Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2010 10:24 - Карлсон, който живее (и в момента) на трансформатора
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 4117 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 27.07.2010 21:51


Не знам колко българи са чували рев на лъв в саваната и то на живо........ сигурно е интересно и вълнуващо, но приказката ми сега е за един брат`чед на африканския лъв, който живее в България. По-точно си е една обикновена софийска бездомна котка. НО не каква да е, а Карлсон на котките. Карлсон, защото това чудо на котешкия вид живее на покрива на ....... трансформатора, който е срещу нашия блок. Аз лично никога не съм виждала Карлсон на място различно от гладкия покрив на собствеността на ЧЕЗ. Подозирам, че майката природа е решила той (а може и "тя" да е - едва ли някой знае!) да се роди там от съображения за сигурност или пък просто е трето поколение покривна котка.

Та не знам поради какви причини представителят на семейство котки не слиза от покрива, но подозирам, че
все пак го прави. Защото на пухкавата му козина и диаметъра на коремната му област, би му завидяла всяка себеуважаваща се хималайска мечка. А и съм виждала комшиите как носят и слагат храна ......... на земята естествено. Допускам, че има комшии, които от любов към животните биха се катерили до покрива на трансформатора и там да хранят генномодифицираната котка......... за съжаление не съм ги виждала, но твърдо държа на тази си теория. И все пак и за това не е приказата ми сега.

Исках да споделя с вас на какво ни подлага това неконтролирано съчетание между гените на амурски тигър и техническите характеристики на ранносоциалистически трактор. Едва ли някога сте допускали, че котка може така да мяука, че да ви накара  понически да търсите убежище, понеже воят й поразително напомня на противобомбената сирена на гражданска защита. От както това природно бедствие на четири лапи реве ката ден (без значение на часа) от своята трибуна хората от околните блокове са си спрели алармите на колите. Защото никой няма даже да забележи нежното им гукане, на фона на противопожарната аларма, чиито вой Карлсон имитира с поразителна (или поразяваща) точност. Откакто котакът е пуснал струга, токът в нашият блок спира регулярно...... подозирам, че стърженето на Карлсон променя електромагнитите характеристики на вълните, предизвиквайки такъв сериозен резонанс, че къса жици с голи лапи!!!!

Очевидно котето е разгонено. Това мило, мъничко котенце!image И ако това е нормален физиологически процес при животните, то се чудя що за мутация е предизвикала дизеловото му изпълнение.
Един ден много внимателно оглеждах "писето" с бинокъл - няма нито пещ, нито комин, ни парен двигател, но все пак пуфтешеimage така че и кучетата се снишаваха и минаваха ниско по тревата...... какво ли са си мислели, горките слушайки койота върху трансформатора.

Не стига това, ами милото, безобидно четириного бозайниче вкъщи (също представител на семейство котки) е решило, че ние в 6.30 сутринта вече трябва да сме се наспали и явно под влияние на сирената от трансформатора, също пусна звуковата си сигнализация току пред вратата на спалнята ни. Макар и бледо копие на конкорда отвън, мяукането на Пуха предизвка искрения ми гняв. Леко до средно поступване и "затвор" в кухнята, остави Карслон и наша Пуха да се радват на дуетното си изпълнение, което в голяма степен дублираше звука при Формула 1...



Тагове:   котка,


Гласувай:
6



1. baimomchil - Силно препоръчвам
02.03.2010 10:33
гражданска защита да наеме тази котка на работа при тях!!!
цитирай
2. анонимен - the cat
02.03.2010 14:27
хахаха Ани, този текст ме накара да се смея така в офиса, както отдавна не са ме чували. Защо не пробвате да го включите в контактната мрежа. Ще засили производителността, нещо като алтернативен източник на енергия. При тия енергийни проблеми решението е твърде резонно и би заместило всякви ВЕЦ, ТЕЦ, АЕЦ - вие ще си имате КЕЦ - котешка електроцентрала :)))
Елица
цитирай
3. анонимен - vihrogonche
02.03.2010 14:53
Черита, прочетох, но не разбрах - художествена измислица ли е главният герой или самата ужасяваща истина?!?
цитирай
4. cchery - Черита, прочетох, но не разбрах - ...
02.03.2010 14:59
анонимен написа:
Черита, прочетох, но не разбрах - художествена измислица ли е главният герой или самата ужасяваща истина?!?

Хахах, Вирърче, художествена измислица или поне леко преувеличение е как се дере този котак, но иначе си е съвсем реална котка, която явно наистина е разгонена и квичи много силно. И наистина не слиза от трансформатора.
цитирай
5. анонимен - фютарела
02.03.2010 15:19
Чери,разсмя ме много. Бива те да пишеш.Възхищавам се на тази дарба)))
цитирай
6. анонимен - Абе, Ани, голямо съвпадение!Точно ...
02.03.2010 15:59
Абе, Ани, голямо съвпадение!Точно вчера като се прибирах през парка се чудих на гласовите способнности на котарака, ама не знаех, че е зачислен към вашия блок. И все пак мисля, че е much better от глутницата пред нашия блок например, за която се грижат и "милостиви" съграждани, идващи всяка сутрин от другия край на Младост да им носят закуска. Последно така бях набрала на тая ненормалница, че ако я видя пак лошо и се пише.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5022116
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930