i to vav virtualniat svqt.Tuk ne vseki moje da razkrie istinskata si sashnost.Dori samite ti dumi koito izpolzvash v komentarite pokazvat niskoto ti obrazovanie.A intelkt nqmash.Nqkolko komentara,i hvalebni dumi za teb ne t epravqt dama.A otnosto ,,prosteliva:tozi epitet pasva edinstvenno na teb.Sama si si go lepnala.Horata raboteshti kato dariteli,nikoga ne nosqt zloba,prosto tova ne ni e poznato.No kakvo daobqsnqvam.Edva li shte otdelish i minuta ,levche za bednite i bolnite,bezsanni noshti.


Простелива, с еснафска култура и ниско възпитание - това си, Пале!! Ако не беше такава, отдавна щеше да спреш да идваш тук и да пишеш! Освен това си толкова слабво прозорлива, че не виждаш очевидната истина, която седи до тебе......... а търсиш в хора като мене виновници за сапунките, в които участваш!
цитирай
56. анонимен - varcevanje energije
16.02.2012 00:06
Depozitna naloЕѕba <a href=http://www.vzajemniskladi.info>triglav skladi</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5008294
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031