Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2009 16:28 - Ремонти, по някое време, тук-таме........ из детските градини
Автор: cchery Категория: Други   
Прочетен: 5385 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 29.09.2009 16:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Брех! Не мога да си обясня защо ремонтите в ОДЗ-тата винаги почват в началото на учебната година?!?!?! Аз ли изпускам нещо?!? Логиката ми ли е грешна .......... ама не е ли по-нормално да ремонтираш детска градина през лятото??????? Когато и без това децата са малко, част от градините не работят и ще объркаш плановете само на половината родители:((((.

Миналата година сменяха дограмите в градината на сина ми октомври и ноември. Тъкмо най-подходящия сезон за смяна баш на дограми. И ни помолиха, естествено, който може да си гледа детето вкъщи. То гледа, гледа, ма тия предучилищните........... ми те са там да учат, бе. Не да ги гледат. Аз си спомням едно време какъв зор беше да изкрънкаш от у-ще 2-3 свободни дни и как трябва да се правиш на болен или да мислиш всевъзможни баби и дядовци, които умират точно, когато на теб ти трябват 2 дена по семейни причини. Сега обаче явно системата е мигрирала в другата крайност и скоро ще ни молят да си водим децата от време на време на градина, колкото да ги видят, че са пораснали. Докато межуДременно пренареждат киримидите по покривите, оправят фасади и калкани, сменят балатуми, пердета, первази и всевъзможни други неща. И всичко това, естествено, през учебно време. Що да се направи лятото, когато е ваканционен период?!?!?!? Кому е нужно да си обърква отпуската с някакви си ОДЗ-та. Още повече пък в двумилионна София?!?

В момента в градината на дъщеря ми сменят радиаторите..............image. Кеф. И ремонта се бави. Още по-голям кеф. Щото тръбите изостанали някъде по пътя в жабарско. И сме натъпкали децата от 2 групи в 1 една стая. А яслите не са и почнали, че дребчовците само това им липсва - не стига, че трудно се отделят и свикват с новата обстановка, ми 2 пъти да ги местят - във временната стая докато тече ремонта и после в тяхната сиimage.

Сега очаквам в училището на сина ми да почнат изкопни дейности в двора и поради нивото на шума да ги отпратят и тях вкъщи. Да си ги гледаме!image Че ква им е работата?!? Да не би да трябва да учат, случайно?!?

И ако отговорът е, щото сега им отпускат парите. То кво правят общините пролетта, че не отпускат парите за лятото?!?!?!? И въобще кой какво прави по тази схема, че вечно децата си го отнасят. Не стига окаяното положение на стаите, ами и ги местим от стая в стая като котка котетата си..............image




Гласувай:
2



1. анонимен - И ние няма каво да напрвим като ни ...
29.09.2009 17:11
И ние няма каво да напрвим като ни спускат порачките за дограма на 5 6 септември. Да е изработим ли, да е монтираме ли по напред.
цитирай
2. gothic - Все едно
29.09.2009 21:34
си водим децата в една детска градина. И моя гатгстер е предучилищна, и тук тръгна ремонт на парното. Уж нямаше да има проблем, но в петък ни сбраха на пожар и ни казаха - за сряда, четвъртък и петък си търсете цаката. Търсих и я намерих - работя два на два, в сряда съм почивка, а за четвъртък и петък си пуснах отпуск. Баш когато трябва да отчитам септември и в понеделник ще лудна. Ама кой ли ме пита....
цитирай
3. krassko - Много е просто защо:)
30.09.2009 07:38
Попитай кмета защо пуска през август в отпуска хората които отговарят за ремонтите...

И не плачи в блога, а върви в Общината да ревеш ако искаш следващата година да не стане същото...

За ремонтите на училищата и детските градини отговарят едни и същи хора...
цитирай
4. анонимен - Bez opravdanie
30.09.2009 08:43
Проблемът е в закона за обюествените поръчки. Доколкото знам процедурата отнема 52 дни. Всички могат да сметнат колко дни остават от летния сезон.
Но като цяло няма кой да го обясни. Иначе създава серьозни неудобства :-((
цитирай
5. cchery - Попитай кмета защо пуска през ав...
30.09.2009 09:51
krassko написа:
Попитай кмета защо пуска през август в отпуска хората които отговарят за ремонтите...

И не плачи в блога, а върви в Общината да ревеш ако искаш следващата година да не стане същото...

За ремонтите на училищата и детските градини отговарят едни и същи хора...

Драги, блогът си е мой и ако искам ще дрискам тук. Не само да плача. Ти си оправи тона и още каквото там дойде и ако ще даваш акъл - по-спокойно и конструктивно. Тук въпросът е реторичен ......... както гледаш нещата се повтарят всяка година и целта е не само аз да ида да питам, ми да сме повечко ........... ама без акълии
цитирай
6. cchery - И ние няма каво да напрвим като ни ...
30.09.2009 09:52
анонимен написа:
И ние няма каво да напрвим като ни спускат порачките за дограма на 5 6 септември. Да е изработим ли, да е монтираме ли по напред.

А сигурна съм, че и при вас е лудница..... то тази схема не е за никой удобна, така че.......
цитирай
7. анонимен - ремонти, ремонти...
30.09.2009 11:05
А аз мислех, че само нас ни прекараха по този параграф. Защото сме инвалиди и на никого не му пука за някакви си изхвърлени от живота хора /а дали сме хора?/ Половин година говореха за ремонт на Дома за инвалиди гр. Стара Загора. Просто като в приказка - модерна дограма, боядисване, нова подова настилка. Ето ви модел, елате за видите, да си кажете мнението. И ние - бедните канарчета зяпаме, цъкаме и ахкаме. Е само ахкането ни остана. Ами през лятото общинарите са в отпуска, не знаеш ли? Кой работи в тая жега? Че то да се подписват документи е много тежка работа! Ще вземат да се изкилят. По-добре да си гледат кефа. Пилците се броят наесен. Дойде есента и без да има подписан договор ни насметоха да си изпразваме стаите и да си намираме временен приют. Дойдоха хора от различни градове, повикани да си вземат близките, докато трае ремонта. А които нямат близки? Да си му мислят. Октомври и ноември трябва да се ремонтира сградата. 100 стаи. Как си я представяха тая работа и досега не мога да разбера. Един ден след като приключи суматохата с пренасянето на вещи, мебели, даже и кревати с тежко болни хора, дойде новината, че няма да има никакъв ремонт, защото е изпуснат срока за подписването на договора 01.09 и 1 000 000 лева се изпариха някъде по вина на общинските служители. Ама наистина, къде им е бил акъла? Че кой работи през летните месеци!
Хайде сега, докато още сте топли, почвайте пренасянето обратно. Но старият човек не е дете. Не можеш да го грабнеш под мишница и да го пренесиш в друга стая на друг етаж.
Преглътнахме гаврата. Нека сега да тръбят по медиите, колко много се грижат за хората с увреждане. За сградта, където работят ченовниците от социалните служби са дадени милиони за лукс, а в сградата, където живеят подоопечните на това министерство, не е правен ремонт от 30 години.
Бедна, бедна България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cchery
Категория: Други
Прочетен: 5023659
Постинги: 314
Коментари: 5091
Гласове: 3537
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930